ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Πίσω στα νέα μας

Αργύρης Αθανασιάδης | Δύο βραβεία για την διπλωματική του εργασία

Δύο σημαντικά βραβεία Γραφιστικής απέσπασε ο αριστούχος απόφοιτός μας Αργύρης Αθανασιάδης, για τη διπλωματική εργασία που εκπόνησε ως τελειόφοιτος στο πρόγραμμα BA (Hons) in Graphic Design. Η εργασία με θέμα μία νέα προσέγγιση στην Οπτική Ταυτότητα για το “Θέατρο Φούρνος” τιμήθηκε με Έπαινο στα ΕΒΓΕ 2019 (Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης) που διοργανώνει το +DESIGN ενώ κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο (σε όλες τις διαγωνιστικές κατηγορίες) στους Αγώνες Νέων Σχεδιαστών 2019, του GR Design.

 

Η εργασία πραγματοποιήθηκε σε συνεννόηση με το Θέατρο Φούρνος και αφορούσε στον επανασχεδιασμό της Εταιρικής Ταυτότητας του θεάτρου αλλά και Εφαρμογές αυτής (αφίσες, πρόγραμμα, έντυπα για τις παραστάσεις, συλλεκτικά δώρα και επετειακή έκδοση), με αφορμή την συμπλήρωση 25 χρόνων λειτουργίας του.

Κεντρική ιδέα για το Rebranding αποτέλεσε το τρίπτυχο Θέατρο – Φως – Πολιτισμός. Το φως και η σκιά ως έννοιες χρησιμοποιήθηκαν κυριολεκτικά (και μεταφορικά) σε όλες τις συνθέσεις, καθορίζοντας την τελική σχεδιαστική πρόταση. Με σημείο αναφοράς δέκα επιλεγμένες παραστάσεις της περιόδου 2017-2018, προέκυψαν θεατρικές αφίσες αλλά και μία σειρά εντύπων για εξειδικευμένη χρήση.

Τέλος, ο σχεδιασμός για την επετειακή εκδοχή “25 Χρόνια Φούρνος” βασίστηκε σε μία σουρεαλιστική, αφαιρετική προσέγγιση στοιχείων όπως ο φούρνος και το ψωμί. Έτσι, το επετειακό υλικό αποτελεί μία σειρά εικονογραφικών συνθέσεων που αποτυπώνουν την ιστορία και τον εναλλακτικό χαρακτήρα του θεάτρου, γεφυρώνοντας το χθες με το σήμερα.

Back to Top