Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (έναρξη Οκτώβριος 2018)

imerologio2

Ακολουθώντας την φιλοσοφία για συνεχή ανανέωση και εξέλιξη, ο ΑΚΤΟ εντάσσει στα προγράμματα σπουδών του και διετή προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης – ΙΕΚ, καλύπτοντας πλέον όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες στον τομέα των Εφαρμοσμένων και Καλών τεχνών, του Design και των Media. Τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης ΙΕΚ προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία στην διάρκεια παρακολούθησης και τα δίδακτρα, με το κύρος και την αξιοπιστία του ΑΚΤΟ, του πιο εξειδικευμένου εκπαιδευτικού οργανισμού στις περιοχές του art & design.

Φιλοσοφία του προγράμματος

Το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης Πολυμέσα / Web designer-Developer / Videogames (Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής) προετοιμάζει ολοκληρωμένους web designers-developers σε όλα τα διαδεδομένα λειτουργικά περιβάλλοντα καθώς και τύπους συσκευών (H/Y, smartphones, tablets κλπ). Παράλληλα προσφέρει αισθητική καλλιέργεια και εκπαίδευση στις αρχές της επεξεργασίας εικόνας και video, η οποία είναι απαραίτητη για ένα άρτιο και δημιουργικό επαγγελματία.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών τα μαθήματα που διδάσκονται είναι:

Εισαγωγή στην Πληροφορική, Εργαλεία και Εφαρμογές Ανάπτυξης Ιστοχώρων, Εργαλεία και Εφαρμογές Ανάπτυξης Εφαρμογών Ιντερνετ, Προγράμματα Ηλεκτρονικής Επεξεργασίας Εικόνας (Photoshop κλπ), Εργαλεία Δημιουργίας Τρισδιάστατων Γραφικών, Εργαλεία Επεξεργασίας Video, Πολυμεσικά Εργαλεία Ανάπτυξης Παιχνιδιών, Αλγοριθμική και Δομές Δεδομένων, Γλώσσες Προγραμματισμού, Αρχιτεκτονική Υπολογιστών, Λειτουργικά Συστήματα, Επικοινωνίες Δεδομένων, Βάσεις Δεδομένων, Εφαρμογές και Εργαλεία Ανάπτυξης Παιχνιδιών, Ανάπτυξη Διαδραστικών Παιχνιδιών σε Περιβάλλον Μικροσυσκευών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Πρακτική Εφαρμογή Ειδικότητας.

Τίτλος Σπουδών

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του διετούς κύκλου σπουδών οι απόφοιτοι αποκτούν τη Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (AKTO IIEK), που τους δίνει δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργούνται από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., και οδηγούν στο Δίπλωμα Κατάρτισης. Με την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος, ο απόφοιτος έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Στις εξετάσεις του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. συμμετέχουν ισότιμα οι απόφοιτοι όλων των Ι.Ε.Κ. της χώρας, δημοσίων και ιδιωτικών, εξεταζόμενοι τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό μέρος. Οι Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.) που απονέμουν τα Ιδιωτικά Ι.Ε.Κ. είναι απολύτως ισότιμες των Δημοσίων Ι.Ε.Κ.

Επαγγελματική αποκατάσταση

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας μπορούν να δραστηριοποιηθούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, να ιδρύσουν τη δική τους επιχείρηση ή να εργαστούν σε μία ευρεία γκάμα επιχειρήσεων και οργανισμών, ενδεικτικά σε θέματα web design, ανάπτυξης εφαρμογών, κατασκευής ή υποστήριξης προϊόντων πληροφορικής και διαδικτύου, προϊόντων ηλεκτρονικού εμπορίου και υπηρεσιών πληροφορικής, παραγωγής τηλεπικοινωνιακού υλικού και λογισμικού, παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και ψυχαγωγικών εφαρμογών, καθώς και στα δημιουργικά τμήματα διαφημιστικών εταιριών και εταιρειών σχεδιασμού και παραγωγής ιστοσελίδων. Επιπλέον, δύνανται να απασχοληθούν σε τμήματα πληροφορικής οργανισμών και δομών του Δημοσίου τομέα.

Το πνεύμα που διέπει τον ΑΚΤΟ είναι η ανάδειξη των αξιών κάθε σπουδαστή εξατομικευμένα. Έτσι, θεωρούμε χρέος μας να υποστηρίζουμε έμπρακτα τους σπουδαστές μας, όχι μόνο ηθικά αλλά και οικονομικά.

Ενημερωθείτε για το Πρόγραμμα Υποτροφιών – Εκπτώσεων και Οικονομικών Διευκολύνσεων που ισχύει για όσους έχουν επιτύχει στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και είχαν καλή επίδοση στο απολυτήριο Λυκείου ή στα ειδικά εξεταζόμενα μαθήματα, για σπουδαστές & αποφοίτους ΑΚΤΟ, για φοιτητές & αποφοίτους ΑΕΙ–ΤΕΙ, για ανέργους και για όσους ανήκουν σε ειδικές κοινωνικές ομάδες (πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες κλπ).

Επικοινωνήστε, σήμερα, με τη Γραμματεία του AKTO στο information@aktocollege.gr ή τηλεφωνήστε στο 210 5230130 (Αθήνα) – 2310 221231 (Θεσσαλονίκη) για να ενημερωθείτε αναλυτικά για τα δίδακτρα, τις εκπτώσεις και τις δυνατότητες διακανονισμού.

Δείτε περισσότερα:

143;18;topLeft;topRight
141;18;topLeft;topRight
181;18;topLeft;topRight
89;18;topLeft;topRight
110;20;topLeft;topRight
114;18;topLeft;topRight

 

British Accreditation Council

 

QAA
Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής 08/05/2018

Campus Αθήνας

Ευελπίδων 11Α (έναντι Πανελληνίου Γ.Σ.)
Αθήνα, 113 62
Τηλ: 210 52 30 130, Fax: 210 38 13 700

Campus Θεσσαλονίκης

26ης Οκτωβρίου 38-40 & Ανδρέου Γεωργίου
(δίπλα στο MET HOTEL) Θεσσαλονίκη, 546 27
Τηλ: 2310 221 231, Τηλ/Fax: 2310 544 723


information@aktocollege.gr
AKTO Early Entry Plus