Master of Arts in Digital Design & Interactive Applications

Master of Arts in Design

Το Master of Arts in Digital Design & Interactive Applications είναι ένα από τα λίγα μεταπτυχιακά προγράμματα, στην Ελλάδα, στο χώρο του Digital Design και το μοναδικό, το οποίο ανταποκρίνεται στην ανάγκη για μεταπτυχιακή εκπαίδευση στις Ψηφιακές Διαδραστικές Τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στο Design.

Απευθύνεται σε πτυχιούχους Web Designers, Game Developers, Application Designers, Graphic Designers, Product Designers, Programmers, Animators, Photographers, Media Studies αλλά και σε πτυχιούχους ειδικοτήτων όπως: Engineering, Fine Art, Advertising, Communication, Business, Marketing, Management, που ενδιαφέρονται για το Digital Design, για την Επικοινωνία, τη Δημιουργία, τον Πειραματισμό και τις Νέες Τεχνολογίες.

Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα του ΑΚΤΟ μελετά τη φιλοσοφία και τις τεχνικές του ψηφιακού σχεδιασμού και των νέων Mέσων, προσφέροντας γνώσεις και αναπτύσσοντας πρακτικές για τη χρήση και αξιοποίηση των διαφόρων ψηφιακών μορφών, καναλιών και πλατφορμών σχεδιασμού, επικοινωνίας και διαφήμισης όπως: Social Media / Web Design / Mobile Application / Game Design και Digital Video.

Στόχοι του προγράμματος

Το MA in Digital Design & Interactive Applications στοχεύει στην ανάδειξη αποφοίτων, ικανών να διαχειρίζονται με επαγγελματικό τρόπο το Digital Design, προτείνοντας λύσεις υψηλής ποιότητας σε ζητήματα που συνδέονται άμεσα με τη σημερινή πραγματικότητα.

Μέσα από την οργανωμένη έρευνα, το συσχετισμό θεωρίας & εφαρμογών και την πολυδιάστατη προσέγγιση του Digital Design, οι συμμετέχοντες θα είναι εφοδιασμένοι με γνώσεις, δεξιότητες και εργαλεία ώστε να μπορούν να σχεδιάζουν τη στρατηγική, αλλά και να υλοποιούν εφαρμογές, με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας.

Δομή του προγράμματος

Κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού του προγράμματος, η ακαδημαϊκή επιτροπή έλαβε υπόψη τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ψηφιακή Τεχνολογία και την επίδραση αυτής στην καθημερινότητα όλων, συνδέοντας το Digital Design με ευρύτερους χώρους όπως: η Επικοινωνία, η Διαφήμιση – Προώθηση προϊόντων & υπηρεσιών, η Ψυχαγωγία κ.ά.

Η δομή του προγράμματος επιτρέπει στους σπουδαστές να υπερβούν τα όρια του επαγγελματικού τους χώρου και να αποκτήσουν θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις πάνω στη διαχείριση όλων των νέων δυνατοτήτων που προσφέρει ο τομέας του Digital Design, αξιοποιώντας, παράλληλα, το ακαδημαϊκό τους παρελθόν.

Η εξειδίκευση που προκύπτει από την εκπόνηση της Διπλωματικής Εργασίας και την κριτική ανάλυση, την έρευνα, την τεχνολογική και τη δημιουργική εξερεύνηση έχει ως αποτέλεσμα ενημερωμένους πτυχιούχους, ικανούς να παράξουν ένα ψηφιακό διαδραστικό αποτέλεσμα.

Μερικά από τα θεματικά πεδία που εξετάζει το καινοτόμο πρόγραμμα MA in Digital Design & Interactive Applications είναι τα εξής:

 • Digital aesthetics
 • Digital culture
 • Visual & Augmented reality
 • Design Ethics και Digital Synesthesia
 • User Experience (Ux) Design
 • User Interface (Ui)
 • Web design
 • Mobile application design
 • Game Design
 • Online Services και Social Media
 • Digital Design Management

Στο σημείο αυτό σημειώνουμε ότι, μετά την ψήφιση νέων μέτρων και τη λήψη Υπουργικών Αποφάσεων από το 2012, ως προς την εφαρμογή των Νόμων 4046/2012 και 4093/2012, καθίσταται επιπλέον εφικτή η αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας για τους πανεπιστημιακούς τίτλους σπουδών. Αυτή η εξέλιξη συνεπάγεται την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων σε αποφοίτους που αποκτούν πανεπιστημιακά πτυχία, καθώς και μεταπτυχιακά, μέσω Κολλεγίων, όπως ο ΑΚΤΟ, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ (άρθρο 13 του Νόμου 4148/2013).

