BA in Fashion Design

“Ένας καλός σχεδιαστής μόδας πρέπει να είναι αρχιτέκτονας για τα σχέδια, γλύπτης για τη μορφή, ζωγράφος για το χρώμα, μουσικός για την αρμονία και φιλόσοφος για τον τόνο (την έκφραση)”

Cristobal Balenciaga, σχεδιαστής μόδας

Οι Σχεδιαστές Μόδας (Fashion Designers), βρίσκονται σε μία διαρκή αναζήτηση ιδεών και αναδημιουργίας. Αποσκοπούν στην άντληση ιδεών από την τέχνη και τη δημιουργία τάσεων στη μόδα μέσω της εμπνευσμένης σχεδίασης, της απόκτησης μιας ιδιαίτερης ταυτότητας και του marketing.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος Σχεδιασμού Μόδας (Fashion Design) διακρίνονται για τη δημιουργικότητα και την υψηλή αισθητική, την γνώση μέσων – μεθόδων & διαδικασιών, και για το σχεδιασμό με τρόπο τέτοιο που να αναδεικνύεται η ανθρώπινη σιλουέτα και αφετέρου να προβάλλονται τα τεχνικά στοιχεία εφαρμογής του σχεδίου. Είναι εξοικειωμένοι με την έρευνα και την παρακολούθηση των διεθνών τάσεων της μόδας, αναλύει επικρατούσες συνθήκες αγοράς και σχεδιάζουν τρόπους προώθησης των δημιουργιών τους.

Η βιομηχανία του ενδύματος είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένη και ο σχεδιαστής μόδας έχει κυρίαρχο ρόλο μέσα σε αυτή. Εργάζεται σε ατελιέ μόδας, οίκους υψηλής ραπτικής, ως στυλίστας σε περιοδικά μόδας, στην τηλεόραση και σε φωτογραφικά studios. Έχει την ικανότητα να ασχοληθεί με την ενδυματολογία (θέατρο – τηλεόραση), το fashion marketing, ενώ μπορεί να εργαστεί σαν fashion editor σε έντυπα, σχολιάζοντας τη μόδα και τις σχεδιαστικές τάσεις. Σχεδιαστής αξεσουάρ, συνεργάτης σε περιοδικά μόδας, σχεδιαστής υφασμάτων, fashion Illustrator, Visual Merchandiser, διοργανωτής εκθέσεων και επιδείξεων μόδας, σε εταιρίες παραγωγής ως ειδικός στο πατρόν, είναι περαιτέρω επαγγελματικές δράσεις του Σχεδιαστή Μόδας (Fashion Designer).

Στο σημείο αυτό σημειώνουμε ότι, μετά την ψήφιση νέων μέτρων και τη λήψη Υπουργικών Αποφάσεων το Νοέμβριο του 2012, ως προς την εφαρμογή των Νόμων 4046/2012 και 4093/2012, καθίσταται επιπλέον εφικτή η αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας για τους πανεπιστημιακούς τίτλους σπουδών. Αυτή η εξέλιξη συνεπάγεται την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων σε αποφοίτους που αποκτούν πανεπιστημιακά πτυχία μέσω Κολλεγίων, όπως ο ΑΚΤΟ, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ (άρθρο 13 του Νόμου 4148/2013). Απαραίτητη προϋπόθεση όλων των παραπάνω είναι η απόκτηση τουλάχιστον πτυχίου Bachelor.

Εδώ, μπορείτε να δείτε μερικές αποφάσεις που αφορούν σε αποφοίτους του ΑΚΤΟ (για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων έχουν αφαιρεθεί τα στοιχεία των αποφοίτων και του πρωτοκόλλου των αιτήσεών τους).

Εκτός από το πρόγραμμα καθημερινής παρακολούθησης υπάρχει η δυνατότητα φοίτησης με το ευέλικτο προγράμμα Open Learning.

Με το κύρος και την αξιοπιστία του ΑΚΤΟ, του πιο εξειδικευμένου εκπαιδευτικού οργανισμού στις περιοχές του art & design, προσφέρονται και διετή προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης – ΙΕΚ στη μόδα, με τον τίτλο “Σχεδιαστής Μόδας – Τεχνικός Τεχνολογίας Ενδύματος & Υποδήματος”.

