BA in Fine Art & New Media

“Τα έργα πρέπει να συλλαμβάνονται με φωτιά στην ψυχή, αλλά να εκτελούνται με κλινική ψυχρότητα”

Joan Miro, ζωγράφος

Tο πρόγραμμα σπουδών Fine Art & New Media (Ζωγραφική & Νέα Μέσα), έχει ως κεντρικό άξονα μαθήματα ζωγραφικής, χαρακτικής, γλυπτικής πλαστικής, ιστορίας και θεωρίας της τέχνης, ενώ παράλληλα δίνει έμφαση στα εργαστήρια εφαρμογών της ζωγραφικής και σε άλλους τομείς, όπως εικονογράφηση, αγιογραφία, ψηφιδωτό, installations.

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται και στις εφαρμογές της σύγχρονης τεχνολογίας με τη χρήση των Η/Υ, που αξιοποιούνται στην εικαστική δημιουργία και στις εφαρμογές της: ψηφιακή επεξεργασία εικόνας, video, video art, φωτογραφία.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος Fine Art & New Media διακρίνονται για το υψηλό επίπεδο αισθητικής, την φαντασία, την κριτική, αναλυτική και δημιουργική ικανότητα. Παράλληλα με την εικαστική τους πορεία είναι σε θέση να ανταποκρίνονται σε κάθε είδους εφαρμογή όπως: εικονογραφήσεις εντύπων, συσκευασιών, εικαστική επιμέλεια κάθε λογής εντύπου, επιτοίχιες διακοσμητικές εφαρμογές, σκηνογραφία, βυζαντινή ζωγραφική, αγιογραφία, ψηφιδωτό, γλυπτική, καλλιτεχνική επιμέλεια εκθέσεων (curate), installations και video art. Μπορούν επιπλέον να ασχοληθούν με τα ψηφιακά μέσα, και εφαρμογές όπως το animation, με την μικρογλυπτική και το κόσμημα, σε διαφημιστικές εταιρείες και ως καλλιτεχνικοί σύμβουλοι.

Το πρόγραμμα σπουδών Fine Art & New Media είναι τριετές σε επίπεδο Bachelor of Arts του Middlesex University. Ο κλάδος ιδρύθηκε το 1996 και αποτελεί μια σοβαρότατη πρόταση για σπουδές Καλών Τεχνών στη χώρα μας, πέρα από τις κρατικές ανώτατες σχολές. Δεν λαμβάνεται υπόψη ο βαθμός απολυτηρίου, ενώ σημαντική θεωρείται προηγούμενη εμπειρία στο σχέδιο.

Στο σημείο αυτό σημειώνουμε ότι, μετά την ψήφιση νέων μέτρων και τη λήψη Υπουργικών Αποφάσεων το Νοέμβριο του 2012, ως προς την εφαρμογή των Νόμων 4046/2012 και 4093/2012, καθίσταται επιπλέον εφικτή η αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας για τους πανεπιστημιακούς τίτλους σπουδών. Αυτή η εξέλιξη συνεπάγεται την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων σε αποφοίτους που αποκτούν πανεπιστημιακά πτυχία μέσω Κολλεγίων, όπως ο ΑΚΤΟ, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ (άρθρο 13 του Νόμου 4148/2013). Απαραίτητη προϋπόθεση όλων των παραπάνω είναι η απόκτηση τουλάχιστον πτυχίου Bachelor.

Εδώ, μπορείτε να δείτε μερικές αποφάσεις που αφορούν σε αποφοίτους του ΑΚΤΟ (για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων έχουν αφαιρεθεί τα στοιχεία των αποφοίτων και του πρωτοκόλλου των αιτήσεών τους).

Εκτός από το πρόγραμμα καθημερινής παρακολούθησης υπάρχει η δυνατότητα φοίτησης με τo ευέλικτo πρόγραμμα Distance Learning.

Το πνεύμα που διέπει τον ΑΚΤΟ είναι η ανάδειξη των αξιών κάθε σπουδαστή εξατομικευμένα. Έτσι, θεωρούμε χρέος μας να υποστηρίζουμε έμπρακτα τους σπουδαστές μας, όχι μόνο ηθικά αλλά και οικονομικά.

