Ποιοι είμαστε

akto

O ΑΚΤΟ είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός όμιλος Τέχνης, Design & Media στην Ελλάδα.

Οι Εφαρμοσμένες Τέχνες διδάσκονται στον ΑΚΤΟ με ένα σφαιρικό, διακλαδικό πνεύμα που συνδυάζει μοναδικά την επιστημονική Θεωρία με τη καλλιτεχνική Πράξη. Αποστολή μας είναι να δώσουμε ώθηση στους νέους, να τους βοηθήσουμε να αναδείξουν τα ταλέντα και τις δεξιότητες τους και να ανακαλύψουν τη δική τους δημιουργική φωνή.

Με την επικύρωση του κρατικού Βρετανικού Πανεπιστημίου Middlesex University, ο ΑΚΤΟ προσφέρει μεταπτυχιακά και προπτυχιακά προγράμματα σπουδών σε επίπεδο Bachelor of Arts Honours Degree και Master of Arts in Design.

Προγράμματα Σπουδών:

Παράλληλα λειτουργούν και διετή προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης – ΙΕΚ, προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία στην διάρκεια παρακολούθησης και τα δίδακτρα, με το κύρος και την αξιοπιστία, του πιο εξειδικευμένου εκπαιδευτικού οργανισμού στις περιοχές του art & design.

Για εκείνους, που η έλλειψη χρόνου, οι οικογενειακές & επαγγελματικές υποχρεώσεις ή η απόσταση αποτελούν εμπόδια στις σπουδές τους, ο ΑΚΤΟ προσφέρει τα ευέλικτα προγράμματα σπουδών Open Learning και Distance Learning.

Διετή & Μονοετή Προγράμματα Εξειδίκευσης και Σεμιναριακοί κύκλοι σε θέματα Τέχνης, Επικοινωνίας, Σχεδιασμού και Media, εντάσσονται στο πρόγραμμα κάθε ακαδημαϊκής χρονιάς, στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη των τεχνών και του design, αλλά και στην επιμόρφωση & παροχή δυνατοτήτων δια βίου εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το DOMUS Magazine, ο ΑΚΤΟ κατατάσσεται στα 100 καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα Αρχιτεκτονικής & Design της Ευρώπης, για το έτος 2013. To εμβληματικό ιταλικό περιοδικό, που εδώ και σχεδόν έναν αιώνα όρισε τάσεις, προανήγγειλε κινήματα και συνέδεσε με αξεπέραστο τρόπο το design με την αρχιτεκτονική, επέλεξε τις καλύτερες σχολές στον Τομέα και τις συμπεριέλαβε στην Ειδική Έκδοση με τίτλο “Europe’s Top 100 School of Architecture & Design 2013”. Η έκδοση κυκλοφόρησε μαζί με το DOMUS Δεκεμβρίου 2012 (www.domusweb.it).

Ήδη από το 2011 ο ΑΚΤΟ είναι επίσημο μέλος του CUMULUS, της Παγκόσμιας Ένωσης Πανεπιστημίων και Κολλεγίων Τέχνης, Design και Media. Μία ένωση που απαρτίζεται απο τα πλέον καταξιωμένα πανεπιστήμια στον κόσμο, το CUMULUS κατατάσσει τον ΑΚΤΟ στην κορυφή του Παγκόσμιου Ακαδημαικού στερεώματος, καθιστώντας το ως το μοναδικό ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα με αυτήν τη τιμητική διάκριση. Το Cumulus απαριθμεί 176 εκπαιδευτικά ιδρύματα-μέλη και 200.000 φοιτητές από 43 χώρες. Εκπροσωπεί την ανώτερη εκπαίδευση στην τέχνη, το design και τα media, προωθεί την καινοτομία, και βοηθάει την ανταλλαγή ιδεών και τάσεων που διέπουν το design στις μέρες μας (www.cumulusassociation.org).

Tο 2014, ο ΑΚΤΟ, κατέκτησε μια νέα ακαδημαϊκή διάκριση, την αναγνώρισή του ως μία από τις 11 καλύτερες σχολές Design διεθνώς, σύμφωνα με διαγωνισμό που διοργάνωσε η Cumulus Association σε συνεργασία με το ιταλικό περιοδικό Ottagono.

Εδώ και 40 χρόνια, ο ΑΚΤΟ προωθεί δυναμικά τις δημιουργίες των σπουδαστών του, μέσα από επιτυχημένες συνεργασίες με σημαντικές εταιρείες, φορείς & οργανισμούς, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη της αγοράς εργασίας.

Κάθε χρόνο, παρουσιάζει πληθώρα εικαστικών δρώμενων, και δίνει το “παρών” σε σημαντικές πολιτιστικές διοργανώσεις & καλλιτεχνικά γεγονότα της χώρας, ενώ σπουδαστές, απόφοιτοι και καθηγητές του διακρίνονται διεθνώς.

Στις δύσκολες απαιτήσεις των καιρών, συνεχίζουμε δυναμικά, προσφέροντας ποιοτική και εξειδικευμένη εκπαίδευση σε επίπεδο Bachelor & Master, με την επικύρωση του Middlesex University. Μένουμε πιστοί σε αξίες, που έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο, και εξελισσόμαστε διαρκώς, σχεδιάζοντας προγράμματα σπουδών, που εφαρμόζουν τη Θεωρία στην Πράξη και συνδυάζουν τις Τέχνες με τις Επιστήμες.

Δομή λειτουργίας

Ο ΑΚΤΟ λειτουργεί ως ανώνυμος εταιρία με την επωνυμία “Αθηναϊκός Καλλιτεχνικός Τεχνολογικός Όμιλος – Ανώνυμη Εταιρία Εκπαίδευσης και Κατάρτισης” και διακριτικό τίτλο ΑΚΤΟ ΑΕ. Διοικείται από το εκάστοτε Διοικητικό Συμβούλιο, που είναι το ανώτατο διοικητικό όργανο. Προϊστάμενος όλων των διευθύνσεων της εταιρείας, των υπηρεσιών, των εργαζομένων και κατά νόμο υπεύθυνος είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος. Δείτε εδώ τις οικονομικές καταστάσεις.

143;18;topLeft;topRight
141;18;topLeft;topRight
181;18;topLeft;topRight
89;18;topLeft;topRight
110;20;topLeft;topRight
114;18;topLeft;topRight

 

British Accreditation Council

 

QAA
Ποιοι είμαστε 05/06/2013

Campus Αθήνας

Ευελπίδων 11Α (έναντι Πανελληνίου Γ.Σ.)
Αθήνα, 113 62
Τηλ: 210 52 30 130, Fax: 210 38 13 700

Campus Θεσσαλονίκης

26ης Οκτωβρίου 38-40 & Ανδρέου Γεωργίου
(δίπλα στο MET HOTEL) Θεσσαλονίκη, 546 27
Τηλ: 2310 221 231, Τηλ/Fax: 2310 544 723


information@aktocollege.gr
face to face