Το πνεύμα που διέπει τον ΑΚΤΟ είναι η ανάδειξη των αξιών κάθε σπουδαστή εξατομικευμένα. Έτσι, θεωρούμε χρέος μας να υποστηρίζουμε έμπρακτα τους σπουδαστές μας, όχι μόνο ηθικά αλλά και οικονομικά.

Ενημερωθείτε για το Πρόγραμμα Υποτροφιών – Εκπτώσεων και Οικονομικών Διευκολύνσεων που ισχύει για όσους έχουν επιτύχει στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και είχαν καλή επίδοση στο απολυτήριο Λυκείου ή στα ειδικά εξεταζόμενα μαθήματα, για σπουδαστές & αποφοίτους ΑΚΤΟ, για φοιτητές & αποφοίτους ΑΕΙ–ΤΕΙ, για ανέργους και για όσους ανήκουν σε ειδικές κοινωνικές ομάδες (πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες κλπ).

Επικοινωνήστε, σήμερα, με τη Γραμματεία του AKTO στο information@aktocollege.gr ή τηλεφωνήστε στο 210 5230130 (Αθήνα) – 2310 221231 (Θεσσαλονίκη) για να ενημερωθείτε αναλυτικά για τα δίδακτρα, τις εκπτώσεις και τις δυνατότητες διακανονισμού.

Δείτε περισσότερα:

 

Moda, Mode, Fashion, λέξεις δισύλλαβες, δυναμικές με το αρχικό γράμμα κεφαλαίο, έτσι όπως ταιριάζει σε εκείνη, που αιώνες τώρα παράγει αισθητική, κυριαρχεί στις σχέσεις μας, “ντύνει” τους κοινωνικούς μας ρόλους, μας κάνει να ονειρευόμαστε, μας διατάζει -do, don’t- κατασκευάζει κανόνες.

Η ίδια δεν υπακούει σε κανένα κανόνα εκτός από εκείνο της διαρκούς αλλαγής . Η ατέλειωτη αναζήτηση του “καινούργιου” είναι αυτό που της δίνει λόγο ύπαρξης. Απατηλή η ίδια, ασκεί με πάθος την τέχνη της αποπλάνησης, η υπόσχεσή της είναι να μας μεταμορφώσει σε πλάσματα σαγηνευτικά.

Η Μόδα αγαπά την διαφορετικότητα, είναι περίεργη να μάθει, είναι πολίτης του κόσμου. Πατρίδα της είναι οι πόλεις του κόσμου, ταξιδεύει γνωρίζοντας διαφορετικές κουλτούρες για να αντλήσει έμπνευση απ’ αυτές. Είναι δημιουργός ονείρων, σε κάνει να φαντάζεσαι και να επιθυμείς, δηλώνει λάτρης των αντιθέσεων, του περίπλοκου. Ζει μέσα στον παραλογισμό του χρόνου, διαιρώντας τον σε “δύο σεζόν” και κάνει την εκκεντρικότητα και την υπερβολή σημαία της.

Οι φίλοι της την υπερασπίζονται με ηρωισμό, οι εχθροί της την αποκαλούν “εφήμερη”, “επιπόλαια”, “ασήμαντη”, ένα “κενό”. Όμως μπορεί να φανταστεί κανείς εκατομμύρια ανθρώπους ντυμένους με τον ίδιο τρόπο, για μήνες, χρόνια? Τι πλήξη …”Ακόμα και οι θεοί είναι ανυπεράσπιστοι μπροστά στην ανία…” λέει ο Νίτσε.

Η εμφάνιση μας, τα ρούχα που φοράμε είναι το πρώτο πράγμα που βλέπει ο άλλος σε μας. Η Μόδα είναι πάνω απ’ όλα επικοινωνία και μάλιστα η πιο άμεση. Με τις στιλιστικές μας επιλογές δηλώνουμε τι θέλουμε ή τι θέλουμε να είμαστε, το φαίνεσθαι της ύπαρξής μας. Τα ρούχα αλλάζουν την αντίληψη που έχει για μας ο κόσμος.

