Περιγραφή Υποτροφίας

O AΚΤΟ, το μεγαλύτερο κολλέγιο Art & Design στην Ελλάδα, τιμά τον Πέτρο Κυρίμη για τη συνολική προσφορά και το έργο του και θεσμοθετεί, στη μνήμη του, την Υποτροφία Πέτρος Κυρίμης.

Ο Πέτρος Κυρίμης υπηρέτησε τον ΑΚΤΟ με αφοσίωση και όραμα, σε θέσεις ευθύνης, εισάγοντας διαρκώς καινοτόμες ιδέες με τη χρήση νέων τεχνολογιών. Ένα από τα projects στο οποίο εργάστηκε με αμείωτο ενδιαφέρον, ήταν η δημιουργία ολοκληρωμένων σπουδών Animation, που πρώτος ο ΑΚΤΟ εισήγαγε στην Ελλάδα το 1994.

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος της Ακαδημαϊκής Επιτροπής, Dr Στέλλα Κυρίμη, “Ο Πέτρος Κυρίμης ήταν ένας υπέρμαχος της Τεχνολογίας, του Animation και της Παραγωγής Πολυμέσων στον ΑΚΤΟ. Για πάνω από δύο δεκαετίες, υποστήριξε ακούραστα την ανάπτυξη του προγράμματος Animation και, κυρίως, τους μαθητές που ξεκίνησαν τα εκπαιδευτικά τους ταξίδια μέσα σε αυτό. Το πάθος του για την καλλιέργεια νέων ταλέντων, η δέσμευσή του για την προώθηση της δημιουργικότητας και η πίστη του στη δύναμη της εκπαίδευσης ήταν εμφανή σε όλους όσοι τον γνώριζαν. Η Υποτροφία “Πέτρος Κυρίμης” έχει στόχο να διασφαλίσει ότι, η κληρονομιά της υποστήριξης, της έμπνευσης και του θετικού αντίκτυπου του Πέτρου Κυρίμη θα συνεχίσει να ευδοκιμεί, ακόμη και στην απουσία του. Μέσω αυτής της υποτροφίας, στοχεύουμε να τιμήσουμε τη ζωή του και τις αμέτρητες ζωές που άγγιξε μέσα στον ΑΚΤΟ.”

Για την υποτροφία αυτή, ο ΑΚΤΟ συμπράττει με το ANIMASYROS, το μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στην Ευρώπη. Υποστηρίζοντας θεσμούς που προάγουν τις τέχνες και το design, ο ΑΚΤΟ ξεχώρισε το ANIMASYROS από το ξεκίνημά του και διατελεί ακαδημαϊκός συνεργάτης του για “15 + 1” συνεχόμενα έτη. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, η συμμετοχή του ΑΚΤΟ περιλαμβάνει: προβολές ταινιών σπουδαστών & αποφοίτων, εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια με εισηγητές μέλη της ακαδημαϊκής μας ομάδας, και φιλοξενώντας ANIMASYROS δράσεις στα campus του ΑΚΤΟ.

Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών ANIMATION

Το τριετές πρόγραμμα Bachelor of Arts (Honours) Degree in Animation, προσφέρεται από τον ΑΚΤΟ σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας Middlesex University London. Πρόκειται για το πιο ολοκληρωμένο Κολεγιακό πρόγραμμα Animation στην Ελλάδα, από όταν ξεκίνησε να προσφέρεται το 1996.

Στη μέθοδο Full-Time φοίτησης ο ΑΚΤΟ προσφέρει προπτυχιακά προγράμματα σπουδών, με καθημερινή πρωινή παρακολούθηση μαθημάτων. Η μέθοδος Full-Time φοίτησης έχει σχεδιαστεί ειδικά για εκείνους που επιθυμούν καθημερινή επαφή με την διδακτική διαδικασία.

O AKTO αναγνωρίζοντας τις παιδαγωγικές προκλήσεις και τις σύγχρονες απαιτήσεις της εκπαίδευσης επιλέγει εύχρηστες μεθόδους και σύγχρονα μοντέλα σχεδιασμού διδασκαλίας και παρέχει στον κάθε σπουδαστή μία σειρά από εργαλεία για να διευκολύνει την εκπαιδευτική διαδικασία. Οι σπουδαστές του προγράμματος λαμβάνουν λογαριασμό στο Virtual Learning Environment (VLE) της Microsoft Office 365, καθώς και δωρεάν παροχή του Adobe Creative Cloud & του Autodesk CAD 2D/3D design software για τον προσωπικό τους Η/Υ.

Προϋποθέσεις Εγγραφής/Υποψήφιοι

Την Υποτροφία Πέτρος Κυρίμης μπορούν να διεκδικήσουν απόφοιτοι Λυκείου και όσοι/όσες έχουν πρόσβαση σε Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Αιτήσεις/Δηλώσεις Συμμετοχής

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν την Αίτησή τους αποκλειστικά και μόνο online, συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους και ανεβάζοντας, παράλληλα, το portfolio, το βιογραφικό τους και ένα personal statement που θα απαντά στο “Γιατί να με επιλέξετε για την Υποτροφία”.

Υποβολή Αιτήσεων έως και 31/03/ 2024 εδώ

Χρονοδιάγραμμα

  1. Υποβολή Αιτήσεων από 01/10/23
  2. Προθεσμία Λήξης Υποβολής 31/03/24
  3. Αξιολόγηση Αιτήσεων έως 15/04/24
  4. Ανακοίνωση Επιλεχθέντων για Συνέντευξη
  5. Διεξαγωγή Συνεντεύξεων 22/04/24 – 26/04/24
  6. Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων σε Υποψηφίους την επερχόμενη εβδομάδα
  7. Αποδοχή Υποτροφίας έως 31/05/24
  8. Επίσημη Απονομή Υποτροφίας@ANIMASYROS | Τελετή Έναρξης Σεπτέμβριος 2024 στη Σύρο

Επιτροπή Αξιολόγησης

Οι Αιτήσεις θα αξιολογηθούν από Επιτροπή, η οποία έχει συσταθεί ειδικά για τον σκοπό αυτό και την αποτελούν οι:

Στέλλα Κυρίμη Πρόεδρος Ακαδημαϊκής Επιτροπής ΑΚΤΟ
Αναστασία Δημητρά Σκηνοθέτης & δημιουργός ANIMATION – Διευθύντρια BA (Hons) in Animation & Interactive Media AKTO
Δημήτρης Πατρίκιος Σκηνοθέτης – 3D Animator – Καθηγητής BA (Hons) in Animation & Interactive Media AKTO
Μαρία Ανεστοπούλου Διευθύντρια Φεστιβάλ ANIMASYROS
Μαρινέτα Κρητικού Σκηνοθέτης Πολυμέσων

Ευχόμαστε Καλή Επιτυχία σε όλ@ που θα υποβάλλουν τη συμμετοχή τους για τη διεκδίκηση της Υποτροφίας “Πέτρος Κυρίμης“!