ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Φωτογράφιση προϊόντων για χρήση σε e-shop και Social Media // Online

Φωτογράφιση προϊόντων για χρήση σε e-shop και Social Media // Online

Επισκόπηση

Ώρες Διδασκαλίας: 14

Εισηγητής: Βασίλης Σαρίογλου, Φωτογράφος

 

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα μάθουν με τεχνικές DYI (Do It Yourself) να κατασκευάζουν κατάλληλα φωτογραφικά περιβάλλοντα (mini tents) με απλά και οικονομικά υλικά για την φωτογράφιση προϊόντων σε λευκό φόντο.

Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να αρχίσουν να αναγνωρίζουν μόνοι τους τα διάφορα αισθητικά και τεχνικά προβλήματα που προκύπτουν και να είναι σε θέση να τα επιλύσουν.

 

Περιεχόμενο

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε επαγγελματίες οποιουδήποτε κλάδου που θέλουν να αναπτύξουν τις φωτογραφικές τους δεξιότητες για να μπορούν να φωτογραφίζουν μόνοι τους τα προϊόντα τους, είτε για e-shops είτε για social media (Facebook, Instagram, Pinterest κλπ).

 

Πρόγραμμα σεμιναρίου

  • Βασικές τεχνικές αρχές φωτογραφίας.
  • Βασικές αρχές φωτισμού. Χρήση απλών αξεσουάρ, ανακλαστήρων.
  • Κατασκευή mini tent από απλά υλικά και προσαρμογή απλών φωτιστικών.
  • Παρουσίαση προγραμμάτων επεξεργασίας εικόνων.
  • Φωτογράφιση μαύρων αντικειμένων.
  • Φωτογράφιση λευκών αντικειμένων.
  • Φωτογράφιση inox/silver αντικειμένων.

 

Εισηγητής

Ο Βασίλης Σαρίογλου έχει σπουδές φωτογραφίας στο Indiana State University από όπου έλαβε το Master of Fine Arts το 1996. Έχει διδάξει φωτογραφία στα TEI Αθηνών, ESP School of Photography, Leica Academy, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Biennale Arte Emergente. BIG TORINO στην Iταλία τον Μάιο του 2000, στην Biennale of Young Artists of Mediterranean Countries στην Λισαβώνα τον Νοέμβριο του 1994, και στην “Fourth L’ Europe D’ Art D’ Art”, Διεθνής Έκθεση Νέων Καλλιτεχνών, Niort, Γαλλία, τον Αύγουστο του 1991. Είναι επαγγελματίας φωτογράφος από το 1997. Έχει συνεργαστεί με πλήθος διαφημιστικών εταιρειών και περιοδικών. Τα τελευταία χρόνια ειδικεύεται στην αρχιτεκτονική και ξενοδοχειακή φωτογραφία. Παράλληλα εκδίδει το διαδικτυακό περιοδικό αρχιτεκτονικής Architectural Icons.

Back to Top