NEWS & EVENTS

ΑΚΤΟ + Middlesex University | 28η Τελετή Αποφοίτησης

people throwing their hats

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε η 28η Τελετή Αποφοίτησης του ΑΚΤΟ, στους απόφοιτους των ακαδημαϊκών ετών 2019-2020, 2020-2021 και 2021-2022 που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στα Προπτυχιακά & Μεταπτυχιακά προγράμματα του Middlesex University London. H απονομή των τίτλων σπουδών Bachelor & Master πραγματοποιήθηκε σε δύο τελετές, την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022, που φιλοξενήθηκαν στο Θέατρο του Κολεγίου Αθηνών στο Ψυχικό.

Καθώς η 28η Τελετή Αποφοίτησης συνέπεσε χρονικά με την επέτειο εορτασμού των 50 χρόνων λειτουργίας του ΑΚΤΟ, στο ξεκίνημα της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε απονομή Τιμητικής Πλακέτας ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ στον Ιδρυτή & Δημιουργό του ΑΚΤΟ, Dr Βλάση Βέλλιο, ως ελάχιστο φόρο τιμής για την, επί 50 και πλέον χρόνια προσφορά του στην εκπαίδευση των Τεχνών και του Design στη χώρα μας. Στον χαιρετισμό του προς τους αποφοίτους, ο Dr Βλάσης Βέλλιος ανέφερε μεταξύ άλλων «Εμπόδια θα συναντήσεις πολλά, αλλά και ευκαιρίες. Χωρίς τα εμπόδια δεν υπάρχει η χαρά της επιτυχίας. Χωρίς τις ευκαιρίες δεν θα υπήρχε ελπίδα. Να έχεις τύχη με τις ευκαιρίες, δύναμη να ξεπερνάς κάθε εμπόδιο και πάντα, όπως σήμερα, να ξεχωρίζεις για τις αξίες και το έργο σου. Ο ΑΚΤΟ θα παραμείνει για σένα πάντα στήριγμα και πηγή ενέργειας.»

Την Τιμητική πλακέτα παρέλαβε, εκ μέρους του, η νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΑΚΤΟ Dr Στέλλα Κυρίμη, Κλινική Ψυχολόγος και εγγονή του, η οποία αναλαμβάνει να συνεχίσει το υπεύθυνο έργο του ΑΚΤΟ με το ίδιο ήθος, το ίδιο αίσθημα ευθύνης και πρωτίστως το όραμα για την μεγαλύτερη εκπαιδευτική κοινότητα art  &  design της χώρας. Στον χαιρετισμό που απηύθυνε η Dr Στέλλα Κυρίμη, σημείωσε, κλείνοντας: «Ο ΑΚΤΟ δεν είναι μόνο το σπίτι μου, ο ΑΚΤΟ είναι και το σπίτι σας. Μπορεί να μη μεγαλώσατε κυριολεκτικά μέσα στον ΑΚΤΟ, αλλά σίγουρα μεγαλώσατε πνευματικά και ψυχικά. Μπορεί απόψε να σας αποχαιρετούμε με βαθιά συγκίνηση και υπερηφάνεια, δεν λέμε όμως ποτέ “αντίο”, λέμε “εις το επανιδείν”».

Ακολούθησαν ακόμη δύο απονομές ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ σε δύο, ξεχωριστές, για την ιστορία του ΑΚΤΟ προσωπικότητες, για το ήθος, την αφοσίωση, την ακαδημαϊκή προσφορά και την άριστη συνεργασία μαζί τους όλα αυτά τα χρόνια. Στον Άλκη Ξανθάκη, τον επί 50 και πλέον χρόνια Διευθυντή & Δάσκαλο του Προπτυχιακού Προγράμματος BA (Hons) in Photography και στον Dr Νίκο Φιλιππακόπουλο, τον επί 28 χρόνια Διευθυντή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος MA in Design.

Τους Τίτλους Σπουδών απένειμαν, για τον ΑΚΤΟ η Dr Στέλλα Κυρίμη (Διευθύνουσα Σύμβουλος ΑΚΤΟ) και για το Middlesex University London, ο Dr James Martin Charlton (Academic Dean Faculty Of Arts & Creative Industries). Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο εκπρόσωπος του Middlesex Univeristy, δήλωσε μεταξύ άλλων “… The programmes you have studied are rigorous, dynamic, industry-focused and internationally recognised. You now possess two very special things – an AKTO education and a Middlesex degree. Value these, as they will help you succeed with new and exciting opportunities. Be open to these opportunities; take chances, learn from your mistakes and persevere.”

Σύντομους χαιρετισμούς στους απόφοιτους απηύθυναν και οι Ακαδημαϊκοί Διευθυντές όλων των Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στους Αριστούχους κάθε προγράμματος σπουδών δόθηκε Έπαινος Άριστης Επίδοσης. Τον Έπαινο συνόδευε αριθμημένη, πρωτότυπη μεταξοτυπία, υπογεγραμμένη από τον μεγάλο Έλληνα εικαστικό Βασίλη Σπεράντζα, μία επιλογή που υπογραμμίζει την πρόθεση του ΑΚΤΟ να υποστηρίζει ουσιαστικά το έργο των καλλιτεχνών και των designers.

Από τις πιο συγκινητικές στιγμές της Τελετής ήταν, όπως πάντα, οι ομιλίες των Αριστούχων Αποφοίτων που εκπροσώπησαν όλα τα προγράμματα σπουδών, κάνοντας μία αναδρομή στα χρόνια των σπουδών τους και στην προσωπική τους εμπειρία ΑΚΤΟ.

Την 28η Τελετή Αποφοίτησης του ΑΚΤΟ τίμησαν με την παρουσία τους το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό του ΑΚΤΟ καθώς και, συγγενείς και φίλοι των αποφοίτων. Σε μία υπέροχη βραδιά γεμάτη χαμόγελα και αγκαλιές, όλοι μαζί, είχαμε την ευκαιρία να τους συγχαρούμε και να τους ευχηθούμε Καλή Σταδιοδρομία, στο κοκτέιλ με “άκρως οικολογικό χαρακτήρα” που ακολούθησε στον προαύλιο χώρο του Κολεγίου Αθηνών, υπό τη συνοδεία live jazz ακουσμάτων.

a crowd in a big room
woman speaking
woman speaking
a person gives something to another person
people in formal clothes
people shaking hands
a man speaking
people shaking hands
people shaking hands
people taking photos
people in formal clothes
people in formal clothes
woman reading
people throwing heir hats
girls in a mirror
people in formal clothes
people in formal clothes
a family taking a photo
girls with balloons
people holding hands
people with their degrees
people throwing their hats
man playing the saxophone
man playing an instrument

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