ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΟΜΑΔΑ

Αλέξης Αγγελίδης

Βιομηχανικός Σχεδιαστής

  • Βακαλό, Αθήνα. Πτυχίο στον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων.
  • Central Saint Martins College of Art and Design, London. BA (hons) in Product Design
  • Pratt Institute, New York. MID (Master of Industrial Design)

O Αλέξης Αγγελίδης γεννήθηκε στην Μόσχα το 1970. Ξεκίνησε τις σπουδές του στην ΒΑΚΑΛΟ, στο τμήμα σχεδιασμού εσωτερικών χώρων. Συνέχισε της σπουδές του στο Λονδίνο, στο Central Saint Martins παίρνοντας ΒΑ στο Product Design το 1995. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στην Νέα Υόρκη, στο Pratt Institute, στο τμήμα του Industrial and transportation Design με υποτροφία από την Ford Motor Company.

Συνεργάστηκε με πληθώρα εταιριών σε διάφορα μέρη του κόσμου όπως: RSCG Conran – Λονδίνο, ISAO HOSOE DESIGN – Μιλάνο, SMART DESIGN – Νέα Υόρκη, Alfred Dunhill – Νέα Υόρκη, Apple Computers – Cupertino – California, Puma NY – Νέα Υόρκη, κ.α.

Στην Ελλάδα επέστρεψε το 1999 όπου εργάστηκε σαν Art Director στην Aimright Marketing One to one και εν συνεχεία ως Senior Product Designer στο R&D της BIC.

Σήμερα συνεχίζει να εργάζεται ως product designer συνεργαζόμενος με εταιρείες όπως η Technohull στον σχεδιασμό σκαφών, Tottis – Bingo στο σχεδιασμό συσκευασίας τροφίμων και brand development.

Έχει πάρει το 2ο βραβείο (2007) για τον σχεδιασμό συσκευασίας για το Ελληνικό ελαιόλαδο από το υπουργείο ανάπτυξης. Bronze award στα ESTIA AWARDS (2018) για τον σχεδιασμό του εστιατορίου ΝΑΜΙ και Silver award στο Commercial Interior Awards 2019 για τον σχεδιασμό του εστιατορίου ΝΑΜΙ.

Στον ΑΚΤΟ διδάσκει από το 2009