ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

BΑ (Hons) in Photography Open College

BΑ (Hons) in Photography Open College

Επισκόπηση

Το τριετές πρόγραμμα Bachelor of Arts (Honours) Degree in Photography Open College, με την επικύρωση του Middlesex University London, είναι το πιο ολοκληρωμένο Κολεγιακό πρόγραμμα Φωτογραφία στη χώρα μας, γιατί προσφέρει τόσο τις θεμελιώδεις καλλιτεχνικές αξίες και τις ακαδημαϊκές αρχές, όσο και τα πιο σύγχρονα σχεδιαστικά εργαλεία.


Η φοίτηση στο Open College δεν απαιτεί καθημερινή παρουσία στη Σχολή. Τα μαθήματα διεξάγονται σε απογευματινές ώρες, χωρίς να απαιτείται καθημερινή παρακολούθηση.

Το πρόγραμμα Open College έχει σχεδιαστεί με τρόπο που δίνει ευελιξία στους σπουδαστές να προσαρμόσουν τη μελέτη και την αφομοίωση της ύλης στο προσωπικό πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις τους.

Ως ελεύθεροι επαγγελματίες φωτογράφοι δημιουργώντας το δικό τους φωτογραφικό studio ή εταιρεία, ως συνεργάτες σε φωτογραφικές ή διαφημιστικές επιχειρήσεις, σε περιοδικά, εφημερίδες, εκδοτικά συγκροτήματα, τεχνολογικά εργαστήρια, και ακόμα να διακριθούν στον κινηματογράφο, στον τουρισμό, στις εκδόσεις, στους επιμέρους τομείς του ρεπορτάζ (κοινωνικό, πολιτιστικό, αθλητικό, πολεμικό)κ.ά.

Κατόπιν κατατακτήριας συνέντευξης και επίδειξης φακέλου εργασιών, που προέρχεται από προηγούμενη ακαδημαϊκή διαδρομή, ο σπουδαστής μπορεί, εφόσον οι εργασίες του καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της ύλης των διδασκομένων μαθημάτων της Φωτογραφίας (Photography), να περάσει σε προχωρημένο εξάμηνο και έτος σπουδών και να ολοκληρώσει τις σπουδές του μέσα από τα προγράμματα του Middlesex University.

Επίσης, ο απόφοιτος του προγράμματος μπορεί, ως κάτοχος του Bachelor of Arts (Honours) Photography, να συνεχίσει τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο, επιλέγοντας το μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα με αντικείμενο τη Φωτογραφία MA in Photography and Visual Language, που πρώτος εισάγει ο ΑΚΤΟ στη χώρα μας, ή το πρόγραμμα MA in Design, πάντα με την επικύρωση του Middlesex University London.

 

Σύμφωνα με το Π.Δ. 38/2010, όπως τροποποιήθηκε με τους Ν. 4093/2012, 4111/2013 και 4205/2013 και 4635/2019 καθίσταται πλέον εφικτή η αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας, για τους πανεπιστημιακούς τίτλους σπουδών Bachelor και Master. Αυτή η εξέλιξη συνεπάγεται την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων σε αποφοίτους Κολεγίων συνεργαζόμενων με Πανεπιστήμια του Εξωτερικού, όπως ο ΑΚΤΟ. Οι εν λόγω πτυχιούχοι, σύμφωνα με το (άρθρο 13 του Νόμου 4148/2013) έχουν πλέον τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Εδώ, μπορείτε να δείτε μερικές αποφάσεις που αφορούν σε αποφοίτους του ΑΚΤΟ (για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων έχουν αφαιρεθεί τα στοιχεία των αποφοίτων και του πρωτοκόλλου των αιτήσεών τους).

Περιεχόμενο

Το πρόγραμμα αναπτύσσει τη κριτική σας ικανότητα σε σχέση με τη Φωτογραφία και σας εξοπλίζει με τις απαραίτητες γνώσεις και την ικανότητα να διαχειρισθείτε μία πληθώρα μέσων και τεχνικών, παραδοσιακών και σύγχρονων, μέσα από τον συνδυασμό της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και της ενεργούς ενασχόλησης με τις φωτογραφικές εφαρμογές, σε ποικίλους επαγγελματικούς χώρους.

Στην ύλη περιλαμβάνεται τόσο η Αναλογική όσο και η Ψηφιακή Φωτογραφία από την αρχή του προγράμματος, ώστε να αποκομίσετε τις απαραίτητες γνώσεις και την απαραίτητη πρακτική εξάσκηση. Παρακολουθώντας το πρόγραμμα θα αναπτύξετε την αντίληψή σας γύρω από τις δυνατότητες του Κλάδου ως μέσου καλλιτεχνικής έκφρασης και επικοινωνίας, σε όλα τα επίπεδα, μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της οπτικής τέχνης και της επαγγελματικής πρακτικής.

Θα μπορείτε με ευχέρεια να παρατηρείτε, να εντοπίζετε και να επιλύετε προβλήματα, να αναπτύσσετε κριτική αντίληψη, θα αποκτήσετε αναλυτικές δεξιότητες και θα μπορείτε να παράγετε εναλλακτικές λύσεις. Θα έρθετε σε επαφή με τις κατάλληλες θεωρίες μέσα σε ένα διεθνές, ιστορικό, σύγχρονο πολιτισμικό πλαίσιο.

Θα αποκτήσετε τις θεωρητικές και ιστορικές γνώσεις, την εννοιολογική αντίληψη και τη δυνατότητα, αφενός να εστιάζετε στη δουλειά σας και αφετέρου, να επεκτείνετε τους ορίζοντές σας. Συνδυάζοντας το εννοιολογικό, θεωρητικό με το πρακτικό μέρος, το πρόγραμμα ενδυναμώνει την εμπειρία σας, την απόκτηση γνώσεων μέσα από την αναζήτηση, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσει τις δεξιότητες σας στην προφορική και γραπτή επικοινωνία, καθώς και την ικανότητά σας να παρουσιάζετε πρωτότυπες λύσεις βασισμένες σε διεθνείς πρακτικές.

Μια σειρά από μεταβιβάσιμες δεξιότητες ενσωματώνονται στο πρόγραμμα για να σας υποστηρίξουν στην κατάκτηση μιας επιτυχούς καριέρας, όπως και στη συνεχή εξέλιξή σας ως καλλιτέχνες και επαγγελματίες.

 

 

This programme was developed and is delivered and assessed by ΑΚΤΟ, awarded by and quality assured by Middlesex University

 

Τα δίδακτρα για το ακαδημαϊκό έτος 2023/24 θα ανακοινωθούν σύντομα. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Admissions Office στο 2105230130 και στο email admissions@aktocollege.gr

Για κορυφαίες σπουδές Art & Design, έλα στον ΑΚΤΟ. Σπούδασε σε μία από τις 11 καλύτερες Σχολές Design διεθνώς!

Στον ΑΚΤΟ σεβόμαστε την ιδιωτικότητα και παραμένουμε συνεπείς στην προστασία των προσωπικών δεδομένων. Στο πλαίσιο της μεταξύ μας αλληλεπίδρασης και της παροχής των εκπαιδευτικών μας υπηρεσιών παρακαλούμε συμπληρώστε:

 

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις μέσω:

 

Μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να ανακαλέσετε τη συναίνεση σας για ενημέρωση στέλνοντας μήνυμα με τα στοιχεία σας στο email: gdpr@aktocollege.gr

Back to Top