ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Πίσω στα νέα μας

ΑΚΤΟ + Atlas Digital | Η Μόδα συναντά την Ψηφιακή Εκτύπωση

Οι νέες τεχνολογίες στην ψηφιακή εκτύπωση επεκτείνουν όλο και περισσότερο τα δημιουργικά πεδία “δράσης” των σπουδαστών μας. Στο πλαίσιο του μαθήματος “Σχεδιασμός Υφάσματος”, οι τελειόφοιτοι Fashion Designers του ΙΕΚ είχαν την ευκαιρία να σχεδιάσουν τα δικά τους μοτίβα, patterns, εικαστικά και να τα εκτυπώσουν απ΄ ευθείας στα υφάσματα που χρησιμοποιούν για τις δημιουργίες τους.

 

Η υλοποίηση αυτού του project πραγματοποιήθηκε με τη χρήση του VASTRAJET, ψηφιακό εκτυπωτή υφασμάτων της Colorjet, σχεδιασμένο ώστε να τυπώνει απ΄ευθείας σε κάθε τύπο φυσικών ή συνθετικών υφασμάτων και στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΑΚΤΟ με την εταιρεία Atlas Digital, που προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες και προϊόντα ψηφιακής εκτύπωσης.

Με επικεφαλής την καθηγήτριά τους Έλενα Γκαβέλα, οι νέοι designers έζησαν μία μοναδική εμπειρία βλέποντας τα πρωτότυπα σχέδιά τους να ζωντανεύουν πάνω σε υφάσματα custom made. Υιοθετώντας την σύγχρονη αυτή τάση στο design, οι σπουδαστές μας αξιοποιούν τη δυναμική των νέων τεχνολογιών και δίνουν, ήδη από το ύφασμα, την προσωπική τους ταυτότητα σε κάθε outfit που σχεδιάζουν.

Back to Top