ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Πίσω στα νέα μας

Color in Architecture @ ΑΚΤΟ

Που

Campus Αθήνας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του AKTO το Συνέδριο “Color in Architecture” την Τετάρτη 29/11 με διοργανωτές το ARCHISEARCH.gr και την AkzoNobel, στα πλαίσια του οποίου πραγματοποιήθηκε και η βράβευση των νικητών του διαγωνισμού Color in Architecture.

Σημαντικοί ομιλητές από το χώρο της αρχιτεκτονικής,του design, των τεχνών και της μόδας μίλησαν για τη σχέση τους με το χρώμα και τις τάσεις, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης, η επιτροπή που αποτελούνταν από τους διακεκριμένους αρχιτέκτονες και ακαδημαϊκούς Νίκο Κτενά, Ρένα Σακελλαρίδου, Δημήτρη Ποτηρόπουλο, Αριάδνη Βοζάνη, Κώστα Πουλόπουλο, Σταύρο Μαρτίνο και Per Nimer, βράβευσε τους 3 νικητές, οι οποίοι παρουσίασαν την πρότασή τους.

Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν και ο θρυλικός Έλληνας σχεδιαστής Γιάννης Τσεκλένης και o Per Nimer, Design Manager AkzoNobel, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Colour Institute της Στοκχόλμης και δημιουργός του βιβλίου Χρωματικών Τάσεων Colour Envelope και Color Futures. Μίλησε επίσης ο αρχιτέκτονας και καθηγητής Νίκος Κτενάς, ο οποίος παρέλαβε πρόσφατα το Βραβείο Αρχιτεκτονικής 2013-2017 από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής και η βραβευμένη designer Έλενα Μπρασινίκα.

H Ρένα Σακελλαρίδου Dipl. Architect, MArch / PhD Καθ. ΑΠΘ και πρόεδρος της κριτικής επιτροπής διαγωνισμού Color in Architecture, πραγματοποίησε ομιλία με τίτλο “Αποχρώσεις του λευκού”. Η ίδια επισήμανε ότι “η συµµετοχή στην κριτική επιτροπή σε έναν αρχιτεκτονικό διαγωνισµό ιδεών λειτουργεί µε πολλούς τρόπους. Και, κυρίως, δίνει την δυνατότητα για σκέψεις που ακολουθούν την κρίση”.

Τέλος, ο εικαστικός και συνιδρυτής της Athens Biennale, Poka Yio πραγματοποίησε ομιλία με τίτλο “Το άσπρο του ασβέστη και το μαύρο της μαντίλας παντρεύτηκαν και γέννησαν το γκρι της Αθήνας”.

Την παρουσίαση έκανε ο συνεπιμελητής και μέλος της κριτικής επιτροπής, αρχιτέκτων και ιστορικός της αρχιτεκτονικής, ακαδημαϊκός διευθυντής του πρόγράμματος “Σχολείο Αρχιτεκτονικής για παιδιά και νέους Arkki”, Σταύρος Μαρτίνος.

Χορηγοί ήταν οι εταιρίες Alumil, Site Specific & Guardian Glass. Τεχνολογικός χορηγός η εταιρία LG Hellas ενώ υποστηρικτές οι εταιρίες, Κanelli, AKTO, Taf Coffee και Ηeineken Light.

Back to Top