Πραγματοποιήστε την εγγραφή σας τώρα και επωφεληθείτε από το Πρόγραμμα Εκπτώσεων και Οικονομικών Διευκολύνσεων του ΑΚΤΟ.

Επικοινωνήστε, σήμερα, με τη Γραμματεία του AKTO στο information@aktocollege.gr ή τηλεφωνήστε στο 210 5230130 (Αθήνα) – 2310 221231 (Θεσσαλονίκη) για να ενημερωθείτε αναλυτικά για τα προνόμια του Προγράμματος Εκπτώσεων και Οικονομικών Διευκολύνσεων.

Δείτε περισσότερα:

 

Είναι γεγονός ότι με τον όρο Fine Arts (Καλές Τέχνες) αντιλαμβάνεται κανείς κυρίως τον ορισμό των μέσων που παραδοσιακά τις αποτελούν: τη ζωγραφική και την γλυπτική.

Ήδη, όμως, από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, τα σύνορα μεταξύ των τεχνών άρχισαν να αλληλεπικαλύπτονται, με αποτέλεσμα καινούργια “γλωσσικά ιδιώματα” όπως οι κατασκευές, η χρήση έτοιμων αντικειμένων, η μεταποίηση & επαναχρησιμοποίηση τους και πολλά ακόμα τα οποία γέννησαν νέες μορφές συνδυαστικών μέσων, όπως για παράδειγμα η εγκατάσταση (installation Art). Παράλληλα, η μοντέρνα τέχνη αρχικά και κυρίως η σύγχρονη τέχνη αργότερα, συμπεριέλαβαν στην εικαστική έρευνα τεχνολογικά μέσα όπως το φιλμ (πειραματικό σινεμά), τη φωτογραφία, το βίντεο και τελευταία τα πολυμέσα, με τη χρήση του υπολογιστή.

Ο κλάδος των Εικαστικών Τεχνών του ΑΚΤΟ έχει λοιπόν ως γνωστικό αντικείμενο τη ζωγραφική και τη γλυπτική αλλά παράλληλα ασχολείται με ένα ευρύ φάσμα μέσων, από όπου ένας καλλιτέχνης μπορεί να επιλέξει, αυτό που θα τον βοηθήσει να αρθρώσει καλύτερα τον δικό του προσωπικό καλλιτεχνικό λόγο.

Έτσι, οι σπουδαστές, εκτός από την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους στη ζωγραφική και τη γλυπτική (όσον αφορά τις τεχνικές και τον πειραματισμό με τα υλικά), έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις ιδέες τους, επιλέγοντας από μία σειρά διαφορετικών μέσων όπως η εγκατάσταση, το βίντεο, η φωτογραφία και γενικότερα η ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα, τα οποία κατ’ εξοχήν υιοθετούν στην πρακτική τους οι σύγχρονοι εικαστικοί καλλιτέχνες. Με αυτό τον τρόπο διαμορφώνουν ένα προσωπικό ύφος – μέσα από το πειραματισμό και την εξάσκηση – σε όλα αυτά τα πεδία που αποτελούν μέρος του σύγχρονου εικαστικού γίγνεσθαι.

Επιπλέον, το πρόγραμμα τους προετοιμάζει να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν στην επαγγελματική τους ζωή. Αυτό σημαίνει ότι πέρα από το χώρο της εμπορικής διακίνησης του έργου της τέχνης (γκαλερί κ.λπ.) και την εκθεσιακή δραστηριότητα, οι απόφοιτοι του κλάδου Εικαστικών Τεχνών είναι σε θέση να ανταποκριθούν επαγγελματικά σε υψηλό επίπεδο, στον ευρύτερο καλλιτεχνικό χώρο.

Είναι γνωστό ότι οι εφαρμοσμένες τέχνες αντλούν σε μεγάλο βαθμό τις αισθητικές αναφορές τους από την τέχνη. Έτσι, η ίδια η φύση του προγράμματος προσφέρει ένα σημαντικό πλεονέκτημα, καθώς ως εικαστικοί καλλιτέχνες θα αντλούν τις ιδέες τους από το πεδίο της τέχνης ενώ συγχρόνως θα έχουν αποκτήσει τα εργαλεία και τις δεξιότητες που χρειάζονται μέσα από συγκεκριμένα μαθήματα που έχουν και εφαρμοσμένο χαρακτήρα όπως η εικονογράφηση, η επεξεργασία εικόνας, το ψηφιακό μοντάζ (editing) κ.ά.

