ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Πίσω στα νέα μας

Comicdom Con Athens 2018 με τη συμμετοχή του ΑΚΤΟ

Πότε

20/04/2018 - 22/04/2018

Που

Ελληνοαμερικανική Ένωση

Στο μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα comics, στο Comicdom Con Athens, που πραγματοποιήθηκε 20, 21 & 22 Απριλίου 2018 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Γαλλικό Ινστιτούτο, συμμετείχε δυναμικά και ο ΑΚΤΟ με εργαστήρια, εκθέσεις, events και μια εντυπωσιακή αυτοέκδοση με επίλεκτα έργα σπουδαστών!

Όπως κάθε χρόνο, το Comicdom Con Athens παρουσίασε εκθέσεις Ελλήνων δημιουργών, διεθνείς προσκεκλημένους, και ανοιχτές συζητήσεις για τον ελληνικό και διεθνή εκδοτικό χώρο των comics και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονοι δημιουργοί.

Στο πρόγραμμα των workshops, που όπως κάθε χρόνο είναι πλούσιο και πολυσυλλεκτικό, συμμετείχαν και οι καθηγητές του ΑΚΤΟ Δημήτρης Βιτάλης, Θανάσης Πέτρου και Γιώργος Μάκαρης με δύο ξεχωριστά workshops.

Στο workshop “Σχεδιάζοντας τους δικούς σας cartoonς από το μηδέν”, ο θρυλικός σχεδιαστής κόμικς Δημήτρης Βιτάλης, μοιράστηκε την εμπειρία της τριαντάχρονης καλλιτεχνικής του πορείας, αποκαλύπτοντας τα μυστικά της δημιουργίας χαρακτήρων. Στο workshop “Δίνοντας ζωή σε ένα τραγούδι. Από τα κόμικς στο animation”, με αφορμή την επανεκτέλεση ενός ελληνικού τραγουδιού που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1930, ο δημιουργός κόμικς Θανάσης Πέτρου και ο animator Γιώργος Μάκαρης έδειξαν με ποιον τρόπο ξεκινώντας από σχέδια στο χαρτί, μπορούμε να καταλήξουμε, χρησιμοποιώντας το photoshop και το after effects, σε ένα ανιματίκ. Και τα δύο workshops είχαν μεγάλο ενδιαφέρον για το κοινό (ήταν sold out) και ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία!

Back to Top