ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Εσωτερική Αρχιτεκτονική Διακόσμηση & Σχεδιασμός Αντικειμένων (ΙΕΚ)

Εσωτερική Αρχιτεκτονική Διακόσμηση & Σχεδιασμός Αντικειμένων (ΙΕΚ)

Επισκόπηση

Ο Διακοσμητής μελετά και διαμορφώνει τον εσωτερικό χώρο συνδυάζοντας τη λειτουργικότητα με τη σύγχρονη αισθητική. Διαθέτει σχεδιαστική ικανότητα, αισθητική, γνώση των υλικών και των εφαρμογών τους, δυνατότητα ανάλυσης των λειτουργιών και σύνθεσης των εσωτερικών χώρων. Αντικειμενικός του σκοπός είναι η ικανοποίηση των πρακτικών, αλλά και των αισθητικών αναγκών των πελατών του στο περιβάλλον κατοικίας, επαγγελματικού χώρου και χώρου αναψυχής.

Περιεχόμενο

Κατά τη διάρκεια των σπουδών τα μαθήματα που διδάσκονται είναι:

Μέθοδοι Αποτύπωσης & Σχεδίασης, Ελεύθερο Σχέδιο & Πρακτική Χρώματος, Διακοσμητικό Σχέδιο, Δομικό-Κατασκευαστικό Σχέδιο, Τεχνολογία Υλικών, Ιστορία Τέχνης-Αρχιτεκτονικής, Οργάνωση Εργοταξίου, Επισκέψεις, Σχέδιο Μέσω Η/Υ.

 

Τίτλος Σπουδών

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του διετούς κύκλου σπουδών οι απόφοιτοι αποκτούν τη Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (AKTO IIEK), που τους δίνει δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργούνται από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., και οδηγούν στο Δίπλωμα Κατάρτισης. Με την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος, ο απόφοιτος έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Στις εξετάσεις του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. συμμετέχουν ισότιμα οι απόφοιτοι όλων των Ι.Ε.Κ. της χώρας, δημοσίων και ιδιωτικών, εξεταζόμενοι τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό μέρος. Οι Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.) που απονέμουν τα Ιδιωτικά Ι.Ε.Κ. είναι απολύτως ισότιμες των Δημοσίων Ι.Ε.Κ.

 

Επαγγελματική αποκατάσταση

Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να εργαστούν σε αρχιτεκτονικά γραφεία, γραφεία διακοσμητών, γραφεία πολιτικών μηχανικών, εταιρίες κατασκευών, εταιρίες σχεδιασμού και εμπορίας επίπλων, εταιρίες οργάνωσης εκθέσεων και εκδηλώσεων, ως σύμβουλοι προβολής και marketing επιχειρήσεων στον ευρύτερο χώρο του Design και ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

 

Ακαδημαϊκή εξέλιξη

Επίσης οι απόφοιτοι της ειδικότητας, έχουν την δυνατότητα αν το επιθυμούν να περάσουν -κατόπιν επίδειξης portfolio εργασιών- σε προχωρημένο εξάμηνο και έτος σπουδών στο πανεπιστημιακό πρόγραμμα Interior Architecture του κολεγίου μας και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους με την απόκτηση Bachelor Degree του Middlesex University.

 

Τα δίδακτρα για το ακαδημαϊκό έτος 2023/24 θα ανακοινωθούν σύντομα. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Admissions Office στο 2105230130 και στο email admissions@aktocollege.gr

Για κορυφαίες σπουδές Art & Design, έλα στον ΑΚΤΟ. Σπούδασε σε μία από τις 11 καλύτερες Σχολές Design διεθνώς!

 

 

Στον ΑΚΤΟ σεβόμαστε την ιδιωτικότητα και παραμένουμε συνεπείς στην προστασία των προσωπικών δεδομένων. Στο πλαίσιο της μεταξύ μας αλληλεπίδρασης και της παροχής των εκπαιδευτικών μας υπηρεσιών παρακαλούμε συμπληρώστε:

 

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις μέσω:

 

Μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να ανακαλέσετε τη συναίνεση σας για ενημέρωση στέλνοντας μήνυμα με τα στοιχεία σας στο email: gdpr@aktocollege.gr

Back to Top