ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Εικαστικά με δύο απογεύματα την εβδομάδα

Εικαστικά με δύο απογεύματα την εβδομάδα

Επισκόπηση

Ο ΑΚΤΟ εισήγαγε πρώτος στην Ελλάδα το πρόγραμμα Open Learning, από το 2001.

Το πρόγραμμα Open Learning είναι ένα πρόγραμμα κατάρτισης ειδικά σχεδιασμένο για εκείνους που η έλλειψη χρόνου και οι επαγγελματικές ή οικογενειακές υποχρεώσεις αποτελούν εμπόδια, για να σπουδάσουν Εικαστικά.

Στο Open Learning δεν απαιτείται καθημερινή παρουσία στη σχολή. Η συχνότητα παρακολούθησης περιορίζεται σε μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα και, πιο συγκεκριμένα, τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης. Εκτός από τις υποχρεωτικές ώρες παρακολούθησης, η μελέτη και αφομοίωση της διδακτέας ύλης κατανέμεται με τέτοιον τρόπο ώστε να δίνει απόλυτη ελευθερία στον σπουδαστή να την προσαρμόσει στις προσωπικές του ανάγκες.

Περιεχόμενο

Η εκπαίδευση στηρίζεται στην πολύ καλή οργάνωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, που μοιράζεται ανάμεσα στο χώρο της Σχολής και την κατοικία του σπουδαστή. Η διδασκόμενη ύλη αναπτύσσεται με απόλυτα προγραμματισμένο τρόπο και περιλαμβάνει διαλέξεις (ωριαίες διδασκαλίες με προβολή slides και χρήση άλλων εποπτικών μέσων, με τα οποία ενισχύεται η διδασκαλία), εργασίες-projects (αναθέσεις εργασιών με ειδικά φύλλα εργασίας), σεμινάρια (συζητήσεις με ομάδα σπουδαστών για κάποιο θέμα ή ακόμα και παρουσιάσεις σχετικών θεμάτων από άλλους καθηγητές ή επισκέπτες – καθηγητές), εργαστήρια (οργανώνονται σε προγραμματισμένο χρόνο, ώστε να ασκηθούν οι σπουδαστές με την καθοδήγηση των καθηγητών, σε θέματα που απαιτούν συγκεκριμένες δεξιότητες), εργαστήρια Η/Υ (μαθήματα Η/Υ, που γίνονται στα εργαστήρια του ΑΚΤΟ και περιλαμβάνονται στο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα).

Σημειώνεται ότι, οι βιβλιοθήκες, τα εργαστήρια, τα pc studios αλλά και όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες της σχολής είναι στη διάθεση του σπουδαστή, όχι μόνο τις προγραμματισμένες ημέρες και ώρες μαθημάτων αλλά κατά τη διάρκεια ολόκληρης της εβδομάδας.

Οι σπουδές στο συγκεκριμένο μοντέλο εκπαίδευσης διαρκούν δύο έτη και οργανώνονται / αναπτύσσονται σε τέσσερα εκπαιδευτικά εξάμηνα.

Οι απόφοιτοι λαμβάνουν Βεβαίωση Παρακολούθησης (ΑΚΤΟ Κατάρτιση, Κέντρο Διά Βίου Μάθησης, με την αδειοδότηση της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας, του Υπουργείου Παιδείας).

Στη συνέχεια, μπορούν να εξελίξουν τις σπουδές τους και να λάβουν τους πανεπιστημιακούς τίτλους Bachelor of Arts (Honours) Degree και Master of Arts του Middlesex University με την εισαγωγή τους στα αντίστοιχα προγράμματα σπουδών, που λειτουργούν στον ΑΚΤΟ με την επικύρωση του Middlesex University London.

 

Για εγγραφές στο εκπαιδευτικό έτος 2022-2023, τα δίδακτρα για το πρώτο έτος του προγράμματος, διαμορφώνονται σε 4.500€.

Για κορυφαίες σπουδές Art & Design, έλα στον ΑΚΤΟ. Σπούδασε σε μία από τις 11 καλύτερες Σχολές Design διεθνώς!

 

Στον ΑΚΤΟ σεβόμαστε την ιδιωτικότητα και παραμένουμε συνεπείς στην προστασία των προσωπικών δεδομένων. Στο πλαίσιο της μεταξύ μας αλληλεπίδρασης και της παροχής των εκπαιδευτικών μας υπηρεσιών παρακαλούμε συμπληρώστε:

 

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις μέσω:

 

Μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να ανακαλέσετε τη συναίνεση σας για ενημέρωση στέλνοντας μήνυμα με τα στοιχεία σας στο email: gdpr@aktocollege.gr

Back to Top