Από την άλλη όμως η Μόδα είναι μία τέχνη λαίμαργη. Απορροφά σαν κινούμενη άμμος ότι υπάρχει και αναπνέει, δεν ανήκει στις Καλές Τέχνες αλλά τις αγκαλιάζει ασφυκτικά, εμπνέεται απ’ αυτές, παίρνει την ζωγραφική και την κάνει φόρεμα, δανείζεται από την αρχιτεκτονική φόρμες και σχήματα, από την μουσική στυλ.

Η Μόδα είναι παντού, η απολαυστική περιπέτεια της καθημερινότητας μας, υπέροχη και διασκεδαστική, ονειροπόλα και αναρχική, αδίστακτη και γοητευτική.

Υπάρχει κάτι πιο διεγερτικό;

Who’s that girl/boy?

Ο Fashion designer είναι αυτός που φαντάζεται και στη συνέχεια δημιουργεί ένα dress concept, δηλαδή ιδέες προορισμένες να αστικοποιηθούν μέσα από ρούχα, αξεσουάρ, υφάσματα, χρωματικούς συνδυασμούς, make-up, στυλ…

Το να σπουδάσει κανείς Μόδα σήμερα, είναι μία πρόκληση που δέχεται κανείς με ενθουσιασμό και πάθος. Είναι ο τύπος fashion addict πού ξεχνιέται στο internet, πρώτη σειρά στα shows των designers. Φαντάζεται τον εαυτό του στο team του Galliano, ψάχνει wireless συνδέσεις, έχει για screen saver την Audrey Hepburn στό Πρόγευμα στο Tiffany’s.

Ταξιδεύει παντού με last minute εισιτήρια και μοιάζει με αυτούς που έχουν χόμπι την παρατήρηση των πουλιών και αεροπλάνων ,όμως αυτός παρατηρεί πώς ντύνεται ο κόσμος στο μετρό, μιλάει στο facebook για T-shirt και graffiti, τού αρέσει το άγγιγμα των υφασμάτων, έχει άποψη για ό,τι νέο συμβαίνει στην πόλη, τα clubs και τους fashionable χώρους, αγαπάει το σινεμά και απωθημένο του είναι να συναντήσει τον Tim Burton.

Θα ήθελε, σαν στυλίστας, να έχει ντύσει τον Οbama αλλά τον πρόλαβε άλλος και έκλαψε όταν έμαθε για τoν Αlexander McQueen. Στις παρέες εξηγεί τα trends της επόμενης σεζόν, όμως όταν είναι μόνος ξέρει πως όλα αυτά είναι μέσα του μπερδεμένα, πως δεν έχει πραγματικά τις γνώσεις να κάνει επάγγελμά του τη Μόδα και οι αντίστοιχες σπουδές είναι μόνος δρόμος να φτάσει το στόχο του και τότε ψάχνει κάποιον να τον προκαλέσει …Are you?

Αναστασία Αλεβίζου, Διευθύντρια Κλάδου Fashion Design

Το πρόγραμμα σπουδών είναι τριετές και οδηγεί σε πτυχίο Bachelor of Arts Honours Degree από το Middlesex University.

Α’ έτος

Στο έτος αυτό γίνεται σφαιρική προσέγγιση στο χώρο της Μόδας και εξετάζεται η σύνδεσή της με άλλους χώρους του design, όπως η αρχιτεκτονική, η γλυπτική και οι εικαστικές τέχνες. Σε επίπεδο σχεδιασμού θα πειραματιστείτε με διάφορες τεχνικές και μεθόδους σχεδίασης (με μηχανικά μέσα αλλά και με τη χρήση Η/Υ), μελετώντας στις φιγούρες σας τη γυναικεία σιλουέτα, τις πόζες, τις αναλογίες, τους διαφορετικούς σωματότυπους, την ανατομία και την κίνηση του ανθρώπινου σώματος καθώς επίσης, και την απεικόνιση των ρούχων πάνω σε αυτό (χρώματα, υφές, πτυχώσεις κ.λπ.).

Παράλληλα, θα γνωρίσετε όλη τη διαδικασία παραγωγής του ενδύματος, μέσα από σειρά μαθημάτων τεχνικών εφαρμογών που πλαισιώνουν το πρόγραμμα (τελικό σχέδιο, πατρόν, κοπή και ραφή). Η υφασματολογία είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο που μελετάται διεξοδικά στο έτος αυτό και σας εξοικειώνει με τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες των υφασμάτων.

