ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Πίσω στα νέα μας

Kωνσταντίνος Οικονόμου | Beyond Animation

O απόφοιτος του ΑΚΤΟ Kωνσταντίνος Οικονόμου (a.k.a. Gus Economou) ανήκει στη νέα, δημιουργική & ανήσυχη γενιά των Ελλήνων animators, που δε σταματάει να διευρύνει τα ενδιαφέροντά της.

 

Αμέσως μετά την αποφοίτησή του από το πρόγραμμα Animation & Interactive Media εργάζεται για δέκα χρόνια στη NOVA ως σκηνοθέτης trailer και υπεύθυνος μοντάζ, ενώ παράλληλα, ασχολείται ως freelancer με τη δημιουργία ντοκιμαντέρ, music video clips, trailers καθώς και video art για θεατρικές παραστάσεις.

 

Αποκορύφωμα της πορείας του η δημιουργία ταινιών μικρού μήκους. Το 2016, σκηνοθέτησε την ταινία μικτής τεχνικής (με live action και 2D Animation) με τίτλο Same Life Different Day”.

Η πιο πρόσφατη ταινία του με τίτλο “Incidentally” (Παρεμπιπτόντως) έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και έχει ήδη αποσπάσει πολλά βραβεία έχοντας προβληθεί σε 20 ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ.

 

To φθινόπωρο του 2019 αναμένεται ιδιαίτερα συναρπαστικό για τον Κωνσταντίνο, καθώς θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ, προσκεκλημένος σε φεστιβάλ της Ν. Υόρκης και του Σαν Φρανσίσκο, για την επίσημη προβολή της ταινίας του.

 

Follow Gus Economou on https://vimeo.com/guseco

Back to Top