ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

AKTO + Middlesex University

A K T O
A

AKTO + Middlesex University

Πανεπιστημιακοί Τίτλοι Σπουδών και Αναγνώριση

Ο ΑΚΤΟ προσφέρει, με την επικύρωση του Middlesex University London, εννιά προπτυχιακά και πέντε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στον τομέα Art & Design, τα οποία οδηγούν, αντίστοιχα, στους διεθνώς αναγνωρισμένους πανεπιστημιακούς τίτλους Bachelor of Arts (Hons) Degree και Master of Arts.

Στη χώρα μας, σύμφωνα με τους Νόμους 4046/2012, 4093/2012, 4111/2013, 4205/2013 και 4635/2019 καθίσταται πλέον εφικτή η αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας σε αποφοίτους που αποκτούν πανεπιστημιακούς τίτλους σπουδών μέσω Κολλεγίων, όπως ο ΑΚΤΟ.

H διαδικασία αναγνώρισης γίνεται μέσω του Αυτοτελούς Τμήματος Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (Α.Τ.Ε.Ε.Ν.). Επιπλέον, με βάση το άρθρο 13 του Νόμου 4148/2013, όσοι απόφοιτοι έχουν τύχει αναγνώρισης τίτλων σπουδών μέσω του ΣΑΕΠ, μπορούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ.

Διασφάλιση Ακαδημαϊκής Ποιότητας

Οι σπουδαστές του ΑΚΤΟ, με την εγγραφή τους στα μητρώα του Middlesex University θεωρούνται φοιτητές του πανεπιστημίου. Με στόχο τη διασφάλιση της ακαδημαϊκής ποιότητας, τα προγράμματα σπουδών του ΑΚΤΟ περνούν τακτικούς ελέγχους από το Middlesex University, επικαιροποιούνται και ανανεώνονται με βάση τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής ενώ, παράλληλα, ο ΑΚΤΟ ελέγχεται και χαίρει της αναγνώρισης του British Accreditation Council (BAC). Τέλος, το Quality Assurance Agency (QAA) έχει κατατάξει το Middlesex University σε πολύ υψηλή θέση τόσο για το επίπεδο διδασκαλίας και τα προγράμματα σπουδών του όσο και για τις συνεργασίες του σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης και αυτής με τον ΑΚΤΟ.

Η συνεργασία του ΑΚΤΟ με το Κρατικό Βρετανικό Πανεπιστήμιο Middlesex University ξεκίνησε το 1991. Σήμερα, μετρώντας, πλέον, σχεδόν 30 χρόνια αποτελεί τη μακροβιότερη συνεργασία ελληνικού κολεγίου με ξένο Πανεπιστήμιο. O AKTO έχει χαρακτηριστεί από το ίδιο το Middlesex University, ως ο στρατηγικός του συνεργάτης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το Middlesex University είναι ένα πανεπιστήμιο με μακρά ιστορία, που έχει ρίζες στο 1878 και μια κληρονομιά Ποιότητας και Καινοτομίας στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Πρόκειται για ένα πανεπιστήμιο παγκόσμιας εμβέλειας, με περισσότερους από 40.000 φοιτητές στην έδρα του, το Λονδίνο, και στα παραρτήματά του στο Ντουμπάι, στον Μαυρίκιο και στη Μάλτα αλλά και με συνεργασίες σε πολλές χώρες του κόσμου.
Πρόσφατα, αναγνωρίστηκε ως “Best Modern University in London” από το Research Excellence Framework (REF) για τη δυναμική του στην Έρευνα, ενώ έχει τιμηθεί πολλές φορές με το Βραβείο της Βασίλισσας.

Σύμφωνα με την αξιολόγηση Πανεπιστημίων του Guardian για το 2018, το Middlesex University κατατάσσεται:

  • Δεύτερο, στα προγράμματα Animation και Photography, στο σύνολο εξήντα πέντε πανεπιστημίων (in the area of “Film Production and Photography”).
  • Ενδέκατο, σε Graphic Design, Interior Architecture και Product Design, στο σύνολο εβδομήντα τεσσάρων πανεπιστημίων (in the area of “Design and Crafts”).
  • Δέκατο ένατο, στο Fashion Design, στο σύνολο σαράντα έξι πανεπιστημίων (in the area of “Fashion & Textiles”).
Back to Top