ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Πίσω στα νέα μας

AKTO Stories // GRAPHIC Stories | Ημερίδα για το Design και την Οπτική Επικοινωνία

Πότε

14/12/2019 -

Που

Αμφιθέατρο ΑΚΤΟ

Το Graphic Stories Cyprus και το Design Forum – 10΄ Design Talk ταξίδεψαν στην Αθήνα και, σε συνεργασία με τον ΑΚΤΟ, διοργάνωσαν το AKTO Stories // GRAPHIC Stories, μία ημερίδα αφιερωμένη στο Design και την Οπτική Επικοινωνία. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14/12/2019, στο Αμφιθέατρο του ΑΚΤΟ και συγκέντρωσε τους σημαντικότερους εκπροσώπους του χώρου του Visual Design & Communication.

 

Οι εργασίες της ημερίδας ξεκίνησαν με την προβολή των highlights από τις πέντε διοργανώσεις του συνεδρίου “Graphic Stories Cyprus” και την παρουσίαση του λευκώματος “Graphic Stories – Γραφιστορίες” από την Αγγελική Αθανασιάδη, συγγραφέα της έκδοσης και διοργανώτρια του Συνεδρίου.

 

Ακολούθησε forum με δεκάλεπτες παρουσιάσεις-ομιλίες από designers, σχεδιαστές, ακαδημαϊκούς και εικαστικούς που μοιράστηκαν με το κοινό τις εμπειρίες τους. Στο “Design Forum – 10’ DesignTalk” συμμετείχαν (αλφαβητικά) οι: Rob Snow, Αργύρης Αθανασιάδης, Τάσος Αναστασιάδης, Μιχάλης Αντωνόπουλος, Πάνος Βασιλείου, Νίκος Γαζετάς, Ειρήνη Γκόνου, Αφροδίτη Ηλιοπούλου, Γιώργος Θεοδώρου, Στέφανος Καράγκος, Βασίλης Καραμητσάνης, Φωκίων Ξένος, Αρίσταρχος Παπαδανιήλ, Απόστολος Τσιοβάρας, Χάρης Τσέβης, Δημήτρης Φακίνος και Βαγγέλης Χατζηθεοδώρου.

Την ημερίδα πλαισίωσαν δύο εκθέσεις αφίσας που παρουσιάστηκαν στην AKTO Gallery: “Graphic Design, Αμφισβητώντας την Αντίληψη” (επιλεγμένα έργα από τον 3ο διεθνή διαγωνισμό αφίσας που διοργάνωσε το Graphic Stories Cyprus 2019) και “Οπτικοποιώντας τους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης” (αφίσες που σχεδίασαν οι σπουδαστές Γραφιστικής του ΑΚΤΟ, για την ημερίδα του Υπουργείου Εξωτερικών με θέμα “Προώθηση της Ενεργού Συμμετοχής των Νέων στην Υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης”).

Back to Top