Επίσης, μέσα από θεωρητικά μαθήματα, παρουσιάσεις, διαλέξεις αλλά και μέσα από την ιδιαίτερη έμφαση που δίνεται στην έρευνα, θα μάθετε πώς διαμορφώθηκε ανά τους αιώνες η ένδυση και το στυλ -από την Αρχαία Ελλάδα έως σήμερα- και θα αναπτύξετε το αισθητικό σας κριτήριο. Θα κατανοήσετε τέλος, τη σημασία και το ρόλο του Stylist στον μηχανισμό της παγκόσμιας αγοράς της Μόδας (διεθνής τάσεις, αναφορές, επιρροές) αλλά και γενικότερα τη σημασία της εξωτερικής εικόνας στην επικοινωνία.

1ο εξάμηνο σπουδών

2ο εξάμηνο σπουδών

Β’ έτος

Στο δεύτερο έτος θα συνεχίσετε να εμβαθύνετε στο χώρο της Μόδας σε τεχνικό και αισθητικό επίπεδο, αλλά θα εστιάσετε κυρίως στο πεδίο της επικοινωνίας, του marketing και της αυτοπροβολής σας. Θα ανακαλύψετε το ρόλο του σύγχρονου σχεδιαστή και την σχέση του με την αγορά στην οποία απευθύνεται, μελετώντας ιστορικές & σύγχρονες εκδόσεις μόδας και διαφημιστικές καμπάνιες των μεγαλύτερων οίκων.

Μέσα από εξειδικευμένα projects, θα ανακαλύψετε πώς διαμορφώνει ένας σχεδιαστής το προσωπικό του στυλ, πώς “χτίζει” την εικόνα του και πώς προωθεί τη δουλειά του. Θα μάθετε επίσης πώς στήνονται οι επιχειρήσεις στο χώρο της μόδας και πώς οργανώνεται μια μονάδα παραγωγής ρούχων. Παράλληλα, στοιχεία από την παγκόσμια ιστορία της Μόδας γίνονται επιρροές και σημεία αναφοράς σε εργασίες σας ενώ συγχρόνως, αρχίζετε να αποκτάτε μία σφαιρικότερη αντίληψη για το ρόλο της κοινωνικό – οικονομικής κατάστασης στην εξέλιξη της Μόδας.

Από τεχνικής άποψης, θα κατανοήσετε πλήρως πώς προκύπτουν τα μεγέθη και τα πατρόν στα ανδρικά, γυναικεία και παιδικά ρούχα, σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα και θα εξελιχθείτε στην υλοποίηση του ενδύματος και των αξεσουάρ.

Με όλα τα παραπάνω γνωστικά εφόδια και έχοντας πλέον μάθει πώς σχεδιάζεται, παρουσιάζεται και προβάλλεται μία συλλογή ρούχων θα δημιουργήσετε – σε κοινό θέμα με τους συναδέλφους σας – την πρώτη mini προσωπική σας collection (2-3 δημιουργίες), η οποία θα παρουσιαστεί στην καθιερωμένη επίδειξη μόδας των τελειοφοίτων του προγράμματος, με τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους.

3ο εξάμηνο σπουδών

4ο εξάμηνο σπουδών

Γ’ έτος

Βασικά εργαλεία σας είναι πλέον, η εμπειρία που θα έχετε αποκτήσει στην έρευνα, η αξιοποίηση των δημιουργικών σας ικανοτήτων και το πλήθος τεχνικών & θεωρητικών γνώσεων που έχετε κερδίσει, μέσα από τις διδακτικές ενότητες που μέχρι τώρα συναντήσατε. Το τελευταίο έτος σπουδών διαμορφώνεται έτσι, ώστε να σας προετοιμάσει κατάλληλα ως επαγγελματίες.

Στο έτος αυτό θα προετοιμαστείτε για τη σχεδίαση της πρώτης ολοκληρωμένης προσωπικής σας συλλογής, επιλέγοντας προσωπικά το θέμα και το concept που σας εκφράζει, το οποίο και θα αποτελεί τη βάση για την τελική σας εργασία (Main Project). Ειδικά σχεδιασμένα σεμινάρια θα σας προσφέρουν μια ώριμη αντίληψη της λειτουργίας της αγοράς και προηγμένες τεχνικές κοπής.

