ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ελευθερία Δελαζάνου 

Ιστορικός Τέχνης  

  • Πτυχίο Διακοσμητικής, Σ.Γ.Τ.Κ.Σ, ΤΕΙ Αθήνας
  • Πτυχίο με κατεύθυνση Ιστορία & Θεωρία της Τέχνης, Π.Τ.Ε.Τ. Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
  • Μ.Δ.Ε. Ιστορία / Θεωρία της Τέχνης & Επιμέλεια Εκθέσεων, Π.Τ.Ε.Τ., Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
  • Υποψήφια Διδάκτωρ Ιστορίας της Τέχνης, ΘΙΣΤΕ, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας

Η Ελευθερία Δελαζάνου σπούδασε, αρχικά, Διακοσμητική στο ΤΕΙ Αθήνας ενώ συνέχισε της σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο τμήμα Πλαστικών Τεχνών & Επιστημών της Τέχνης απ’ όπου έλαβε δεύτερο πτυχίο πάνω στην Ιστορία και Θεωρία της Τέχνης.  

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Ιστορία και Θεωρία της Τέχνης καθώς και στην Επιμέλεια Εκθέσεων από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ενώ, από το 2013, είναι Υποψήφια Διδάκτωρ Ιστορίας της Τέχνης στο τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών.  

Υπήρξε εθελόντρια ερευνήτρια στο Τμήμα Ζωγραφικής, Χαρακτικών και Σχεδίων του Μουσείου Μπενάκη ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί ως διδάσκουσα Ιστορίας της Τέχνης στα ΤΕΙ Ηπείρου και σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης.  

Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες με εισηγήσεις της ενώ κείμενά της δημοσιεύονται σε πρακτικά συνεδρίων, καταλόγους εκθέσεων, εφημερίδες κ.α. Από το 2017 διδάσκει Ιστορία της Τέχνης και Ιστορία της Ενδυμασίας στον ΑΚΤΟ. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης (ΕΕΙΤ) από το 2013.