Master of Arts in Photography & Visual Language (Subject to Validation)

Master of Arts in Design

Tο πρώτο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα με εξειδίκευση στη Φωτογραφία
και στις Καλές Τέχνες είναι γεγονός!

Το Master of Arts in Photography & Visual Language είναι το μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ελλάδα, που εξειδικεύεται στη Φωτογραφία και στην Οπτική Γλώσσα.

Η φιλοσοφία του προγράμματος ενισχύει τον πειραματισμό με διάφορα οπτικά μέσα, παρέχοντας εξειδικευμένες γνώσεις γύρω από τη φωτογραφική γλώσσα, τις τεχνικές και την εννοιολογική υπόσταση της Φωτογραφίας, μελετώντας την ως τέχνη, ως μέσο επικοινωνίας και ως εργαλείο οπτικοποίησης της πραγματικότητας.

Απευθύνεται σε πτυχιούχους Φωτογραφίας, Καλών Τεχνών, Visual Design και Κινηματογράφου αλλά και σε επαγγελματίες συναφών γνωστικών πεδίων όπως: Art Direction, Film Direction, Video Production, Φωτογραφία Μόδας, Documentary Photography, Διαφημιστική Φωτογραφία κ.ά., οι οποίοι επιθυμούν να αναπτύξουν τις γνώσεις τους σε επαγγελματικό αλλά και καλλιτεχνικό επίπεδο και, παράλληλα να αποκτήσουν μία διακλαδική αντίληψη γύρω από τους τρόπους έκφρασης με οπτικοακουστικά Μέσα.

Στόχοι του προγράμματος

Το πρόγραμμα στοχεύει στην απόκτηση γνώσεων που θα βοηθήσουν στην βαθιά αντίληψη της οπτικής γλώσσας. Ταυτόχρονα, στοχεύει στην ανάπτυξη των πρακτικών δεξιοτήτων των σπουδαστών, ώστε να εξελιχθούν ως επαγγελματίες Φωτογράφοι και Visual Designers, καθιστώντας τους ικανούς να “παράξουν” καινοτόμες ιδέες και έργα υψηλής ποιότητας.

Το εκπαιδευτικό περιβάλλον δίνει στον υποψήφιο τη δυνατότητα, να συνδυάσει τις δημιουργικές και επαγγελματικές του γνώσεις μέσα από σύγχρονες τεχνολογίες. Επιπλέον, δίνει έμφαση στην έρευνα και ανοίγει τους ορίζοντές των σπουδαστών μέσα από την κριτική ανάλυση, τον πειραματισμό και τη δημιουργική εξερεύνηση της σύγχρονης εικόνας.

Η δομή και το περιεχόμενο του προγράμματος επιτρέπει στους σπουδαστές κατ’ αρχήν να αξιοποιήσουν το ακαδημαϊκό τους παρελθόν ώστε να αναπτύξουν τις θεωρητικές και πρακτικές τους γνώσεις. Ταυτόχρονα, “διαβάζοντας” τη Φωτογραφία πολύπλευρα και μέσα από το πρίσμα όλων της των εκφάνσεων (εικαστικά, τεχνικά, τεχνολογικά και ερευνητικά) θα μπορέσουν να εξελιχθούν και, ως απόφοιτοι, θα είναι σε θέση να παίξουν ενεργό ρόλο στον ευρύτερο χώρο της Εικόνας και των Οπτικών Μέσων.

Δομή του προγράμματος

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έξι διδακτικές ενότητες (modules), οι οποίες αναπτύσσονται σε τρία εξάμηνα και οδηγούν στην απόκτηση 180 credits.

Το πρόγραμμα MA in Photography & Visual language εξετάζει ποικίλους τομείς που αφορούν στη Φωτογραφία: η Φωτογραφία ως Δημιουργική Έκφραση & ως Μέσο Οπτικής Επικοινωνίας καθώς και, η σχέση της με τα άλλα Οπτικά Μέσα, Εμβάθυνση σε σύγχρονους τρόπους Παρουσίασης (φεστιβάλ, γκαλερί, μουσεία, εκδότες κ.ά.), Φωτογραφία και Νέες Τεχνολογίες της Εικόνας, Διαχείριση Φωτογραφίας (Management, Budgeting, Επικοινωνία & Marketing), Νομικά Θέματα (ηθική και δεοντολογία του μέσου, πνευματικά δικαιώματα).

Έτσι οι σπουδαστές, θα έχουν αποκτήσει ένα ευρύ φάσμα γνώσεων πάνω στα είδη της Φωτογραφίας και τους συσχετισμούς της ώστε να μπορούν να επιλέξουν σε ποιο θέμα θα εξειδικευτούν, στο πλαίσιο της Διπλωματικής τους Εργασίας (Main Project).

Στο σημείο αυτό σημειώνουμε ότι, μετά την ψήφιση νέων μέτρων και τη λήψη Υπουργικών Αποφάσεων από το 2012, ως προς την εφαρμογή των Νόμων 4046/2012 και 4093/2012, καθίσταται επιπλέον εφικτή η αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας για τους πανεπιστημιακούς τίτλους σπουδών. Αυτή η εξέλιξη συνεπάγεται την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων σε αποφοίτους που αποκτούν πανεπιστημιακά πτυχία, καθώς και μεταπτυχιακά, μέσω Κολλεγίων, όπως ο ΑΚΤΟ, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ (άρθρο 13 του Νόμου 4148/2013).

Εδώ, μπορείτε να δείτε μερικές αποφάσεις που αφορούν σε αποφοίτους του ΑΚΤΟ (για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων έχουν αφαιρεθεί τα στοιχεία των αποφοίτων και του πρωτοκόλλου των αιτήσεών τους).

Ενημερωθείτε εδώ για το πρόγραμμα Υποτροφιών – Εκπτώσεων και Οικονομικών Διευκολύνσεων που απευθύνεται σε αριστούχους αποφοίτους κατόχους πτυχίου Bachelor, σε αριστούχους αποφοίτους δημοσίων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά και σε σπουδαστές που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, κάτοχοι κάρτας ανεργίας κλπ).

Πραγματοποιήστε την εγγραφή σας τώρα και επωφεληθείτε υποτροφίες – έκπτωση στα δίδακτρα έως 2.100 ευρώ και έναν ευέλικτο οικονομικό διακανονισμό έως και 15 μηνιαίες καταβολές.

Για να ενημερωθείτε αναλυτικά για την έκπτωση που δικαιούστε, μπορείτε να επικοινωνήσετε, σήμερα με τη Γραμματεία: information@aktocollege.gr | 210 5230130 (Αθήνα) – 2310 221231 (Θεσσαλονίκη).

143;18;topLeft;topRight
141;18;topLeft;topRight
181;18;topLeft;topRight
89;18;topLeft;topRight
110;20;topLeft;topRight
114;18;topLeft;topRight

 

British Accreditation Council

 

QAA


Middlesex University Partner

Master of Arts in Photography & Visual Language (Subject to Validation) 29/05/2018

Campus Αθήνας

Ευελπίδων 11Α (έναντι Πανελληνίου Γ.Σ.)
Αθήνα, 113 62
Τηλ: 210 52 30 130, Fax: 210 38 13 700

Campus Θεσσαλονίκης

26ης Οκτωβρίου 38-40 & Ανδρέου Γεωργίου
(δίπλα στο MET HOTEL) Θεσσαλονίκη, 546 27
Τηλ: 2310 221 231, Τηλ/Fax: 2310 544 723


information@aktocollege.gr