Το προφίλ επομένως των αποφοίτων του κλάδου Εικαστικών Τεχνών εντάσσεται απόλυτα σε αυτό που η σύγχρονη κοινωνία αναζητάει: εκείνη ακριβώς την περιοχή που υβριδικά συνενώνει την αυθεντική καλλιτεχνική δημιουργικότητα με γνώσεις από τις εφαρμοσμένες τέχνες. Άλλωστε, πέρα από την εκθεσιακή δραστηριότητα που έχουν αναπτύξει, πολλοί απόφοιτοι έχουν ασχοληθεί επαγγελματικά με ιδιαίτερα δημιουργικά αποτελέσματα με την εσωτερική διακόσμηση, τη γραφιστική, την τοιχογραφία, την εικονογράφηση, τη φωτογραφία, την αγιογραφία και με άλλες περιοχές καθώς και με τη διδασκαλία της τέχνης.

Τέλος, μέσα από την έρευνα οι σπουδαστές θα γνωρίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους καλλιτέχνες και θα προσεγγίσουν το έργο τους (μέσα από τις νοηματικές & πρακτικές απαιτήσεις που προκύπτουν από την επεξεργασία των θεμάτων τους), διευρύνοντας το πεδίο των θεωρητικών τους γνώσεων και τα όρια της εικαστικής τους γλώσσας. Έτσι θα μπορούν να αντιληφθούν τον καλλιτεχνικό, κοινωνικό, κριτικό και κυρίως επικοινωνιακό της χαρακτήρα και θα έχουν τα εφόδια να ερμηνεύσουν αισθητικά και νοηματικά τα ζητήματα που απασχολούν την τέχνη σήμερα.

Κύριος στόχος του προγράμματος λοιπόν είναι να δημιουργήσει απόφοιτους που θα χειρίζονται με ευχέρεια την εικαστική γλώσσα και θα είναι σε θέση να αρθρώσουν πρωτογενές καλλιτεχνικό έργο.

Κατερίνα Αποστολίδου, Διευθύντρια Κλάδου Fine Art & New Media

 

Το πρόγραμμα σπουδών είναι τριετές και οδηγεί σε πτυχίο Bachelor of Arts Honours Degree από το Middlesex University.

Α’ έτος

Θα σπουδάσετε την Τέχνη σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, μαθαίνοντας να σχεδιάζετε με διαφορετικές τεχνικές και μέσα. Θα την προσεγγίσετε με κριτική ματιά, θα λάβετε υπόψη τους ιστορικούς συσχετισμούς της και, παράλληλα, θα εξερευνήσετε τη σχέση της με την τεχνολογία.

Θα μάθετε ελεύθερο σχέδιο, δημιουργώντας συνθέσεις νεκρής φύσης και ανθρώπινες μορφές με τη χρήση μολυβιού, μελανιού και χρώματος. Θα δοκιμάσετε τις ικανότητές σας σε διαφορετικά είδη σχεδίασης όπως σε αφηρημένες συνθέσεις, τρισδιάστατα σχέδια, αξονομετρικό και προοπτικό σχέδιο, καθώς και στη σχεδίαση κατόψεων. Θα αποκτήσετε τις βασικές γνώσεις στη φωτογραφία, τη σύνθεση και την εκτύπωση. Θα γνωρίσετε την ψηφιακή παραγωγή εικόνας και βίντεο.

Θα πειραματιστείτε με διαφορετικά υλικά, φόρμες και εικαστικές εκφράσεις. Θα προσεγγίσετε την Τέχνη ως μία γλώσσα επικοινωνίας, ως οπτική γλώσσα. Θα αναλύσετε τα συστατικά της εικαστικής δημιουργίας και της θεωρίας Bauhaus. Θα εργαστείτε σε ομάδες, συνδυάζοντας την κριτική προσέγγιση μέσα από ένα δημιουργικό διάλογο και την άσκηση.

