ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Πίσω στα νέα μας

ARTEMIDE | Σχεδιασμός Φωτιστικού από τους Product Designers

Ένα από τα πιο γνωστά brand φωτιστικών της Ιταλίας, η ARTEMIDE, εμπιστεύθηκε τους Product Designers του ΑΚΤΟ, και τους έδωσε την ευκαιρία να αναδείξουν το ταλέντο τους, στο πλαίσιο δημιουργικού διαγωνισμού με θέμα τον σχεδιασμό φωτιστικού.

 

Οι συμμετέχοντες κατέθεσαν τις σχεδιαστικές τους προτάσεις και κρίθηκαν με βάση τη χρηστική λειτουργικότητα, εργονομία, αισθητική, πρωτοτυπία και οικολογική ευαισθησία. Παράλληλα, έλαβαν υπόψιν τους τις βασικές αρχές της εταιρείας, που απαιτούν ο σχεδιασμός να σέβεται τους περιορισμένους πόρους του πλανήτη, να εκφράζει την τεχνολογική πρόοδο και όχι τη μόδα, και να επιδιώκει τη μέγιστη απόδοση με την ελάχιστη σπατάλη υλικών.

 

Κριτική επιτροπή, που την αποτελούσαν σημαντικοί εκπρόσωποι του χώρου, συνεδρίασε στον ΑΚΤΟ, και ανέδειξε τους νικητές: Αγγελίνα Τάση / 1ο βραβείο, Ανδρέας Σπυριδάκος / 2ο βραβείο, Ιωάννης Σταθούλης / 3ο βραβείο.

Την επιτροπή αποτελούσαν oι: Carlotta de Bevilacqua, Αρχιτέκτων και Αντιπρόεδρος της ΑRTEMIDE (Milan, Italia), Ρήγας Ποτηρόπουλος του Αρχιτεκτονικού Γραφείου “Potiropoulos+Partners”, Αλέξανδρος Διδιασκάλου, Product Designer, Κική Μαθιού, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Artemide Hellas και Ελευθερία Ντεκώ, Σχεδιάστρια Φωτισμού, η οποία ολοκλήρωσε πρόσφατα τον φωτισμό του Παρθενώνα και της έχει ανατεθεί επίσης ο φωτισμός των γλυπτών του Ζαππείου.

Το project υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της product designer & καθηγήτριάς του ΑΚΤΟ Ροζαλίας Ιωαννίδου που θα υπογράφει και την επιμέλεια της έκθεσης, η οποία θα προγραμματιστεί άμεσα και εκεί θα παρουσιαστούν αναλυτικά όλες οι σχεδιαστικές προτάσεις.

Back to Top