NEWS & EVENTS

AKTO @TAF_2024 | Let’s get TAF-ER!

Με χαρά σάς ανακοινώνουμε ότι το Thessaloniki Animation Festival (TAF) έγινε 10 χρονών και η φετινή, επετειακή, διοργάνωση θα είναι μία μεγάλη γιορτή για την πόλη της Θεσσαλονίκης!

Ο ΑΚΤΟ είναι, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ακαδημαϊκός συνεργάτης του φεστιβάλ και συμμετέχει με ένα πρόγραμμα επιλεγμένων ταινιών animation από το Real Work Project Εθνικό Ιστορικό Μουσείο x AKTO, που εκπονήθηκε στη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2024/2025. Οι ταινίες μας θα προβληθούν το Σάββατο 19/10 στις 19:00 στο πλαίσιο του “Greek Panorama”.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Θεσσαλονίκης (TAF) διεξάγεται 17-21 Οκτωβρίου (Αποθήκη Δ, Λιμάνι) και 22-30 Οκτωβρίου ψηφιακά στο TAFESTIVAL.GR. Με προβολές ταινιών, masterclasses, workshops, live playtestings και happenings εικονικής πραγματικότητας, το TAF υπόσχεται μία μοναδική εμπειρία σε όσ@ συμμετέχουν!

Σημειώνουμε ότι, η είσοδος σε όλες τις δράσεις του TAF είναι δωρεάν και απευθύνονται σε όλ@ καθώς κύριο στοιχείο στο χαρακτήρα της διοργάνωσης αποτελεί η προσβασιμότητα και η μη-αποκλειστικότητα!

Σας προ(σ)καλούμε να πάρετε μέρος σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της Θεσσαλονίκης για να βιώσετε αυτή τη μοναδική εμπειρία!

Όπως δηλώνει η ομάδα διοργάνωσης για την αποστολή του φεστιβάλ “Στόχος μας είναι να εμπνέουμε το κοινό, να προάγουμε την καλλιτεχνική έκφραση και να στηρίζουμε νέους και καταξιωμένους καλλιτέχνες. Επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε μια περιεκτική πλατφόρμα που αναδεικνύει τον πολιτιστικό και κοινωνικό αντίκτυπο του animation, προωθώντας τον διάλογο και τη συνεργασία στην παγκόσμια κοινότητα.”

Το TAF – Thessaloniki Animation Festival διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2015 από την ADDART. Αποτελεί το μοναδικό στο είδος του Φεστιβάλ στη Βόρεια Ελλάδα και προσεγγίζει το animation ως τέχνη αλλά και μέσο προώθησης και επικοινωνίας πληθώρας κοινωνικών μηνυμάτων, που αφορούν τη σύγχρονη ζωή και πραγματικότητα.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