ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Πίσω στα νέα μας

Μαριλένα Προκαλάμου | Best New Designer στην 31η AXDW

Η απόφοιτος του ΑΚΤΟ Μαριλένα Προκαλάμου είναι η νικήτρια του διαγωνισμού “New Designers Awards” της AXDW. H 31η διοργάνωση AXDW πραγματοποιήθηκε 13-16 Νοεμβρίου 2022 στο Ωδείο Αθηνών όπου η σχεδιάστρια παρουσίασε τη συλλογή με τίτλο “Roots” και απέσπασε το 1ο Βραβείο, υπό το νεοσύστατο brand τής MALENA. Αξίζει να σημειωθεί ότι, το βραβείο “Best New Designer” τής εξασφάλισε μια θέση στην έκθεση μόδας στο Μαϊάμι.

 

Οι ρίζες μας… το παρελθόν μας στην ένδυση και, ιδιαίτερα, οι παραδοσιακές φορεσιές έδωσαν το έναυσμα για τη δημιουργία της συγκεκριμένης συλλογής όπως προδίδει και το όνομά της. “Σκεφτόμουν τις γυναίκες που ζούσαν παλαιότερα σε απομακρυσμένα χωριά, είχαν δύσκολη ζωή, αλλά κάθονταν με μεράκι κι έραβαν τις στολές τους. Οι ενδυμασίες τους είχαν απίστευτες λεπτομέρειες. Από αυτές εμπνεύστηκα και σχεδίασα όλα τα κομμάτια. Οι κορσέδες, τα φορέματα, τα αξεσουάρ της συλλογής «Roots» δανείζονται στοιχεία από τις παραδοσιακές ενδυμασίες.” δηλώνει χαρακτηριστικά η σχεδιάστρια.

 

Μιλώντας για την εμπειρία της βράβευσης, η Μαριλένα κάνει ειδική μνεία στη γιαγιά της, η οποία όχι μόνο την ενέπνευσε για την ενασχόλησή της με τον χώρο της μόδας, αλλά την υποστήριξε σε όλη τη διαδικασία παραγωγής της συγκεκριμένης συλλογής.

Η Μαριλένα Προκαλάμου αποφοίτησε από το προπτυχιακό πρόγραμμα BA (Hons) in Fashion Design ΑΚΤΟ/Middlesex University London. Μεγάλωσε στο Γαλαξίδι το οποίο υπεραγαπά και με κάθε ευκαιρία επισκέπτεται, και απεχθάνεται το fast fashion. Στόχος της είναι να υπηρετήσει την αυθεντικότητα των σχεδίων και τη δημιουργία μοναδικών ενδυματολογικών κομματιών. Γνωρίστε περισσότερα για την ίδια και τη δουλειά της ακολουθώντας την https://www.instagram.com/malena_prok/
https://www.instagram.com/malena._official/

 

*Cover Photo: PANOULIS PHOTOGRAPHY

Back to Top