ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΟΜΑΔΑ

Αγγελίνα Βοσκοπούλου 

Video artist – Visual artist 

  • BA (Hons) Fine Arts and Technology, Middlesex University London  
  • MA Digital Arts , Univesrity of The Arts London (UAL)

Η βραβευμένη video artist, Αγγελίνα Βοσκοπούλου, γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου του Middlesex και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από Πανεπιστήμιο Τεχνών του Λονδίνου. 

Το έργο της έχει παρουσιαστεί στo Cinewoman Biennial Edition για ανεξάρτητους κινηματογραφιστές, στο Short Film Corner (Φεστιβάλ των Καννών), στο Mostra Internazionale del Nuovo Cinema (Πέζαρο της Ιταλίας). Έχει συμμετάσχει με βίντεο-προβολές και βίντεο-εγκαταστάσεις σε αρκετές Biennale (MDINA contemporary art biennale in Malta, the Mediterranean Biennale in Oran, WTA Art biennale of contemporary art in Madrid, the New Digital Art Biennale in São Paulo κ.α) καθώς και στο Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών MATADAC στη Μαδρίτη, στο Manggha Museum of Japanese Art and Technology στο μουσείο σύγχρονης τέχνης της Κορέας CICA.  

Προσφάτως, επιλέχθηκε για το  διεθνές “Art Rooms Fair” του Λονδίνου και της Ρώμης, καθώς και για το 9ο διεθνές  φεστιβάλ AVDP βίντεο-χορός, στην σχολή καλών τεχνών της Αθήνας. 

Eπιλέχθηκε για το artist in residency program-Sevengardens, Europe, στο Έσσεν της Γερμανίας, στο κέντρο της κοιλάδας του Ρουρ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας υπό την αιγίδα της ΟΥΝΕΣΚΟ. Είναι μέλος του Visual Container, πλατφόρμα για video art, στο Μιλάνο (Ιταλία) από το 2009, και του Bologna in Lettere, φεστιβάλ ποίησης της Μπολόνια. 

Website