ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Σεμινάριο Φωτογραφίας για Marketeers & Social Media Managers // Online

Σεμινάριο Φωτογραφίας για Marketeers & Social Media Managers // Online

Επισκόπηση

Ώρες Διδασκαλίας: 14

Εισηγητής: Βασίλης Σαρίογλου, Φωτογράφος

 

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν οι βασικές τεχνικές αρχές της φωτογραφίας, οι βασικές αρχές του design, της σύνθεσης των εικόνων καθώς επίσης και οι αρχές ανάλυσης του περιεχομένου της εικόνας σε σχέση με το στυλ και την αισθητική της.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν αναπτύξει μια καλύτερη κατανόηση του τρόπου σύνθεσης και δόμησης της εικόνας και του περιεχομένου της με βάση τις συγκεκριμένες αισθητικές επιλογές της. Επίσης, θα κατανοήσουν πώς όλα αυτά συνδέονται με τους συγκεκριμένους στόχους marketing που έχουν τεθεί από την επιχείρηση.

 

Περιεχόμενο

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε Marketing Managers και Social Media Marketing Managers που θέλουν να αναπτύξουν μια καλύτερη και πληρέστερη κατανόηση της εικόνας, καθώς επίσης και να αποκτήσουν το κατάλληλο λεξιλόγιο των αντίστοιχων όρων, για να μπορούν να επικοινωνούν ευκολότερα με γραφίστες, art directors & creative directors.

 

Πρόγραμμα σεμιναρίου

  • Βασικές τεχνικές αρχές Φωτογραφίας.
  • Βασικές αρχές Design και Σύνθεσης.
  • Αρχές ανάλυσης του περιεχομένου των εικόνων. Η σχέση της Φόρμας με το Περιεχόμενο.
  • Φωτογράφιση με DSLR (Digital Single Lens Reflex) camera ή με smartphone. Εξοικείωση των συμμετεχόντων με τη φωτογραφική μηχανή τους. Παρουσίαση προγραμμάτων επεξεργασίας εικόνων και έτοιμων φίλτρων.
  • Επιλογή θεμάτων για ανάπτυξη από τους συμμετέχοντες, με βάση το επαγγελματικό τους αντικείμενο.Εύρεση πολλαπλών διαφορετικών εικόνων και ανάλυση του περιεχομένου τους, του ύφους τους, της αισθητικής τους και τελική επιλογή με βάση τους εκάστοτε στόχους του marketing. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν έτοιμες εικόνες από Image Banks ή να δουλέψουν πάνω σε δικές τους εικόνες.

 

Εισηγητής

Ο Βασίλης Σαρίογλου έχει σπουδές φωτογραφίας στο Indiana State University από όπου έλαβε το Master of Fine Arts το 1996. Έχει διδάξει φωτογραφία στα TEI Αθηνών, ESP School of Photography, Leica Academy, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Biennale Arte Emergente. BIG TORINO στην Iταλία τον Μάιο του 2000, στην Biennale of Young Artists of Mediterranean Countries στην Λισαβώνα τον Νοέμβριο του 1994, και στην “Fourth L’ Europe D’ Art D’ Art”, Διεθνής Έκθεση Νέων Καλλιτεχνών, Niort, Γαλλία, τον Αύγουστο του 1991. Είναι επαγγελματίας φωτογράφος από το 1997. Έχει συνεργαστεί με πλήθος διαφημιστικών εταιρειών και περιοδικών. Τα τελευταία χρόνια ειδικεύεται στην αρχιτεκτονική και ξενοδοχειακή φωτογραφία. Παράλληλα εκδίδει το διαδικτυακό περιοδικό αρχιτεκτονικής Architectural Icons.

Back to Top