NEWS & EVENTS

ΑΚΤΟ Fashion Show 2023 

  

Οι σπουδαστές και σπουδάστριες Fashion Design του ΑΚΤΟ Αθήνας & Θεσσαλονίκης παρουσίασαν τις δημιουργίες τους, την Πέμπτη 29 Ιουνίου, σε ένα εντυπωσιακό fashion show που πραγματοποιήθηκε στο campus του ΑΚΤΟ (Ευελπίδων 11Α, Πεδίον Άρεως). 

Οι νέοι σχεδιαστές κέρδισαν τις εντυπώσεις και χειροκροτήθηκαν θερμά από το κοινό που το αποτελούσαν σχεδιαστές και επιχειρηματίες μόδας, καλλιτέχνες, bloggers, αλλά και η ευρύτερη κοινότητα του ΑΚΤΟ. Το show περιελάμβανε τρεις θεματικές ενότητες: 

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ 

Οι σπουδαστές του ΙΕΚ Μόδας παρουσίασαν τις δημιουργίες τους με θέμα “Επανάληψη”. Διαδικασία κυκλική, ορμώμενη από μια ενεργή μνήμη που από παρελθόν μετατρέπεται ξανά σε παρόν. Ρυθμός και μοτίβο αποτελούν παράγωγα αυτής της ανακυκλούμενης ενέργειας πάνω στον απρόσμενο καμβά που το υφάδι του χρόνου δημιουργεί. Καθώς η κίνηση της, μέσα στο χρόνο, είναι πάντα εμπρός έτσι και το αποτέλεσμα της δεν μπορεί ποτέ να είναι ίδιο ή προβλέψιμο. Μνήμες ζωντανές με αποτελέσματα απρόβλεπτα …όπως και οι δημιουργίες των νέων σχεδιαστών. 

Συμμετείχαν οι τελειόφοιτοι: Λυδία Καυκή, Αδαμαντία Μαρσέλου, Ανδρέας Μέλι, Δήμητρα Χρυσάγη 

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ 

Από τον άνθρωπο – σκαθάρι  του Κάφκα στον Spiderman της Marvel Comics, από το Τέρας του Κοκτώ στον RoboCop, από το ποίημα του Οβίδιου “Μεταμορφώσεις” έως το Metaverse και την μεταλλαγή σε Avatar, η έννοια της Μεταμόρφωσης έχει αναφορά στο θέμα της ταυτότητας και την διερεύνηση της. Οι δευτεροετείς του προπτυχιακού προγράμματος BA (Hons) Fashion Design και οι δευτεροετείς του προγράμματος Open Learning “ταξίδεψαν” στην λογοτεχνία, στα παραμύθια, στον κινηματογράφο και στα κόμικς για να μελετήσουν την αλλαγή της μορφής, της φόρμας, του σχήματος, την μετάλλαξη -μετατροπή ενός όντος σε ένα άλλο. Μέσα από αυτή τη διαδρομή γεννήθηκε η συλλογή ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ.  

Από το προπτυχιακό πρόγραμμα BA (Hons) Fashion Design, συμμετείχαν οι: Αυγερινάκη Βαλεντίνη, Αλκυόνη Ζαγαρέλου, Λουντμίλα Καρυπίδη, Σοφιάννα Κατηφόρη, Αντώνης Κιοστεράκης, Σοφία Παπαβασιλείου, Νικόλ Παπαζήση, Μαριαλένα Παπασημάκη, Σοφία-Μαρία Παπαχρήστου και Βάλια Τσιγγίδου ενώ από το  πρόγραμμα Open Learning Fashion Design, συμμετείχε η Χριστίνα Φραγκιά

Main Project Collections 

Το fashion show ολοκληρώθηκε με τις δημιουργίες των τελειόφοιτων του προγράμματος ΒΑ (Ηοns) Fashion Design, και τις προσωπικές συλλογές που σχεδίασαν και υλοποίησαν κατά το τρίτο έτος των σπουδών τους. Κάθε απόφοιτος παρουσίασε διαφορετική θεματολογία, σύμφωνα με το πεδίο αναζήτησης που επέλεξε να διερευνήσει για να εκφραστεί, στο πλαίσιο της Διπλωματικής Εργασίας. 

Στο catwalk περπάτησαν δημιουργίες από τις συλλογές των τελειόφοιτων BA (Hons) Fashion Design: 

Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου | A RELATIONSHIP BETWEEN TWO ARTS – Fashion and Architecture 

Ελένη Δημοπούλου | KAIDAN  

Έλλη Δριμή | θα [θa] 

Αθηνά Καραβαλάκη | MALPRACTICE  

Ελένη Κυριάκου | VISSI D’ARTE 

Ζωή Παχυγιάννη | THE BUSY CLOWN  

Δημήτρης Σιτράς | GLITCHCORE  

Θάλεια Φωτάκη | YIAYIA  

Το Hair Styling και το Make Up των μοντέλων ανέλαβε το Freddy Makeup Stage. Τα παπούτσια ήταν χορηγία του fashion brand Attrativo και τα αξεσουάρ από το Treasure House.  

Στο party που ακολούθησε, προσφέρονταν παγωμένες μπύρες Heineken SILVER & Heineken 0.0, προσφορά της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας καθώς και sparkling Prosecco προσφορά της Vintage Vans Greece

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