ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

BA (Hons) in Animation & Interactive Media

Επισκόπηση

Το τριετές πρόγραμμα Bachelor of Arts (Honours) Degree in Animation & Interactive Media, με την επικύρωση του  Middlesex University London, ξεκίνησε το 1993 και ήταν ο πρώτος τίτλος σπουδών στο χώρο του animation και των multimedia που δινόταν στην Ελλάδα από το πανεπιστήμιο Middlesex University.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό Κολεγιακό πρόγραμμα Animation στη χώρα μας, γιατί προσφέρει τόσο τις θεμελιώδεις καλλιτεχνικές αξίες και τις ακαδημαϊκές αρχές, όσο και τα πιο σύγχρονα σχεδιαστικά εργαλεία, ανοίγοντας στους απόφοιτους του προγράμματος ένα ευρύτατο πεδίο εφαρμογών καθώς μπορούν να:

Διαβάστε Περισσότερα
Περιεχόμενο

Οι βασικές αρχές σχεδιασμού και η γνωριμία με τον τρισδιάστατο χώρο, οι τρόποι σχεδίασης, οι διαφορετικές τεχνικές και οι βασικές αρχές καλλιτεχνικής σύνθεσης είναι τα από τα πρώτα πράγματα που θα διδαχτείτε με την εισαγωγή σας στο πρόγραμμα.

Αρχές σκηνοθεσίας, εισαγωγή στα εκφραστικά μέσα της οπτικοακουστικής παραγωγής με έμφαση στις δυνατότητες της κάμερας, η διαχείριση του τηλεοπτικού χρόνου, στοιχεία σεναρίου, σύνθεση και βασικά στοιχεία της εικόνας είναι ακόμη γνωστικά πεδία τα οποία θα γνωρίσετε σε βάθος.

Παράλληλα, μέσα από ειδικές σχεδιαστικές εφαρμογές όπως το 3D Studio Max και το Photoshop, θα κατακτήσετε αντικείμενα διδασκαλίας όπως οι βασικές αρχές του ψηφιακού σχεδιασμού, της επεξεργασίας της εικόνας, η ψηφιακή μοντελοποίηση και οι βασικές τεχνικές του Animation.

Θα αποκτήσετε πλήρη και σε βάθος εξειδίκευση στο σύνολο των πεδίων του 3D Animation, του Post production και των Multimedia εφαρμογών. Θα διδαχτείτε τεχνικές κίνησης σε προχωρημένο επίπεδο, Video editing και μοντάζ. Θα μάθετε πως δημιουργείται μια Multimedia εφαρμογή από τα πρώτα στάδια έως το τελικό προϊόν. Θα κάνετε εισαγωγή στην θεωρία του ήχου και της μουσικής και θα μάθετε σε βάθος προγράμματα ανάλυσης και επεξεργασίας ήχου όπως το Sound Forge και το Wave Lab.

Character animation, οπτικά εφέ, video clip, trailer, DVD authoring, ψηφιακό μοντάζ, είναι μια σειρά εφαρμογών, που θα κατακτήσετε μέσα από την χρήση ειδικών σχεδιαστικών προγραμμάτων, όπως 3D Studio Max, After Effects, Painter, Premiere, Director, που ο ΑΚΤΟ περιλαμβάνει στο πρόγραμμα σπουδών του.

Μέσα από ατομικά project, σε όλη την διάρκεια του προγράμματος, θα είστε ικανοί με την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, να παρουσιάζετε ταινίες animation, διαφημιστικά spot, multimedia εφαρμογές, υψηλής αισθητικής και επαγγελματικού επιπέδου.

Λόγω της ιδιαίτερης τεχνικής φύσης της ειδικότητας και των υψηλών απαιτήσεων σε τεχνογνωσία, ο ΑΚΤΟ σας παρέχει ελεύθερη πρόσβαση, σε studio Η/Υ και ψηφιακές μονάδες μοντάζ, ενώ εξειδικευμένο προσωπικό υποστηρίζει τεχνικά και παρέχει πολύτιμες συμβουλές στους σπουδαστές του κλάδου.

 

Programme Specification And Curriculum Map For Animation & Interactive Media

 

Για εγγραφές στο εκπαιδευτικό έτος 2021-2022, τα δίδακτρα για το πρώτο έτος του προγράμματος, διαμορφώνονται σε 5.900€

Back to Top