Εδώ, μπορείτε να δείτε μερικές αποφάσεις που αφορούν σε αποφοίτους του ΑΚΤΟ (για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων έχουν αφαιρεθεί τα στοιχεία των αποφοίτων και του πρωτοκόλλου των αιτήσεών τους).

Ενημερωθείτε εδώ για το πρόγραμμα Υποτροφιών – Εκπτώσεων και Οικονομικών Διευκολύνσεων που απευθύνεται σε αριστούχους αποφοίτους κατόχους πτυχίου Bachelor, σε αριστούχους αποφοίτους δημοσίων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά και σε σπουδαστές που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, κάτοχοι κάρτας ανεργίας κλπ).

Πραγματοποιήστε την εγγραφή σας τώρα και επωφεληθείτε υποτροφίες – έκπτωση στα δίδακτρα έως 2.100 ευρώ και έναν ευέλικτο οικονομικό διακανονισμό έως και 15 μηνιαίες καταβολές.

Για να ενημερωθείτε αναλυτικά για την έκπτωση που δικαιούστε, μπορείτε να επικοινωνήσετε, σήμερα με τη Γραμματεία: information@aktocollege.gr | 210 5230130 (Αθήνα) – 2310 221231 (Θεσσαλονίκη).

 

Σήμερα, μέσα σε έναν κόσμο, που αλλάζει με αλματώδεις ρυθμούς, γίνεται εύκολα αντιληπτή η τεράστια επίδραση που ασκεί η Ψηφιακή Τεχνολογία στην σύγχρονη ζωή, αλλάζοντας δραστικά τον τρόπο που εργαζόμαστε, επικοινωνούμε αλλά και διασκεδάζουμε.

Ξεκινώντας από την παραπάνω απλή διαπίστωση, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσω το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΑΚΤΟ, το Master of Arts in Digital Design & Interactive Applications, το οποίο μπορεί να αποτελέσει το “όχημα” για δημιουργία σε δυναμικούς τομείς που συσχετίζονται άμεσα με την σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία.

Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα δίνει στον συμμετέχοντα τη δυνατότητα να επεκτείνει τους ορίζοντές του, την φαντασία του και την επινοητικότητά του, ώστε να αναπτύξει πολύπλευρη ακαδημαϊκή και ερευνητική δραστηριότητα στους τομείς του Digital Design.

Έμφαση δίνεται στη σύνδεση του Digital Design με τους χώρους της Επικοινωνίας, της Διαφήμισης Προϊόντων & Υπηρεσιών καθώς και της σύγχρονης Ψυχαγωγίας.

Graphic Design, Web Design, Mobile Application, Animation, Game Design & Development, Social Media είναι μερικά από τα θεματικά πεδία που θα μπορεί να ερευνήσει, να μελετήσει και να εξελίξει ο υποψήφιος, κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών του.

Στο Master of Arts in Digital Design & Interactive Applications έγινε σοβαρή προσπάθεια ώστε οι απόφοιτοι να αποκτήσουν ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη γνώση στη Θεωρία – Μεθοδολογία, στη Διοικητική Διαχείριση, καθώς και να αναπτύξουν την Δημιουργική τους Σκέψη. Θα έχουμε, έτσι, ενημερωμένους πτυχιούχους που θα μπορούν να διαχειρίζονται, με επαγγελματικό τρόπο, το ψηφιακό Design, προτείνοντας λύσεις υψηλής ποιότητας σε ζητήματα που συνδέονται άμεσα με τη σημερινή πραγματικότητα.

