ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΟΜΑΔΑ

Αγγελική Δουβέρη  

Εικαστικός  

  • Πτυχίο Φωτογραφίας, Τ.Ε.Ι. Αθήνας
  • MA in Photographic Studies, University of Westminster, London
  • Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ), Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ)

Η Αγγελική Δουβέρη έχοντας λάβει Πτυχίο Φωτογραφίας (Τ.Ε.Ι. Αθήνας), συμπεριλαμβανομένου ενός εξαμήνου στο πρόγραμμα Erasmus (Ecole Superiere Artistic “Le 75”, Βρυξέλλες) με υποτροφία από το Ι.Κ.Υ. και MA in Photographic Studies (University of Westminster, Λονδίνο), συνέχισε τις σπουδές της στη Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ, Ηράκλειο). 

Διδάσκει φωτογραφία, από το 1999, σε δημόσια και ιδιωτικά Ι.Ε.Κ. και κολλέγια, και έχει κάνει σεμινάρια και workshops σε διαφορετικά ηλικιακά γκρουπ και ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, σε Δήμους και μουσεία.  

Το προσωπικό της έργο έχει παρουσιαστεί σε πέντε ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και σε περισσότερες από εξήντα ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α., με έργα κυρίως φωτογραφίας και video art. Επιμελείται ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Έχει ιδρύσει, οργανώσει και πραγματοποιήσει το artAmari residency στην ορεινή Κρήτη. Έχει εργαστεί σε μουσεία και ιδρύματα τέχνης σε θέσεις εκπαιδευτικές, διοικητικές και οργάνωσης εκθέσεων στην Ελλάδα, την Αγγλία και τη Γερμανία. 

Website