NEWS & EVENTS

Covid-19 | Οι σπουδαστές του ΑΚΤΟ σχεδιάζουν για το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

sketch

Έπειτα από πρόταση του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι σπουδαστές του ΑΚΤΟ κλήθηκαν να σχεδιάσουν ενημερωτικό έντυπο για τον Covid-19. Στόχος του εντύπου που ζητήθηκε, είναι να εξηγεί σε ασυνόδευτα παιδιά – μετανάστες/πρόσφυγες τι είναι ο κορωνοϊός και να τα ενημερώνει -στη μητρική τους γλώσσα- για τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης.

Στο project που τους ανατέθηκε, υπό μορφή διαγωνισμού, συμμετείχαν δέκα τελειόφοιτοι από το πρόγραμμα Sketch – Comics – Cartoon, οι οποίοι δημιούργησαν δέκα διαφορετικές ιστορίες comics με πρωταγωνιστές τους ήρωες – χαρακτήρες που ο καθένας τους επινόησε & σχεδίασε για τη συγκεκριμένη ενέργεια. Οι σπουδαστές εργάστηκαν στο project με ιδιαίτερη ευαισθησία και ευθύνη, υπό την επίβλεψη του Γιώργου Μπότσου [Διευθυντής Προγράμματος BA (Hons) in Sketch-Comics-Cartoon AKTO/Middlesex University].

Το 1ο Βραβείο του διαγωνισμού απονεμήθηκε στη Μαρία Καλαμπαλίκα, της οποίας το Comics θα εκτυπωθεί μεταφρασμένο σε έξι γλώσσες (αραβικά, φαρσί, ουρντού, μπενγκάλι, αγγλικά και γαλλικά) με τη βοήθεια της ΜΕΤΑδρασης και θα διανεμηθεί στους ασυνόδευτους ανήλικους που βρίσκονται σε δομές φιλοξενίας της χώρας μας. Το 2ο και το 3ο Βραβείο απέσπασαν, αντίστοιχα, η Θάλεια Πομελέ-Παπαδάκη και η Χρύσα Χαρτσά. Την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτέλεσαν οι: Τόμεκ Γιοβάνης (εικονογράφος – κομίστας), Μαρίνα Μιχαηλίδου-Καδή (συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας) και ο Βαλάντης Παπαθανασίου (Πρόεδρος του Ε.Κ.Κ.Α.).

Για μία ακόμη φορά, ο ΑΚΤΟ βρίσκεται σε σύνδεση με την Αγορά εκπαιδεύοντας τους σπουδαστές του όχι μόνο στο αντικείμενο σπουδών που επέλεξαν αλλά και σε ζητήματα κοινωνικής ευαισθησίας. Είμαστε πολύ περήφανοι που, σε κάθε τέτοια ευκαιρία, οι σπουδαστές μας ανταποκρίνονται με ικανότητα, ταλέντο & ωριμότητα αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δύναμη και τις αξίες του Social Design!

sketch
sketch
sketch
girl
people smiling

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