Είμαι βέβαιος ότι η φοίτησή σας στο Master of Arts in Digital Design & Interactive Applications θα αποδειχθεί αντάξια των προσδοκιών σας.

Κώστας Λαζαρόπουλος
Αρχιτέκτων Μηχανικός – Programmer – Web Designer
Διευθυντής Προγράμματος Master of Arts in Digital Design & Interactive Applications

 

Το πρόγραμμα μπορεί να ολοκληρωθεί με δύο εναλλακτικούς τρόπους φοίτησης:

Full Time | Μονοετές πρόγραμμα πλήρους φοίτησης με διάρκεια 12 μήνες
Η φοίτηση απαιτεί προσέλευση τρία απογεύματα την εβδομάδα κατά τη διάρκεια του χειμερινού εξαμήνου, δύο απογεύματα την εβδομάδα κατά τη διάρκεια του εαρινού εξαμήνου και ατομικές συναντήσεις με ειδικό καθηγητή (supervisor) για την υλοποίηση της Διπλωματικής Εργασίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού εξαμήνου.

Part Time | Διετές πρόγραμμα με διάρκεια φοίτησης 21 μήνες
Η φοίτηση είναι η ίδια με τη full time εκδοχή όσον αφορά την παρακολούθηση των εκπαιδευτικών ενοτήτων, προβλέπεται όμως διπλάσιος χρόνος για την εκπόνηση όλων των εργασιών. Έτσι, όσοι σπουδαστές επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα εξεταστούν στις επιμέρους εργασίες τους με μεγάλη χρονική άνεση. Σε αυτή την περίπτωση, η απονομή του τίτλου σπουδών γίνεται ένα χρόνο αργότερα σε σχέση με το πρόγραμμα πλήρους φοίτησης.

1ο εξάμηνο σπουδών

2ο εξάμηνο σπουδών

3ο εξάμηνο σπουδών - Main Project

 

Κωνσταντίνος Λαζαρόπουλος
Αρχιτέκτων Μηχανικός – Programmer – Web Designer / Programme Leader

Διπλωματούχος Αρχιτέκτονας Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) BSc και Msc και υποψήφιος Διδάκτωρ Πληροφορικής στο Ε.Μ.Π. Έχει συνεργαστεί με διαφημιστικές εταιρίες, εταιρίες γραφικών τεχνών και τεχνικά γραφεία, παρέχοντας υπηρεσίες ψηφιακής επεξεργασίας εικόνας και φωτορεαλισμού καθώς και υπηρεσίες σχεδιασμού εφαρμογών πολυμέσων (multimedia). Έχει συνεργαστεί, επίσης, με αντιπροσωπείες υπολογιστών και λογισμικού, παρέχοντας υπηρεσίες υποστήριξης λογισμικού και εισήγησης σεμιναρίων σε ημερίδες. Έχει σχεδιάσει websites εταιρειών και οργανισμών καθώς και πειραματικές διαδραστικές κατασκευές για το διαδίκτυο. Έχουν δημοσιευτεί άρθρα του σε περιοδικά και έχουν κυκλοφορήσει βιβλία του από τις εκδόσεις NEXUS. Διδάσκει στον ΑΚΤΟ από το 2002. Έχει διδάξει στο ΤΕΙ Αθήνας και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Αναστασία Δημητρά
Graphic Designer – Animator

Ξεκίνησε τις σπουδές της στη Γραφιστική και συνέχισε στο χώρο του Animation, όπου απέκτησε τους τίτλους MA και DProf του Middlesex University. Διδάσκει στον ΑΚΤΟ από το 1993 και είναι η Διευθύντρια του κλάδου Animation & Interactive Media, ενώ διδάσκει επίσης και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Συμμετέχει σε διάφορα εργαστήρια Animation σε όλο τον κόσμο, έχει υπάρξει Διευθύντρια παραγωγής για παιδικά προγράμματα της ΕΡΤ και εταιρίες παραγωγής, και έχει κυκλοφορήσει βιβλία και άρθρα στο χώρο του Animation. Ήταν μέλος της επιτροπής του Hiroshima Animation Festival 2002, και είναι Πρόεδρος του AWG ASIFA (International Animated Film Association).

