ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Visual Merchandising (VM) & Retail Management

Visual Merchandising (VM) & Retail Management

Επισκόπηση

Το πρόγραμμα σπουδών Visual Merchandising & Retail Management αποβλέπει στη διαμόρφωση ενός πολυσύνθετου καλλιτέχνη με αισθητική καλλιέργεια, εξαιρετικές γνώσεις σχετικές με τη διακόσμηση βιτρινών και καταστημάτων, καθώς και τη διαμόρφωση χώρων μικρής κλίμακας. Παράλληλα, ο Visual Merchandiser εκπαιδεύεται, ώστε να δημιουργεί εμπορική αξία στο χώρο της λιανικής και της χονδρικής πώλησης, καθώς μαθαίνει να αποκωδικοποιεί τις ανάγκες εταιρειών (brand) ως προς την οπτική επικοινωνία και την προώθηση πωλήσεων.

Περιεχόμενο

Οι σπουδαστές του προγράμματος γνωρίζουν όλα τα σύγχρονα δομικά και διακοσμητικά υλικά και τις εφαρμογές τους, ενώ κατακτώντας την αισθητική καλλιέργεια σε τάσεις, μόδα και κινήματα, σχεδιάζουν εντυπωσιακές θεματικές ενότητες για τη διακόσμηση του εσωτερικού ή του εξωτερικού χώρου καταστημάτων. Με επίκαιρες και ευρηματικές συνθέσεις δημιουργούν φρέσκιες εμπειρίες στο κοινό, παρασύροντας το στη δοκιμή και την αγορά ελκυστικών προϊόντων και εικόνων. Μέσα από το πρόγραμμα σπουδών γνωρίζουν τις τάσεις και τις σύγχρονες κατακτήσεις του διεθνούς design, αποκτούν εκφραστική σχεδιαστική δεινότητα και αναπτυγμένες δημιουργικές δυνάμεις. Είναι σε θέση να οργανώνουν και να συντονίζουν ομάδες, τεχνικούς και συνεργεία, γνωρίζουν πως να αντιμετωπίζουν πολύπλοκα προβλήματα κατασκευών και είναι σε θέση να διακοσμούν βιτρίνες καταστημάτων οποιουδήποτε είδους, δημιουργώντας εντυπωσιακές θεματικές ενότητες που όχι μόνο αντανακλούν εικαστική παιδεία, αλλά μπορούν και μεταφράζονται σε εμπορική, μετρήσιμη επιτυχία για όλους τους συνεργάτες.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται δύο απογεύματα την εβδομάδα, συνολικής διάρκειας εννέα (9) ωρών και με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης (ΑΚΤΟ Κατάρτιση, Κέντρο Διά Βίου Μάθησης, με την αδειοδότηση της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας, του Υπουργείου Παιδείας).

 

Για εγγραφές στο εκπαιδευτικό έτος 2022-2023, που θα πραγματοποιηθούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2022, τα δίδακτρα διαμορφώνονται σε 3.300€.

Για κορυφαίες σπουδές Art & Design, έλα στον ΑΚΤΟ. Σπούδασε σε μία από τις 11 καλύτερες Σχολές Design διεθνώς!

 

Προγράμματα

Ενδιαφέρεστε για άλλα προγράμματα σπουδών;

Δείτε όλα τα διαθέσιμα προγράμματα
Back to Top