Open Learning

imerologio2

Ο ΑΚΤΟ εισήγαγε πρώτος στην Ελλάδα το πρόγραμμα Open Learning, από το 2001.

Το πρόγραμμα Open Learning είναι ένα πρόγραμμα κατάρτισης ειδικά σχεδιασμένο για εκείνους που η έλλειψη χρόνου και οι επαγγελματικές ή οικογενειακές υποχρεώσεις αποτελούν εμπόδια, τα οποία τους απομακρύνουν από το να σπουδάσουν την αγαπημένη τους ειδικότητα.

Στο Open Learning δεν απαιτείται καθημερινή παρουσία στη σχολή. Η συχνότητα παρακολούθησης περιορίζεται σε μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα και, πιο συγκεκριμένα, τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης. Εκτός από τις υποχρεωτικές ώρες παρακολούθησης, η μελέτη και αφομοίωση της διδακτέας ύλης κατανέμεται με τέτοιον τρόπο ώστε να δίνει απόλυτη ελευθερία στον σπουδαστή να την προσαρμόσει στις προσωπικές του ανάγκες.

Σημειώνεται ότι, οι βιβλιοθήκες, τα εργαστήρια, τα pc studios αλλά και όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες της σχολής είναι στη διάθεση του σπουδαστή, όχι μόνο τις προγραμματισμένες ημέρες και ώρες μαθημάτων αλλά κατά τη διάρκεια ολόκληρης της εβδομάδας.

Οι σπουδές στο συγκεκριμένο μοντέλο εκπαίδευσης διαρκούν δύο έτη και οργανώνονται / αναπτύσσονται σε τέσσερα εκπαιδευτικά εξάμηνα.

Οι απόφοιτοι λαμβάνουν Βεβαίωση Σπουδών (ΑΚΤΟ Κατάρτιση, Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου 2, με την αδειοδότηση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).

Στη συνέχεια, μπορούν να εξελίξουν τις σπουδές τους και να λάβουν τους πανεπιστημιακούς τίτλους Bachelor of Arts (Honours) Degree και Master of Arts του Middlesex University με την εισαγωγή τους στα αντίστοιχα προγράμματα σπουδών, που λειτουργούν στον ΑΚΤΟ με την επικύρωση του Middlesex University London.

Κάνοντας κλικ σε κάθεμία από τις παρακάτω ειδικότητες, μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα μαθημάτων και πληροφορίες για την εξέλιξη των σπουδών.

Το πρόγραμμα Open Learning προσφέρεται στις εξής ειδικότητες:

Γραφίστας (Graphic Designer)

Διακοσμητής Εσωτερικών Χώρων (Interior Designer)

Σχεδιαστής Μόδας (Fashion Designer)

Φωτογράφος (Photographer)

Ψηφιακό Marketing & Κοινωνικά Δίκτυα (Digital Marketing & Social Media)

Game Design

Το πνεύμα που διέπει τον ΑΚΤΟ είναι η ανάδειξη των αξιών κάθε σπουδαστή εξατομικευμένα. Έτσι, θεωρούμε χρέος μας να υποστηρίζουμε έμπρακτα τους σπουδαστές μας, όχι μόνο ηθικά αλλά και οικονομικά.

Ενημερωθείτε για το Πρόγραμμα Υποτροφιών – Εκπτώσεων και Οικονομικών Διευκολύνσεων που ισχύει για όσους έχουν επιτύχει στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και είχαν καλή επίδοση στο απολυτήριο Λυκείου ή στα ειδικά εξεταζόμενα μαθήματα, για σπουδαστές & αποφοίτους ΑΚΤΟ, για φοιτητές & αποφοίτους ΑΕΙ–ΤΕΙ, για ανέργους και για όσους ανήκουν σε ειδικές κοινωνικές ομάδες (πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες κλπ).

Επικοινωνήστε, σήμερα, με τη Γραμματεία του AKTO στο information@aktocollege.gr ή τηλεφωνήστε στο 210 5230130 (Αθήνα) – 2310 221231 (Θεσσαλονίκη) για να ενημερωθείτε αναλυτικά για τα δίδακτρα, τις εκπτώσεις και τις δυνατότητες διακανονισμού.