Χρειάζεται να εργαστείτε σε τρία διαδοχικά βήματα, μέσα από τα οποία θα κατακτήσετε εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρίες σε επαγγελματικό επίπεδο. Αρχικά, θα εκπονήσετε γραπτή ερευνητική μελέτη (έκτασης 6000 λέξεων) που θα επεξηγεί το σκεπτικό σας και θα αναφέρει τις πηγές έρευνας, την μεθοδολογία του σχεδιασμού και τα συμπεράσματά σας. Παράλληλα, θα καταθέσετε τις σχεδιαστικές σας προτάσεις σε ένα portfolio που περιλαμβάνει προσχέδια και σκίτσα καθώς και μια σύντομη, γραπτή ανάλυση της διαδικασίας σχεδίασης που προτείνετε. Η χρονιά θα ολοκληρωθεί με την διπλωματική σας εργασία, στην οποία περιγράφετε αναλυτικά την ιδέα, τη μελέτη σας και τα στάδια υλοποίησης της πρώτης ολοκληρωμένης προσωπικής σας collection.

Ερευνητική εργασία

Διπλωματική εργασία

 

 • Αναστασία Αλεβίζου – Fashion Designer – Διευθύντρια
 • Κατερίνα Αθανασιάδου – Fashion Designer
 • Μαρία Αντωνοπούλου – Πατρονίστ
 • Νίκος Γαζετάς – Graphic Designer
 • Παυλίνα Γεωργιάδου – Ιστορικός Τέχνης
 • Έλενα Γκαβέλα – Ζωγράφος/Fashion Designer
 • Νικόλαος Ζάννης – Fashion Designer
 • Νίκος Καλογερόπουλος – Fashion Marketing
 • Μαρία Κατραχούρα – Textile Fashion Designer
 • Μαρίνα Κελίδου – Interior Designer/Σκηνογράφος
 • Φοίβος Κεσίδης – Fashion Designer
 • Ιωάννης Κοσελόγλου – Fashion/Textile Designer
 • Φάνια Μιχαλοπούλου – Fashion Designer
 • Δήμητρα Νάνου – Fashion Designer
 • Ευρυδίκη Παπαχρήστου – Fashion Designer
 • Αντώνης Ράλλης – Ιστορικός Τέχνης
 • Ασημένια Σαπρανίδου – Ενδυματολόγος/Fashion Designer
 • Σταυρούλα Σπύρου – Fashion Designer
 • Χριστίνα Σταθακίου – Πατρονίστ
 • Πηνελόπη Συρογιάννη – Ενδυματολόγος

 

Πώς γίνεται η εκπαίδευση

Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση η μάθηση και η διδασκαλία διακρίνονται για τη σταδιακά αυξανόμενη επιδίωξη αυτονομίας και αυτοδιάθεσης.

Ο ΑΚΤΟ έχει συνδεθεί με εκπαιδευτικές πρακτικές που αποσκοπούν στην ανάπτυξη αυτόνομων προσωπικοτήτων που αυτοδιαχειρίζονται την παραγόμενη γνώση. Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο επαγγελματικό τοπίο αυτή η εκπαιδευτική δέσμευση είναι κρίσιμης σημασίας για τη διασφάλιση της ικανότητας των σπουδαστών να παραμείνουν ανταγωνιστικοί.

Στον ΑΚΤΟ οι σπουδές στο Art και Design στηρίζονται σε έναν ευρύ διδακτικό σχεδιασμό. Ανάμεσα στις εκπαιδευτικές μεθόδους περιλαμβάνονται σεμινάρια που εστιάζουν στη θεωρία, διαλέξεις σε σχετικά θέματα, καθώς και εργαστήρια, παρουσιάσεις, εκπαιδευτικές εκδρομές, διαγωνισμοί κλπ.

