NEWS & EVENTS

Comicdom Con Athens 2024 | The ΑΚΤΟ Experience! 

Το COMICDOM CON ATHENS ενηλικιώθηκε και η, φετινή, 18η διοργάνωσή του τα είχε όλα: διεθνείς και ελληνικές εκθέσεις comics & εικονογράφησης, εκδοτικές και καταστήματα, προβολές animation, εργαστήρια για μικρούς & μεγάλους, sketch events, ομιλίες – panels και τιμώμενη χώρα την Ιαπωνία! Η παρουσία του ΑΚΤΟ στη μεγάλη αυτή γιορτή της 9ης Τέχνης ήταν πιο δυναμική από ποτέ, με events & δράσεις που κέρδισαν το χειροκρότημα και, κυρίως, την καρδιά του κοινού!     

Το μακροβιότερο διεθνές φεστιβάλ Comics της Αθήνας πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 17, 18 και 19 Μαϊου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, συγκεντρώνοντας χιλιάδες λάτρεις των Comics από όλες τις ηλικίες. Στη διάρκειά του οι χώροι της Τεχνόπολης πλημμύρισαν από το πολύχρωμο, ενθουσιώδες κοινό από comics afficionados και χαρακτήρες που λες και ξεπήδησαν από τις σελίδες ενός manga. 

Διαβάστε για τις δράσεις του ΑΚΤΟ, αναλυτικά:   

>> ΑΚΤΟ Corner | Live Sketch Event    
Ομάδα σπουδαστ(ρι)ών από το 1ο και 2ο έτος του προγράμματος BA (Hons) Sketch – Comics – Cartoon σχεδίαζαν live για το κοινό. Μαζί τους, ο Διευθυντής του προγράμματος Γιώργος Μπότσος και οι καθηγήτριες/καθηγητές Αιμιλία Κονταίου, Ελένη Τσάμπρα και Δημήτρης Βιτάλης. Η διαρκής ροή κόσμου στο corner μας, οι συζητήσεις, τα χαμόγελα και τα ευχαριστώ μας γέμισαν αισιοδοξία. 

>> AKTO Alumni @Artist Alley
Στο Artist Alley, το κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τη δουλειά ξεχωριστών δημιουργών comics μεταξύ των οποίων και οι ταλαντούχοι απόφοιτοί μας: Lemon Alien, Ιωάννα Αγαπητού, Μιχάλης Αντωνόπουλος, Ντέννις Γιατράς, Μιχάλης Διαλυνάς, Χαρίκλεια Κοκολή, Μάνος Κοτσιφάκης, Περικλής Κουλιφέτης, Γιώργος Μπογιατζής, Νικόλαος Μπουκουβάλας, Δήμητρα Νικολαΐδη, Κέλλυ Παπαδάκη, Θανάσης Πέτρου, Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης, Μαρία Τζαμπούρα, Κόννυ Τσιχλογιάννη, Χρύσα Χαρτσά και Άννα Χόλακ.  

>> AKTO Workshops @Innovathens  
Στο πλαίσιο του προγράμματος εργαστηρίων για ενήλικες ο ΑΚΤΟ συμμετείχε με δύο ξεχωριστά workshops, με εισηγήτριες τις καθηγήτριες του ΑΚΤΟ Μαρία Γερακίνη και Ελένη Τσάμπρα, που πραγματοποιήθηκαν στο Innovathens, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαΐου.    

Όταν το αρχιτεκτονικό σχέδιο συνάντησε τα comics! | Εισηγήτρια: Μαρία Γερακίνη 

Σχεδιάζοντας (για) ένα Συνθετικό Μπλουζ | Εισηγήτρια: Ελένη Τσάμπρα

>> AKTO x WOWCHI Real Life Project  
Μία “γλυκιά” συνεργασία πραγματοποιήθηκε την Άνοιξη στον ΑΚΤΟ. Μετά από πρό(σ)κληση του brand WOWCHI, σπουδαστές και σπουδάστριες του προγράμματος BA (Hons) Sketch-Comics-Cartoon ανέλαβαν το σχεδιασμό του χαρακτήρα/ήρωα manga που θα απεικονίζεται στη συλλεκτική συσκευασία των, ιαπωνικής καταγωγής, παγωτών WOWCHI. Στο Real Work Project, που υλοποιήθηκε με επικεφαλής τον  Γιώργο Μπότσο [Διευθυντής BA (Hons) Sketch – Comics – Cartoon], η τελειόφοιτη Βασιλική Σαντοριναίου κέρδισε τον διαγωνισμό με την Geisha “Wowchi Mochico” που σχεδίασε. Με την επίσκεψη στο περίπτερο “wok_shop”, το κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει την Mochico στις συσκευασίες Wowchi και στις υπέροχες εφαρμογές που διατίθενταν εκεί.

>> AKTO x NISSAN  | Live Sketch Event  
Οι τρεις ταλαντούχ@ τελειόφοιτ@ του ΑΚΤΟ Ματ Αθανασόπουλος, Αλεξάνδρα Ευαγγελάκου και Βασιλική Σαντοριναίου συμμετείχαν σε ένα live sketch event, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη NISSAN. Στο κεντρικό περίπτερο της NISSAN, μεγάλου χορηγού του Comicdom Con Athens, το κοινό μπορούσε να ποζάρει και να πάρει το πορτραίτο του, δια χειρός των δημιουργών του ΑΚΤΟ. 

>> Arkki by AKTO Workshops @Innovathens 
Στο πλαίσιο του προγράμματος εργαστηρίων για παιδιά, ο ΑΚΤΟ συμμετείχε με το Arkki by AKTO, το “παιδάκι” της AKTO Academy. Και τα δύο εργαστήρια “Η Πόλη σε Comics” (για παιδιά νηπιαγωγείου & δημοτικού) ήταν sold out πολλές μέρες πριν την έναρξη του Φεστιβάλ. Οι Mikroi Arkkitektones δημιούργησαν με κέφι και ενθουσιασμό με την καθοδήγηση των αρχιτεκτόνων-καθηγητριών του Arkki by AKTO, Μαρίας Μαραζάκηκαι Ιωάννας Σιβίτη

>> Κόννυ Τσιχλογιάννη | Βραβείο Νέου Καλλιτέχνη
Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τη “δική” μας Κωνσταντίνα – Κόννυ Τσιχλογιάννη, μέλος της κοινότητας AKTO Alumni  που κέρδισε το Βραβείο Νέου Καλλιτέχνη στα φετινά Ελληνικά Βραβεία Κόμικς (ΕΛ.ΒΡΑ.ΚΟ.). Η Κόννυ βραβεύτηκε για το comics της “Το κλάμα της Μέδουσας” που αποτελεί κομμάτι της Διπλωματικής της Εργασίας, την οποία εκπόνησε ως τελειόφοιτη στο πρόγραμμα BA (Hons) Graphic Design.  

Κρατάμε τη χαρά, τη συγκίνηση και τις όμορφες εμπειρίες και ανανεώνουμε το ραντεβού μας στο Comicdom Con Athens 2025

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