ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Πίσω στα νέα μας

50 Χρόνια ΑΚΤΟ – Επετειακό Λογότυπο

Η επέτειος των πενήντα χρόνων του ΑΚΤΟ, θεωρήσαμε ότι είναι μια καλή ευκαιρία να ξαναφέρουμε κοντά μας αγαπημένους αποφοίτους. Οι απόφοιτοι του ΑΚΤΟ βρίσκονται παντού, μέσα σε όλες τις δημιουργικές δραστηριότητες, ξεχωρίζουν με τη δουλειά τους και δικαιώνουν το έργο του εκπαιδευτηρίου. Είναι πάντα μέσα στην καρδιά μας και μας κάνουν περήφανους!

Ποιός ο καλύτερος τρόπος να ξαναφέρουμε κοντά μας τους αποφοίτους μας, απ’ το να τους καλέσουμε να συμμετάσχουν ενεργά!

Ζητήσαμε από αποφοίτους της Γραφιστικής να κάνουν προτάσεις για το επετειακό λογότυπο των πενήντα χρόνων. Η συμμετοχή περιορισμένη, καθώς είναι όλοι επιβαρυμένοι με τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις και με τις δυσκολίες της πανδημίας. Οι συμμετέχοντες όμως ενθουσιώδεις και λάβαμε δώδεκα προτάσεις, από ενδιαφέρουσες έως πολύ καλές. Η επιλογή ήταν δύσκολη. Καταλήξαμε στο σήμα που σχεδίασε ο απόφοιτος Αργύρης Αθανασιάδης, το οποίο είναι κλασσικό, ευανάγνωστο, συνδυάζει καλαισθησία και προσαρμοστικότητα σε διάφορα μεγέθη.

Σας παρουσιάζουμε το επετειακό σήμα που επελέγη, καθώς και όλες τις προτάσεις των αποφοίτων με αλφαβητική σειρά.

Ο Αργύρης Αθανασιάδης αποφοίτησε από τον κλάδο Γραφιστικής ως αριστούχος «Bachelor of Arts – First Class Hons Degree in Graphic Design» του Middlesex University of London. Από τα πρώτα σπουδαστικά του χρόνια ξεκίνησε να εργάζεται σε δημιουργικά γραφεία στην Αθήνα και στην Κρήτη, ενώ από το 2018 είναι μέλος της σχεδιαστής ομάδας «høly – branding & design agency», συμμετέχοντας στην ανάπτυξη εργασιών για ένα ευρύ φάσμα ευρωπαϊκών και διεθνών εταιριών υπό τον ρόλο του designer και του art director. Από το 2019 είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού «gr design» και συνεργάτης των «Greek Infographics». Συμμετέχει τακτικά σε εκθέσεις και μπιενάλε αφίσας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (μεταξύ άλλων: Golden Bee Global Biennale of Graphic Design in Russia, International Biennale of Theatre Poster in Poland, Shenzhen International Poster Festival in China), ενώ δουλειές του έχουν διακριθεί στα ΕΒΓΕ (2019), στους Αγώνες Νέων Σχεδιαστών και στο Μουσείο Τυπογραφίας Γ&Ε Γαρεδάκη.

Back to Top