Master of Arts in Fashion Brand Communication & Styling (Subject to Validation)

Master of Arts in Design

Tο πρώτο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στον τομέα της Μόδας
είναι γεγονός!

Το Master of Arts in Fashion Brand Communication & Styling είναι το μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ελλάδα, που εξειδικεύεται στον τομέα της Μόδας.

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο με τρόπο που να μελετά την κατανόηση της ταυτότητας μιας μάρκας (Brand) και τη χάραξη Στρατηγικών Επικοινωνίας ενός Fashion Brand σε συνδυασμό με εξειδικευμένες γνώσεις Styling.

Η φιλοσοφία του προγράμματος ενισχύει τον πειραματισμό, την κριτική ανάλυση, την έρευνα και την τεχνολογική – δημιουργική εξερεύνηση, ενώ εξελίσσει την επαγγελματική επάρκεια του υποψηφίου. Με την ολοκλήρωσή του, οι απόφοιτοι θα έχουν αναπτύξει τις ικανότητές τους στη διεξαγωγή προηγμένης έρευνας και θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις συναρπαστικές προκλήσεις που προσφέρει ο κόσμος της μόδας σε διεθνές επίπεδο.

Απευθύνεται σε πτυχιούχους από τον ευρύτερο χώρο της Μόδας (Fashion Design, Stylists, Fashion Marketing) αλλά και σε επαγγελματίες ποικίλων τομέων του Fashion Industry (designers, retail, artists, βιοτέχνες, διαφημιστές, fashion editors κ.ά.) που επιθυμούν να εξελιχθούν και να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς της Μόδας.

Στόχοι του προγράμματος

Το πρόγραμμα στοχεύει στην απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων που θα βοηθήσουν στην σφαιρική αντίληψη όλων των επιμέρους Χώρων του Fashion Industry. Ταυτόχρονα, στοχεύει στην κατανόηση θεμάτων που αφορούν στα Fashion Brands καθώς και στις Στρατηγικές και τους τρόπους Επικοινωνίας & Προβολής τους ενώ, παράλληλα, δίνει έμφαση στον δυναμικό και διαρκώς εξελισσόμενο τομέα του Styling και του Visual Merchandising σε διεθνές επίπεδο.

Η δομή και το περιεχόμενο του προγράμματος επιτρέπουν στους σπουδαστές κατ’ αρχήν να αξιοποιήσουν το ακαδημαϊκό τους παρελθόν ώστε να αναπτύξουν περαιτέρω τις θεωρητικές και πρακτικές τους γνώσεις. Ταυτόχρονα, “διαβάζοντας” τη Μόδα πολύπλευρα και μέσα από το πρίσμα όλων της των εκφάνσεων (εικαστικά, τεχνικά, τεχνολογικά και ερευνητικά) θα μπορέσουν να εξελιχθούν και, ως απόφοιτοι, θα είναι σε θέση να παίξουν ενεργό ρόλο στον ευρύτερο χώρο της Βιομηχανίας της Μόδας και του Styling.

Δομή του προγράμματος

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έξι διδακτικές ενότητες (modules), οι οποίες αναπτύσσονται σε τρία εξάμηνα και οδηγούν στην απόκτηση 180 credits.

Το πρόγραμμα MA in Fashion Brand Communication & Styling εξετάζει ποικίλους τομείς που αφορούν στον ευρύτερο χώρο της Μόδας:

Αισθητική & Σημειολογία στη Μόδα, το Styling ως αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικοπολιτικού & πολιτισμικού πλαισίου, Σύγχρονο Styling (νέοι τρόποι, νέες τεχνικές και τεχνολογίες), Εξειδικευμένες υπηρεσίες Styling (collections, personal, θέατρο, κινηματογράφος, video clip), Brand Strategy & Communication (Fashion Marketing, Digital Media, Fashion PR), Visual Merchandising, Προβολή – παρουσίαση (Περιοδικά, Εκδόσεις, Social Media, Fashion blogging), Φωτογραφία Μόδας – Visual Communication.

Έτσι οι σπουδαστές, θα έχουν αποκτήσει ένα ευρύ φάσμα γνώσεων πάνω στους επιμέρους τομείς της Μόδας, των Στρατηγικών Επικοινωνίας των Fashion Brands και του Styling, ώστε να μπορούν να εξειδικευτούν στο πλαίσιο της Διπλωματικής τους Εργασίας (Main Project).

Στο σημείο αυτό σημειώνουμε ότι, μετά την ψήφιση νέων μέτρων και τη λήψη Υπουργικών Αποφάσεων από το 2012, ως προς την εφαρμογή των Νόμων 4046/2012 και 4093/2012, καθίσταται επιπλέον εφικτή η αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας για τους πανεπιστημιακούς τίτλους σπουδών. Αυτή η εξέλιξη συνεπάγεται την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων σε αποφοίτους που αποκτούν πανεπιστημιακά πτυχία, καθώς και μεταπτυχιακά, μέσω Κολλεγίων, όπως ο ΑΚΤΟ, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ (άρθρο 13 του Νόμου 4148/2013).

Εδώ, μπορείτε να δείτε μερικές αποφάσεις που αφορούν σε αποφοίτους του ΑΚΤΟ (για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων έχουν αφαιρεθεί τα στοιχεία των αποφοίτων και του πρωτοκόλλου των αιτήσεών τους).

Ενημερωθείτε εδώ για το πρόγραμμα Υποτροφιών – Εκπτώσεων και Οικονομικών Διευκολύνσεων που απευθύνεται σε αριστούχους αποφοίτους κατόχους πτυχίου Bachelor, σε αριστούχους αποφοίτους δημοσίων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά και σε σπουδαστές που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, κάτοχοι κάρτας ανεργίας κλπ).

Πραγματοποιήστε την εγγραφή σας τώρα και επωφεληθείτε υποτροφίες – έκπτωση στα δίδακτρα έως 2.100 ευρώ και έναν ευέλικτο οικονομικό διακανονισμό έως και 15 μηνιαίες καταβολές.

Για να ενημερωθείτε αναλυτικά για την έκπτωση που δικαιούστε, μπορείτε να επικοινωνήσετε, σήμερα με τη Γραμματεία: information@aktocollege.gr | 210 5230130 (Αθήνα) – 2310 221231 (Θεσσαλονίκη).

143;18;topLeft;topRight
141;18;topLeft;topRight
181;18;topLeft;topRight
89;18;topLeft;topRight
110;20;topLeft;topRight
114;18;topLeft;topRight

 

British Accreditation Council

 

QAA


Middlesex University Partner

Master of Arts in Fashion Brand Communication & Styling (Subject to Validation) 29/05/2018

Campus Αθήνας

Ευελπίδων 11Α (έναντι Πανελληνίου Γ.Σ.)
Αθήνα, 113 62
Τηλ: 210 52 30 130, Fax: 210 38 13 700

Campus Θεσσαλονίκης

26ης Οκτωβρίου 38-40 & Ανδρέου Γεωργίου
(δίπλα στο MET HOTEL) Θεσσαλονίκη, 546 27
Τηλ: 2310 221 231, Τηλ/Fax: 2310 544 723


information@aktocollege.gr