ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Πίσω στα νέα μας

“ΡΩΜΗΩΝ ΠΡΑΞΕΙΣ” Ι Εικαστική έκθεση σπουδαστών στο Βυζαντινό Μουσείο

Σπουδαστές του ΑΚΤΟ από το πρόγραμμα Fine Art & New Media συμμετείχαν, με την παρουσίαση εικαστικής έκθεσης, στην εκδήλωση της εθελοντικής ομάδας “ΡΩΜΗΩΝ ΠΡΑΞΕΙΣ” με θέμα “Σεπτεμβριανά 1955: ο ρόλος της Τέχνης στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης” που φιλοξενήθηκε στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 2/09/21 σε συνεργασία με τους Δήμους Αλίμου, Π. Φαλήρου και το Ίδρυμα Friedrich Naumann, με αφορμή την 66η επέτειο του πογκρόμ κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης τον Σεπτέμβριο του 1955, με ομιλητές τους Αλέξη Αλεξανδρή (τ. Πρέσβης) και Μάνο Στεφανίδη (Ακαδημαϊκός – Κριτικός Τέχνης).

Οι σπουδαστές του ΑΚΤΟ εργάστηκαν με ευαισθησία, φιλοτεχνώντας εικαστικά έργα (χαρακτικά, ζωγραφικά, εικονογραφήσεις) υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους Χρήστου Γεωργουδάκη και Δώρας Μπελεγρίνου. Το project υλοποιήθηκε κατόπιν πρότασης που απηύθυνε στον ΑΚΤΟ η “ΡΩΜΗΩΝ ΠΡΑΞΕΙΣ”, η οποία οργανώνει δράσεις με στόχο την ανάδειξη και τη διάδοση της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης.

Μετά το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, η έκθεση φιλοξενήθηκε (27/9 – 3/10) στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου σε συνεργασία με το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Αλίμου.

Back to Top