Η εκπαίδευση στηρίζεται στην πολύ καλή οργάνωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, που μοιράζεται ανάμεσα στο χώρο της Σχολής και την κατοικία του σπουδαστή.

Η διδασκόμενη ύλη αναπτύσσεται με απόλυτα προγραμματισμένο τρόπο και περιλαμβάνει:

  • Διαλέξεις: ωριαίες διδασκαλίες με προβολή slides και χρήση άλλων εποπτικών μέσων, με τα οποία ενισχύεται η διδασκαλία. Η θεωρητική γνώση εμπεδώνεται και με την παρουσίαση παραδειγμάτων.
  • Εργασίες (Projects): αναθέσεις εργασιών με ειδικά φύλλα εργασίας, στα οποία αναγράφονται όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονται οι σπουδαστές για τη μελέτη τους. Αναγράφονται, ακόμα, τα κριτήρια αξιολόγησης της εργασίας τους, η διάρκεια της, το πρόγραμμα των συναντήσεων με τον καθηγητή (tutorial) και η σχετιζόμενη με το θέμα βιβλιογραφία.
  • Σεμινάρια: είναι συζητήσεις με ομάδα σπουδαστών για κάποιο θέμα ή ακόμα και παρουσιάσεις σχετικών θεμάτων από άλλους καθηγητές ή επισκέπτες – καθηγητές.
  • Κριτική: η κριτική είναι καθοριστική για την ποιότητα της εκτελούμενης εργασίας και εποικοδομητική για τον κάθε σπουδαστή. Γι’ αυτό στο τέλος κάθε εργασίας (project) η κριτική γίνεται με ανάρτηση των εργασιών παρουσία όλων των σπουδαστών.
  • Εργαστήρια: ειδικά εργαστήρια, που οργανώνονται σε προγραμματισμένο χρόνο, ώστε να ασκηθούν οι σπουδαστές με την καθοδήγηση των καθηγητών, σε θέματα που απαιτούν συγκεκριμένες δεξιότητες.
  • Εργαστήρια Η/Υ: μαθήματα Η/Υ, που γίνονται στα εργαστήρια του ΑΚΤΟ και περιλαμβάνονται στο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα. Σπουδαστές, που δεν έχουν Η/Υ στο σπίτι τους, έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται στα εργαστήρια της Σχολής με την επίβλεψη βοηθών – καθηγητών.

Πλεονεκτήματα του Open Learning

  • Οι φοιτητές δεν είναι αναγκασμένοι να εγκαταλείψουν την κύρια απασχόλησή τους ή την οικογενειακή τους ζωή προκειμένου να παρακολουθήσουν σπουδές.
  • Αφιερώνουν λιγότερο χρόνο για την παρακολούθηση προγράμματος σπουδών, ίδιου με εκείνο που αναπτύσσεται με καθημερινή φοίτηση, και περισσότερο σε προσωπική εργασία, επιτρέποντάς τους να οργανώσουν τον χρόνο τους σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
  • Δεν είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται καθημερινά, γλιτώνοντας τα έξοδα, τον χρόνο και το άγχος της συγκοινωνίας.
  • Μπορούν να αποκτήσουν πανεπιστημιακούς τίτλους Bachelor of Arts και Master of Arts του Middlesex University στην ειδικότητα της αρεσκείας τους.
143;18;topLeft;topRight
141;18;topLeft;topRight
181;18;topLeft;topRight
89;18;topLeft;topRight
110;20;topLeft;topRight
114;18;topLeft;topRight

 

British Accreditation Council

 

QAA


Open Learning 29/05/2013

Campus Αθήνας

Ευελπίδων 11Α (έναντι Πανελληνίου Γ.Σ.)
Αθήνα, 113 62
Τηλ: 210 52 30 130, Fax: 210 38 13 700

Campus Θεσσαλονίκης

26ης Οκτωβρίου 38-40 & Ανδρέου Γεωργίου
(δίπλα στο MET HOTEL) Θεσσαλονίκη, 546 27
Τηλ: 2310 221 231, Τηλ/Fax: 2310 544 723


information@aktocollege.gr
face to face