ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Πίσω στα νέα μας

ΑΚΤΟ & ROCHE | Μελέτη και σχεδιασμός γραφείων

Tον σχεδιασμό και την μελέτη αναμόρφωσης των κεντρικών γραφείων στην Ελλάδα της Ελβετικής φαρμακευτικής εταιρείας Roche Diagnostics, ανέλαβαν οι τελειόφοιτοι Interior Designers του ΑΚΤΟ. Η συνεργασία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας με σκοπό να δώσει ευκαιρίες δημιουργίας σε νέους designers.

 

Ο σχεδιασμός είχε στόχο να συνδυαστεί η λειτουργικότητα μιας εταιρείας με την σοβαρότητα και την εγκυρότητα της Roche και παράλληλα η ανάλογη αισθητική. Μελετήθηκε ο χώρος σε δυο βασικά επίπεδα. Στην αναδόμηση κτιριολογικού προγράμματος σύμφωνα με τις ανάγκες της εταιρίας αλλά και στην εφαρμογή νέων προδιαγραφών που επέβαλε η πανδημία σε εργασιακούς χώρους.

 

Το δεύτερο επίπεδο αφορούσε την αισθητική που έπρεπε να εκφράζει την ταυτότητα της εταιρίας παράλληλα με μια οικεία ατμόσφαιρα. Στοιχείο καταλυτικό η διαχείριση του φωτισμού αφού καθόρισε τις επιλογές σε υλικά, χρώματα, εξοπλισμούς καθώς και την σήμανση του χώρου. Η μελέτη περιείχε πλήρη αρχιτεκτονική σχεδίαση, τρισδιάστατα φωτορεαλιστικά αλλά και πρόταση υλικών και εξοπλισμού.

 

Τελικές προτάσεις κατέθεσαν 5 ομάδες αποτελούμενες από 13 σπουδαστές και την τελική νικήτρια ομάδα την αποτελούσαν οι: Δήμητρα Αλουσάι, Σοφία Κόνιαρη, Ιουλία Σταυροπούλου και Λυμπερία Δάβαρη.

Το σύνολο των συμμετεχόντων επιβραβεύτηκε με συμβολικό έπαθλο από την Roche Diagnostics Hellas και στην ομάδα των 4 νικητριών απονεμήθηκε χρηματικό βραβείο. To project, το οποίο στο σύνολό του πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, έγινε με επιβλέποντα καθηγητή τον Αρχιτέκτονα και Διευθυντή του κλάδου Interior Architecture του ΑΚΤΟ Βαγγέλη Κανελλόπουλο. Στη διαδικασία και επιλογή των τελικών σχεδίων, συμμετείχε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Ulrich Schwoerer ο οποίος έδωσε θερμά συγχαρητήρια στους σπουδαστές. Σημειώστε ότι η Roche είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες βιοτεχνολογίας στον κόσμο με έδρα την Βασιλεία της Ελβετίας.

Back to Top