Τέχνη Φωτογραφίας

Ακολουθώντας την φιλοσοφία για συνεχή ανανέωση και εξέλιξη, ο ΑΚΤΟ εντάσσει στα προγράμματα σπουδών του και διετή προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης – ΙΕΚ, καλύπτοντας πλέον όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες στον τομέα των Εφαρμοσμένων και Καλών τεχνών, του Design και των Media. Τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης ΙΕΚ προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία στην διάρκεια παρακολούθησης και τα δίδακτρα, με το κύρος και την αξιοπιστία του ΑΚΤΟ, του πιο εξειδικευμένου εκπαιδευτικού οργανισμού στις περιοχές του art & design.

Φιλοσοφία του προγράμματος

Ο ΑΚΤΟ δημιούργησε την πρώτη οργανωμένη σχολή Φωτογραφίας το 1970 στην Ελλάδα. Πάρα πολλοί γνωστοί σύγχρονοι Έλληνες φωτογράφοι και χιλιάδες άλλοι επιτυχημένοι επαγγελματίες του χώρου είναι απόφοιτοι του ΑΚΤΟ. Το πρόγραμμα σπουδών προσδίδει γνώσεις, δεξιότητες και επαγγελματικές στάσεις που καθιστούν τους αποφοίτους ικανούς να εργαστούν σε οργανωμένα στούντιο εφαρμοσμένης φωτογραφίας και εικόνας, του δημοσίου και ιδιωτικού φορέα, ως ελεύθεροι επαγγελματίες ασκώντας το επάγγελμα του φωτογράφου και αναλαμβάνοντας φωτογραφικές εργασίες με δική τους ευθύνη για την υλοποίηση τους.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών τα μαθήματα που διδάσκονται είναι:

Σχέδιο-Χρώμα-Σύνθεση, Τέχνη & Αισθητική, Εισαγωγή στην Πληροφορική, Ιστορία της Φωτογραφίας, Α/Μ Φωτογραφία, Φωτοευαισθησιομετρία, Εισαγωγή στο Photoshop, Διαφημιστική Φωτογραφία, Έγχρωμη Φωτογραφία, Σύνθεση & Αισθητική της Φωτογραφίας, Οπτική Αντίληψη & Επικοινωνία, Τεχνική της Επικοινωνίας-Επιχειρηματικότητα, Ηλεκτρονική Επεξεργασία της Φωτογραφικής Εικόνας, Σκοτεινός Θάλαμος, Σημειολογία της Φωτ/κης Εικόνας, Διαφήμιση & Επικοινωνία, Still Life, Φωτογραφικές Εφαρμογές (Βιομηχ. Αρχιτεκτονική), Μόδα-Γάμος-Πορτραίτο κ.λπ., Marketing-Έρευνα Αγοράς, Νομοθεσία-Δεοντολογία του Φωτ/Κκου Επαγγέλματος, Προστασία Περιβάλλοντος.

Τίτλος Σπουδών

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του διετούς κύκλου σπουδών οι απόφοιτοι αποκτούν τη Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (AKTO IIEK), που τους δίνει δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργούνται από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., και οδηγούν στο Δίπλωμα Κατάρτισης. Με την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος, ο απόφοιτος έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Στις εξετάσεις του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. συμμετέχουν ισότιμα οι απόφοιτοι όλων των Ι.Ε.Κ. της χώρας, δημοσίων και ιδιωτικών, εξεταζόμενοι τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό μέρος. Οι Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.) που απονέμουν τα Ιδιωτικά Ι.Ε.Κ. είναι απολύτως ισότιμες των Δημοσίων Ι.Ε.Κ.

Επαγγελματική αποκατάσταση

Ως επαγγελματίας φωτογράφος, o απόφοιτος της ειδικότητας έχει την δυνατότητα να εργαστεί σε διαφημιστικές εταιρίες, στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, σε φωτογραφικά στούντιο, σε στούντιο ψηφιακής επεξεργασίας εικόνας. Ως ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί να ασχοληθεί με την φωτογράφηση κοινωνικών εκδηλώσεων, επιδείξεων μόδας, πορτρέτων και να δημιουργήσει και να λειτουργήσει το δικό του επαγγελματικό στούντιο.

Ακαδημαϊκή εξέλιξη

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας, έχουν την δυνατότητα αν το επιθυμούν να περάσουν – κατόπιν επίδειξης portfolio εργασιών – σε προχωρημένο εξάμηνο και έτος σπουδών στα πανεπιστημιακά προγράμματα Photography του κολεγίου μας και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους με την απόκτηση Bachelor Degree του Middlesex University.

Το πνεύμα που διέπει τον ΑΚΤΟ είναι η ανάδειξη των αξιών κάθε σπουδαστή εξατομικευμένα. Έτσι, θεωρούμε χρέος μας να υποστηρίζουμε έμπρακτα τους σπουδαστές μας, όχι μόνο ηθικά αλλά και οικονομικά.

Ενημερωθείτε για το Πρόγραμμα Υποτροφιών – Εκπτώσεων και Οικονομικών Διευκολύνσεων που ισχύει για όσους έχουν επιτύχει στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και είχαν καλή επίδοση στο απολυτήριο Λυκείου ή στα ειδικά εξεταζόμενα μαθήματα, για σπουδαστές & αποφοίτους ΑΚΤΟ, για φοιτητές & αποφοίτους ΑΕΙ–ΤΕΙ, για ανέργους και για όσους ανήκουν σε ειδικές κοινωνικές ομάδες (πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες κλπ).

Επικοινωνήστε, σήμερα, με τη Γραμματεία του AKTO στο information@aktocollege.gr ή τηλεφωνήστε στο 210 5230130 (Αθήνα) – 2310 221231 (Θεσσαλονίκη) για να ενημερωθείτε αναλυτικά για τα δίδακτρα, τις εκπτώσεις και τις δυνατότητες διακανονισμού.

Δείτε περισσότερα:

143;18;topLeft;topRight
141;18;topLeft;topRight
181;18;topLeft;topRight
89;18;topLeft;topRight
110;20;topLeft;topRight
114;18;topLeft;topRight

 

British Accreditation Council

 

QAA
Τέχνη Φωτογραφίας 29/04/2016

Campus Αθήνας

Ευελπίδων 11Α (έναντι Πανελληνίου Γ.Σ.)
Αθήνα, 113 62
Τηλ: 210 52 30 130, Fax: 210 38 13 700

Campus Θεσσαλονίκης

26ης Οκτωβρίου 38-40 & Ανδρέου Γεωργίου
(δίπλα στο MET HOTEL) Θεσσαλονίκη, 546 27
Τηλ: 2310 221 231, Τηλ/Fax: 2310 544 723


information@aktocollege.gr
face to face