Θα εξερευνήσετε τις εκφραστικές δυνατότητες του χρώματος και τη δυναμική της σκιάς και του φωτός. Θα κάνετε εφαρμογές πάνω σε συνθέσεις εργαστηρίου με χρήση τέμπερας, ακουαρέλας κλπ. Θα ξεκινήστε τη σπουδή σε γυμνό, και παράλληλα μέσα από δημιουργικά εργαστήρια, όπως της γλυπτικής, θα γνωρίσετε την τρισδιάστατη φόρμα με θεωρητική προσέγγιση αλλά και με εκτέλεση ασκήσεων. Δημιουργία προπλασμάτων από πλαστικά υλικά, τεχνικές αντιγράφου με γύψο, σιλικόνη και λάστιχα συμπληρώνουν τις εργαστηριακές σας εφαρμογές.

Θα αποκτήσετε γνώσεις στην ιστορία της τέχνης μελετώντας τον κοινωνικοπολιτικό ρόλο της Τέχνης στο πέρασμα των χρόνων. Θα ακονίσετε τις ερευνητικές δυνατότητές σας με τη συγγραφή δοκιμίων με παραπομπές. Τα σεμινάρια θα επικεντρωθούν στα ρεύματα του Διαφωτισμού, του Νεοκλασικισμού και του Ρεαλισμού.

1ο εξάμηνο σπουδών

2ο εξάμηνο σπουδών

Β’ έτος

Θα βελτιώσετε τις τεχνικές και πρακτικές δεξιότητές σας και θα διευρύνετε τις ιστορικές γνώσεις σας διαμορφώνοντας άποψη και αποκτώντας ισχυρό επαγγελματικό προσανατολισμό.

Θα ολοκληρώσετε την σπουδή στο γυμνό. Θα επεξεργαστείτε συνθέσεις με κύριο άξονα την ανθρώπινη φιγούρα αλλά και άλλα θέματα . Θα εργαστείτε πάνω σε μεγάλης κλίμακας έργα, συμμετέχοντας σε μία διαλογική αναζήτηση, καθώς θα δημιουργείτε. Πάνω σε τελάρα, μουσαμά, ξύλο και άλλες προετοιμασμένες επιφάνειες θα πειραματίζεστε συνεχώς με διαφορά εκφραστικά μέσα και μεθόδους ενώ εναλλακτική επεξεργασία θα γίνεται μέσω φωτογραφίας, video ή ψηφιακών μέσων, εγκαταστάσεων κλπ.

Θα διδαχτείτε την βυζαντινή αγιογραφία και τις ιδιαίτερες τεχνικές της και στο εργαστήριο του ψηφιδωτού θα δημιουργήσετε τα πρώτα επιδαπέδια και επιτοίχια έργα σας. Εκτυπώσεις ασπρόμαυρης και έγχρωμης ξυλογραφίας και λινόλαιο θα γίνουν στο εργαστήριο χαρακτικής.

Θα εμβαθύνετε στον επικοινωνιακό χαρακτήρα της εικόνας με μια σειρά εργασιών, που θα ολοκληρώστε στα εργαστήρια της σχολής. Μαζί με τους συναδέλφους σας θα κάνετε κριτική στο έργο σας, με άξονες τη θέματολογία, τη γλωσσική σαφήνεια και την εκτέλεση. Θα παρακολουθήσετε σεμινάρια για να δείτε τη δυναμική της αγοράς έργων τέχνης και τον τρόπο οργάνωσης μιας ομαδικής έκθεσης.

Θα διδαχτείτε και θα υιοθετήσετε τις νέες τεχνολογίες και τις εφαρμογές τους στην ψηφιακή επεξεργασία ψηφιακών εικόνων και το ψηφιακό μοντάζ. Θα εργαστείτε με τα σημαντικότερα προγράμματα επεξεργασίας εικόνας, όπως το Photoshop και το Premiere.Θα αντιληφθείτε τον τρόπο με τον οποίο οι νέες τεχνολογίες εναρμονίζονται και υπηρετούν την τέχνη και θα δημιουργήσετε Video Art projects.

