ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Φωτογραφία γάμου και κοινωνικών εκδηλώσεων // Online

Φωτογραφία γάμου και κοινωνικών εκδηλώσεων // Online

Επισκόπηση

Ώρες Διδασκαλίας: 18

Εισηγήτρια: Ιουλία Λαδογιάννη, Φωτογράφος - Εικαστικός

 

Θεωρητική προσέγγιση και πρακτική εξάσκηση πάνω στις σύγχρονες τάσεις της φωτογραφίας γάμου και άλλων κοινωνικών εκδηλώσεων. Οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με τους σύγχρονους τρόπους προσέγγισης των φωτογραφιζόμενων, θα κατανοήσουν πώς να εκμεταλλεύονται όλων των ειδών τις φωτιστικές πηγές και θα μάθουν να διαχειρίζονται σωστά τον εξοπλισμό τους αλλά και το ψηφιακό υλικό τους ώστε να δημιουργούν albums υψηλής αισθητικής όπως  και εναλλακτικές εκτυπώσεις (καμβά, κυανοτυπία, κλπ).

 

Περιεχόμενο

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες φωτογράφους που επιθυμούν να διευρύνουν τους εικαστικούς και καλλιτεχνικούς τους ορίζοντες αλλά και σε ανθρώπους που αγαπούν τη φωτογραφία και θέλουν να γνωρίσουν μια σημαντική πτυχή της εφαρμοσμένης φωτογραφικής πρακτικής.

 

Πρόγραμμα σεμιναρίου

  • Θεωρητική προσέγγιση των σύγχρονων τάσεων στη φωτογράφηση γάμου και άλλων κοινωνικών εκδηλώσεων. Παραδείγματα λήψεων και τρόπων φωτογράφησης.
  • Επιλογή κατάλληλου εξοπλισμού, ανάλυση φωτιστικών πηγών τεχνητών ή φυσικών. Βασικοί τρόποι φωτισμού.
  • Η προσέγγιση με τους φωτογραφιζόμενους, η δημιουργία κατάλληλης ατμόσφαιρας για να επιτευχθεί το ιδανικό αποτέλεσμα. Οι βασικές λήψεις στη φωτογραφία γάμου αλλά και οι λήψεις που ξεχωρίζουν και δημιουργούν «προσωπικό ύφος».
  • Φωτογράφηση «ζευγαριού» σε εξωτερικό χώρο. Πρακτική εξάσκηση next day ή pre-day φωτογράφησης ζευγαριού σε πραγματικό τόπο και χρόνο. Σωστή επιλογή «σημείων φωτογράφησης» είτε σε αστικό είτε σε φυσικό περιβάλλον.
  • Βασικές αρχές μετατροπής του ψηφιακού υλικού σε κατάλληλα αρχεία. Στήσιμο ψηφιακών άλμπουμ και δημιουργία κατάλληλων αρχείων για εναλλακτικές τεχνικές εκτυπώσεων.
  • Διαχείριση υλικού, βασικοί αισθητικοί και πρακτικοί κανόνες ρετουσαρίσματος της ψηφιακής εικόνας γάμου και λοιπών κοινωνικών εκδηλώσεων.

 

Εισηγήτρια

Η Ιουλία Λαδογιάννη είναι εικαστικός καλλιτέχνης – φωτογράφος με πολυετή διδακτική εμπειρία. Έχει πτυχίο στις Τέχνες και τη Φωτογραφία από το Wolverhampton University (ισοτιμία με την Σχολή Εικαστικών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) και Μεταπτυχιακό στην Μουσειολογία από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Είναι συνεργάτης-ειδικός επιστήμονας του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π σε θέματα κατάρτισης που αφορούν στη Φωτογραφία. Έχει οργανώσει και συμμετάσχει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας στην Ελλάδα, την Αγγλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας. Υπήρξε μέλος του Wedding Photographers Association στην Αγγλία και έχει τιμηθεί με διακρίσεις.

Στον ΑΚΤΟ σεβόμαστε την ιδιωτικότητα και παραμένουμε συνεπείς στην προστασία των προσωπικών δεδομένων. Στο πλαίσιο της μεταξύ μας αλληλεπίδρασης και της παροχής των εκπαιδευτικών μας υπηρεσιών παρακαλούμε συμπληρώστε:

 

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις μέσω:

 

Μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να ανακαλέσετε τη συναίνεση σας για ενημέρωση στέλνοντας μήνυμα με τα στοιχεία σας στο email: gdpr@aktocollege.gr

Back to Top