Δημήτριος Πατρίκιος
Film Director – 3D Artist

Απόφοιτος ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MBA του Middlesex University. Είναι σκηνοθέτης και 3D Artist με μεγάλη φιλμογραφία. Εργάστηκε ως Τεχνικός Μάνατζερ για την “Artwork” και το “Digital Art School”, ως Production Manager για την “Post Reality” και ως pagination specialist σε διάφορες εταιρίες. Διδάσκει Computer Design και Τεχνικές 3D Animation από το 1993, ενώ έχει συμμετάσχει σε διάφορα Ευρωπαϊκά προγράμματα, διεθνή φεστιβάλ, φόρουμ και συνέδρια.

Αριστοτέλης Σκαμάγκης
Product Designer, MSc

Σπούδασε Βιομηχανικό Σχεδιασμό και εξειδικεύτηκε στο Design Management. Eίναι απόφοιτος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (ΒEng) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc του Brunel University. Είναι επίσης υποψήφιος Διδάκτωρ Design and Technology (Inclusive Design), στο Brunel University. Επαγγελματικά έχει δραστηριοποιηθεί στο χώρο του Retail και P.O.P. καθώς και με το Design Strategy, στο χώρο της καινοτομίας (Design Innovation) και των Web Services. Έχει δημοσιεύσει διάφορες εργασίες του και διδάσκει στον AKTO από το 2005.

Supervisors - Επισκέπτες καθηγητές

 

Προϋποθέσεις εισαγωγής

Οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα περνούν από συνέντευξη σε επιτροπή αξιολόγησης, που ορίζεται ειδικά για το σκοπό αυτό, κατόπιν υποβολής σχετικής αιτήσεως. Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στο πρόγραμμα συνεντεύξεων είναι να ανήκουν σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

1. Να είναι Πτυχιούχοι Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι. ή Ανώτατων και Ανώτερων Σχολών του εξωτερικού στις προαναφερθείσες ή συναφείς σε αυτές ειδικότητες.

2. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορούν να γίνουν δεκτοί ως υποψήφιοι, επαγγελματίες με αποδεδειγμένη -τουλάχιστον- πενταετή επαγγελματική εμπειρία υψηλού επιπέδου, χωρίς τα προαναφερθέντα τυπικά ακαδημαϊκά προσόντα.

Για τη συμπλήρωση της Αίτησης Εισαγωγής στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη η προσκόμιση των εξής δικαιολογητικών:

 1. Επικυρωμένο αντίγραφο του πτυχίου.
 2. Αναλυτική βαθμολογία (για το σύνολο των ετών φοίτησης).
 3. Αναλυτικό βιογραφικό.
 4. Έκθεση τετρακοσίων (400) λέξεων, στην οποία ο υποψήφιος περιγράφει το θέμα που τον ενδιαφέρει να μελετήσει – εμβαθύνει.
 5. Συστατικές επιστολές (εφόσον υπάρχουν).
 6. Βεβαιώσεις επαγγελματικής εμπειρίας (εφόσον υπάρχουν).
 7. Portfolio εργασιών (ο πλήρης φάκελος εργασιών του υποψηφίου παρουσιάζεται σε ατομική συνέντευξη).

Πρόγραμμα Υποτροφιών

143;18;topLeft;topRight
141;18;topLeft;topRight
181;18;topLeft;topRight
89;18;topLeft;topRight
110;20;topLeft;topRight
114;18;topLeft;topRight

 

British Accreditation Council

 

QAA


Middlesex University Partner

Master of Arts in Digital Design & Interactive Applications 11/05/2017

Campus Αθήνας

Ευελπίδων 11Α (έναντι Πανελληνίου Γ.Σ.)
Αθήνα, 113 62
Τηλ: 210 52 30 130, Fax: 210 38 13 700

Campus Θεσσαλονίκης

26ης Οκτωβρίου 38-40 & Ανδρέου Γεωργίου
(δίπλα στο MET HOTEL) Θεσσαλονίκη, 546 27
Τηλ: 2310 221 231, Τηλ/Fax: 2310 544 723


information@aktocollege.gr
face to face