Οι Διδακτικές στρατηγικές χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες:

Α. Εργασίες – Σεμινάρια – Ασκήσεις – Διαλέξεις

Στα σεμινάρια και τις διαλέξεις, οι σπουδαστές αποκτούν πρόσβαση σε σημειώσεις, διαφάνειες, βίντεο προβολές και στην απαιτούμενη βιβλιογραφία, που τους επιτρέπει να μάθουν σε βάθος για τις διαφορετικές πτυχές της τέχνης που σπουδάζουν. Η μεταδοτική ικανότητα των διαλέξεων συμβάλλει στην εμπέδωση των βασικών γνώσεων από τους σπουδαστές, ενώ στα σεμινάρια καλλιεργείται η κριτική σκέψη και η δυνατότητα πολυμερούς επικοινωνίας. Όταν κρίνεται αναγκαίο, προσφέρονται, επίσης, φροντιστηριακά μαθήματα, ώστε να ενισχυθεί η αντιληπτική ικανότητα των σπουδαστών.

Τα σχέδια εργασιών (project briefs), τα οποία ποικίλλουν σε αριθμό για κάθε ενότητα και εξάμηνο, περιλαμβάνουν λεπτομερή περιγραφή των απαιτήσεων ενός θέματος καθώς και τα κριτήρια αξιολόγησης για την εργασία των σπουδαστών.

Η πρόοδος των σπουδαστών παρακολουθείται μέσω της αξιολόγησης των εργασιών, καθώς και από διάφορα τεστ κατά την παρακολούθηση σεμιναρίων και διαλέξεων.

B. Ενισχυτικές διδακτικές μέθοδοι

Οι γνώσεις και οι δεξιότητες που αποκτούν οι σπουδαστές μέσω των διαλέξεων, σεμιναρίων και εργασιών ενισχύονται περαιτέρω μέσα από δραστηριότητες, όπως οι οργανωμένες επισκέψεις σε εκθέσεις, μουσεία, εργοστάσια, οι εκπαιδευτικές εκδρομές, η συμμετοχή σε διαγωνισμούς, η οργάνωση εκθέσεων από τους σπουδαστές, κλπ. Οι δραστηριότητες αυτές βοηθούν τους σπουδαστές να αφομοιώνουν τις βασικές έννοιες και να βλέπουν την εφαρμογή τους σε πραγματικές συνθήκες.

Ο ΑΚΤΟ έχει μια μακρά σχέση με τη βιομηχανία και την καλλιτεχνική κοινότητα στη χώρα μας. Αυτό σημαίνει ότι, μέσα από την πορεία των σπουδών τους, οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με κάθε σημαντικό γεγονός στον τομέα τους.

Γ. Αυτόνομη μάθηση με επιβλέποντα καθηγητή

Ο θεσμός του επιβλέποντα καθηγητή είναι ένα ζωτικής σημασίας συστατικό σε ολόκληρο το πρόγραμμα σπουδών, ειδικά στο τελευταίο έτος που οδηγεί στην απόκτηση του Bachelor, κατά το οποίο οι τακτικές συναντήσεις με τον επιβλέποντα καθηγητή αποτελούν την κύρια μέθοδο διδασκαλίας. Η μεταστροφή από μια παραδοσιακή σε μια πιο ανεξάρτητη μορφή μάθησης είναι συνεπής με τη γενική εκπαιδευτική πολιτική του ΑΚΤΟ και ανατροφοδοτείται από την εφαρμογή της αξιολόγησης.

Για την πραγμάτωση των εκπαιδευτικών στόχων η διδασκαλία γίνεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, εξοπλισμένες με την τελευταία τεχνολογική υποδομή.

143;18;topLeft;topRight
141;18;topLeft;topRight
181;18;topLeft;topRight
89;18;topLeft;topRight
110;20;topLeft;topRight
114;18;topLeft;topRight

 

British Accreditation Council

 

QAA

 

Middlesex University Partner

BA in Fashion Design 26/05/2013

Campus Αθήνας

Ευελπίδων 11Α (έναντι Πανελληνίου Γ.Σ.)
Αθήνα, 113 62
Τηλ: 210 52 30 130, Fax: 210 38 13 700

Campus Θεσσαλονίκης

26ης Οκτωβρίου 38-40 & Ανδρέου Γεωργίου
(δίπλα στο MET HOTEL) Θεσσαλονίκη, 546 27
Τηλ: 2310 221 231, Τηλ/Fax: 2310 544 723


information@aktocollege.gr
face to face