Σχεδιαστής Μόδας –
Τεχνικός Τεχνολογίας Ενδύματος & Υποδήματος

Ακολουθώντας την φιλοσοφία για συνεχή ανανέωση και εξέλιξη, ο ΑΚΤΟ εντάσσει στα προγράμματα σπουδών του και διετή προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης – ΙΕΚ, καλύπτοντας πλέον όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες στον τομέα των Εφαρμοσμένων και Καλών τεχνών, του Design και των Media. Τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης ΙΕΚ προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία στην διάρκεια παρακολούθησης και τα δίδακτρα, με το κύρος και την αξιοπιστία του ΑΚΤΟ, του πιο εξειδικευμένου εκπαιδευτικού οργανισμού στις περιοχές του art & design.

Φιλοσοφία του προγράμματος

Οι απόφοιτοι του προγράμματος διακρίνονται για την αισθητική, την γνώση μέσων – μεθόδων & διαδικασιών, και για το σχεδιασμό με τρόπο τέτοιο που να αναδεικνύεται η ανθρώπινη σιλουέτα και αφετέρου να προβάλλονται τα τεχνικά στοιχεία εφαρμογής του σχεδίου. Οι εξειδικευμένες γνώσεις που αποκτούν στις μεθόδους σχεδιασμού και κατασκευής, τους επιτρέπουν όχι μόνο να σχεδιάζουν, αλλά και να επιβλέπουν παραγωγές ενδυμάτων και αξεσουάρ ή συλλογές για οίκους μόδας και ατελιέ υψηλής ραπτικής. Γνωρίζουν το συντονισμό και την παρακολούθηση της παραγωγικής διαδικασίας, καθώς και τον τρόπο παρουσίασης της συλλογής για την τελική εικόνα της πρότασής τους.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών τα μαθήματα που διδάσκονται είναι:

Ιστορία Τέχνης, Ιστορία Ενδυμασίας, Σχέδιο Μόδας, Ελεύθερο Σχέδιο, Χρώμα-Styling, Βασικό Σχέδιο-Αισθητική, Εφαρμοσμένη Κοπτική, Εφαρμοσμένη Ραπτική, Τεχνολογία Μεγενθύσεων, Υφασματολογία, Πρόγνωση Μόδας, Χώρος Εργασίας, Κοινωνιολογία της Μόδας-Κοστολόγηση-Marketing, Σχέδιο Υφάσματος-Χρώμα, Styling, Προσομοίωση Επαγγελματικής Διαδικασίας, Οργάνωση Παρουσίαση Συλλογών.

Τίτλος Σπουδών

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του διετούς κύκλου σπουδών οι απόφοιτοι αποκτούν τη Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (AKTO IIEK), που τους δίνει δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργούνται από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., και οδηγούν στο Δίπλωμα Κατάρτισης. Με την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος, ο απόφοιτος έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Στις εξετάσεις του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. συμμετέχουν ισότιμα οι απόφοιτοι όλων των Ι.Ε.Κ. της χώρας, δημοσίων και ιδιωτικών, εξεταζόμενοι τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό μέρος. Οι Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.) που απονέμουν τα Ιδιωτικά Ι.Ε.Κ. είναι απολύτως ισότιμες των Δημοσίων Ι.Ε.Κ.

Επαγγελματική αποκατάσταση

O σχεδιαστής μόδας έχει κυρίαρχο ρόλο στην βιομηχανία του ενδύματος. Εργάζεται σε ατελιέ μόδας, ως στυλίστας σε περιοδικά μόδας, στην τηλεόραση και σε φωτογραφικά στούντιο. Έχει την δυνατότητα να ασχοληθεί ως σχεδιαστής αξεσουάρ μόδας, ως συνεργάτης σε περιοδικά μόδας, ως σχεδιαστής υφασμάτων, σε βιοτεχνίες ενδυμάτων και σε εταιρίες παραγωγής ως ειδικός στο πατρόν.

Ακαδημαϊκή εξέλιξη

Επίσης οι απόφοιτοι της ειδικότητας, έχουν την δυνατότητα αν το επιθυμούν να περάσουν -κατόπιν επίδειξης portfolio εργασιών– σε προχωρημένο εξάμηνο και έτος σπουδών στα πανεπιστημιακά προγράμματα Fashion Design του κολεγίου μας και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους με την απόκτηση Bachelor Degree του Middlesex University.

Το πνεύμα που διέπει τον ΑΚΤΟ είναι η ανάδειξη των αξιών κάθε σπουδαστή εξατομικευμένα. Έτσι, θεωρούμε χρέος μας να υποστηρίζουμε έμπρακτα τους σπουδαστές μας, όχι μόνο ηθικά αλλά και οικονομικά.

Ενημερωθείτε για το Πρόγραμμα Υποτροφιών – Εκπτώσεων και Οικονομικών Διευκολύνσεων που ισχύει για όσους έχουν επιτύχει στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και είχαν καλή επίδοση στο απολυτήριο Λυκείου ή στα ειδικά εξεταζόμενα μαθήματα, για σπουδαστές & αποφοίτους ΑΚΤΟ, για φοιτητές & αποφοίτους ΑΕΙ–ΤΕΙ, για ανέργους και για όσους ανήκουν σε ειδικές κοινωνικές ομάδες (πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες κλπ).

Επικοινωνήστε, σήμερα, με τη Γραμματεία του AKTO στο information@aktocollege.gr ή τηλεφωνήστε στο 210 5230130 (Αθήνα) – 2310 221231 (Θεσσαλονίκη) για να ενημερωθείτε αναλυτικά για τα δίδακτρα, τις εκπτώσεις και τις δυνατότητες διακανονισμού.

Δείτε περισσότερα:

143;18;topLeft;topRight
141;18;topLeft;topRight
181;18;topLeft;topRight
89;18;topLeft;topRight
110;20;topLeft;topRight
114;18;topLeft;topRight

 

British Accreditation Council

 

QAA
Τεχνικός Τεχνολογίας Ενδύματος & Υποδήματος – Σχεδιαστής Μόδας 29/04/2016

Campus Αθήνας

Ευελπίδων 11Α (έναντι Πανελληνίου Γ.Σ.)
Αθήνα, 113 62
Τηλ: 210 52 30 130, Fax: 210 38 13 700

Campus Θεσσαλονίκης

26ης Οκτωβρίου 38-40 & Ανδρέου Γεωργίου
(δίπλα στο MET HOTEL) Θεσσαλονίκη, 546 27
Τηλ: 2310 221 231, Τηλ/Fax: 2310 544 723


information@aktocollege.gr
face to face