3ο εξάμηνο σπουδών

4ο εξάμηνο σπουδών

Γ’ έτος

Θα αναλάβετε την εκπόνηση ερευνητικής εργασίας 6.000 – 7.000 λέξεων σε θέμα από την Ιστορία της Τέχνης και γενικότερα τη θεωρία της Τέχνης. Στη μελέτη θα καταγράφονται τα αποτελέσματα της έρευνας, συμπεράσματα και τεκμηριωμένες απόψεις. Η παρουσίαση θα γίνει με επαρκές θεωρητικό υλικό ενώπιον των καθηγητών και των συναδέλφων σας και θα αξιολογηθείτε για τη σαφήνεια της παρουσίασης, το βάθος της έρευνας, τη δύναμη της επιχειρηματολογίας και το βαθμό της ευρυμάθειας. Παράλληλα με την εκπόνηση της ερευνητικής εργασίας, θα παρακολουθήσετε και μια σειρά από δημιουργικά εργαστήρια ως προετοιμασία της διπλωματικής σας εργασίας.

Στο τελευταίο εξάμηνο θα ολοκληρώσετε μια σύνθετη διπλωματική εργασία με θέμα από τις διάφορες εφαρμογές της ζωγραφικής και της εικαστικής δημιουργίας γενικότερα. Η διπλωματική σας εργασία είναι μια πλήρης ενότητα έργων που θα αποδεικνύει ότι είστε πλέον ολοκληρωμένος εικαστικός καλλιτέχνης με υψηλή αισθητική, θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις και καθιερωμένο προσωπικό ύφος. Η εργασία παρουσιάζεται ενώπιον επιτροπής καθηγητών και κοινού και αξιολογείται για την ποιότητα της εκτέλεσης, τον επαγγελματισμό της έρευνας και της παρουσίασης.

Ερευνητική εργασία

Διπλωματική εργασία

 

 • Κατερίνα Αποστολίδου – Ζωγράφος – Διευθύντρια
 • Αντώνης Ατματζίδης – Φωτογράφος
 • Μαρία Γερακίνη – Interior Designer
 • Γιάννης Γιαννακόπουλος – Φωτοειδησεογράφος
 • Χρήστος Γκριτζάπης – Ζωγράφος
 • Μάνος Δούκας – Ιστορικός Τέχνης
 • Νίκος Κασκούρας – Ζωγράφος
 • Χριστόφορος Μαρίνος – Ιστορικός Τέχνης
 • Τασος Μισούρας – Ζωγράφος
 • Μαρία Πασχαλίδου – Εικαστικός
 • Δημήτρης Πατρίκιος – Σκηνοθέτης
 • Αντώνης Ράλλης – Ιστορικός Τέχνης
 • Στυλιανός Σάρρος – Γλύπτης
 • Γιάννης Στεφανάκις – Ζωγράφος/Χαράκτης
 • Κατερίνα Τσιτσώνη – Graphic Designer
 • Βάντα Χαλυβοπούλου – Εικαστικός

 

Πώς γίνεται η εκπαίδευση

Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση η μάθηση και η διδασκαλία διακρίνονται για τη σταδιακά αυξανόμενη επιδίωξη αυτονομίας και αυτοδιάθεσης.

Ο ΑΚΤΟ έχει συνδεθεί με εκπαιδευτικές πρακτικές που αποσκοπούν στην ανάπτυξη αυτόνομων προσωπικοτήτων που αυτοδιαχειρίζονται την παραγόμενη γνώση. Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο επαγγελματικό τοπίο αυτή η εκπαιδευτική δέσμευση είναι κρίσιμης σημασίας για τη διασφάλιση της ικανότητας των σπουδαστών να παραμείνουν ανταγωνιστικοί.

Στον ΑΚΤΟ οι σπουδές στο Art και Design στηρίζονται σε έναν ευρύ διδακτικό σχεδιασμό. Ανάμεσα στις εκπαιδευτικές μεθόδους περιλαμβάνονται σεμινάρια που εστιάζουν στη θεωρία, διαλέξεις σε σχετικά θέματα, καθώς και εργαστήρια, παρουσιάσεις, εκπαιδευτικές εκδρομές, διαγωνισμοί κλπ.

Οι Διδακτικές στρατηγικές χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες:

Α. Εργασίες – Σεμινάρια – Ασκήσεις – Διαλέξεις

Στα σεμινάρια και τις διαλέξεις, οι σπουδαστές αποκτούν πρόσβαση σε σημειώσεις, διαφάνειες, βίντεο προβολές και στην απαιτούμενη βιβλιογραφία, που τους επιτρέπει να μάθουν σε βάθος για τις διαφορετικές πτυχές της τέχνης που σπουδάζουν. Η μεταδοτική ικανότητα των διαλέξεων συμβάλλει στην εμπέδωση των βασικών γνώσεων από τους σπουδαστές, ενώ στα σεμινάρια καλλιεργείται η κριτική σκέψη και η δυνατότητα πολυμερούς επικοινωνίας. Όταν κρίνεται αναγκαίο, προσφέρονται, επίσης, φροντιστηριακά μαθήματα, ώστε να ενισχυθεί η αντιληπτική ικανότητα των σπουδαστών.

Τα σχέδια εργασιών (project briefs), τα οποία ποικίλλουν σε αριθμό για κάθε ενότητα και εξάμηνο, περιλαμβάνουν λεπτομερή περιγραφή των απαιτήσεων ενός θέματος καθώς και τα κριτήρια αξιολόγησης για την εργασία των σπουδαστών.

Η πρόοδος των σπουδαστών παρακολουθείται μέσω της αξιολόγησης των εργασιών, καθώς και από διάφορα τεστ κατά την παρακολούθηση σεμιναρίων και διαλέξεων.

B. Ενισχυτικές διδακτικές μέθοδοι

Οι γνώσεις και οι δεξιότητες που αποκτούν οι σπουδαστές μέσω των διαλέξεων, σεμιναρίων και εργασιών ενισχύονται περαιτέρω μέσα από δραστηριότητες, όπως οι οργανωμένες επισκέψεις σε εκθέσεις, μουσεία, εργοστάσια, οι εκπαιδευτικές εκδρομές, η συμμετοχή σε διαγωνισμούς, η οργάνωση εκθέσεων από τους σπουδαστές, κλπ. Οι δραστηριότητες αυτές βοηθούν τους σπουδαστές να αφομοιώνουν τις βασικές έννοιες και να βλέπουν την εφαρμογή τους σε πραγματικές συνθήκες.

Ο ΑΚΤΟ έχει μια μακρά σχέση με τη βιομηχανία και την καλλιτεχνική κοινότητα στη χώρα μας. Αυτό σημαίνει ότι, μέσα από την πορεία των σπουδών τους, οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με κάθε σημαντικό γεγονός στον τομέα τους.

Γ. Αυτόνομη μάθηση με επιβλέποντα καθηγητή

Ο θεσμός του επιβλέποντα καθηγητή είναι ένα ζωτικής σημασίας συστατικό σε ολόκληρο το πρόγραμμα σπουδών, ειδικά στο τελευταίο έτος που οδηγεί στην απόκτηση του Bachelor, κατά το οποίο οι τακτικές συναντήσεις με τον επιβλέποντα καθηγητή αποτελούν την κύρια μέθοδο διδασκαλίας. Η μεταστροφή από μια παραδοσιακή σε μια πιο ανεξάρτητη μορφή μάθησης είναι συνεπής με τη γενική εκπαιδευτική πολιτική του ΑΚΤΟ και ανατροφοδοτείται από την εφαρμογή της αξιολόγησης.

Για την πραγμάτωση των εκπαιδευτικών στόχων η διδασκαλία γίνεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, εξοπλισμένες με την τελευταία τεχνολογική υποδομή.

143;18;topLeft;topRight
141;18;topLeft;topRight
181;18;topLeft;topRight
89;18;topLeft;topRight
110;20;topLeft;topRight
114;18;topLeft;topRight

 

British Accreditation Council

 

QAA


Middlesex University Partner

BA in Fine Art & New Media 26/05/2013

Campus Αθήνας

Ευελπίδων 11Α (έναντι Πανελληνίου Γ.Σ.)
Αθήνα, 113 62
Τηλ: 210 52 30 130, Fax: 210 38 13 700

Campus Θεσσαλονίκης

26ης Οκτωβρίου 38-40 & Ανδρέου Γεωργίου
(δίπλα στο MET HOTEL) Θεσσαλονίκη, 546 27
Τηλ: 2310 221 231, Τηλ/Fax: 2310 544 723


information@aktocollege.gr