Η ζωή στον ΑΚΤΟ

Οι εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις του ΑΚΤΟ βρίσκονται στη καρδιά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σε κοντινή απόσταση από εμπορικά κέντρα, μουσεία, γκαλερί, θέατρα, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Η ζωή στην Αθήνα

Το campus της Αθήνας βρίσκεται στην οδό Ευελπίδων απέναντι από τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο και πολύ κοντά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.

Η ζωή στην Αθήνα σου δίνει μία μεγάλη γκάμα επιλογών. Μπορεί κανείς να επισκεφτεί πληθώρα μουσείων αλλά και πολλούς αρχαιολογικούς χώρους όπως για παράδειγμα την Ακρόπολη, το Ηρώδειο, την Αγορά της Αθήνας και την ύστερη Ρωμαϊκή Αγορά, καθώς και το αρχαίο νεκροταφείο του Κεραμεικού.

Η ανάπλαση του ιστορικού εμπορικού κέντρου με την πεζοδρόμηση, η Πλάκα, το Μοναστηράκι, το Σύνταγμα, το Γκάζι προσφέρουν στον επισκέπτη μία ποικιλία εμπειριών που συνδυάζουν διασκέδαση, αγορές, χαλάρωση και γευστικές απολαύσεις.

Το κέντρο της πόλης, με τα δημόσια κτίρια του 19ου αιώνα, παρουσιάζει ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον ενώ το πλήθος των θεάτρων, οι πολιτιστικοί χώροι και οι γκαλερί δίνουν την ευκαιρία να βρίσκεται κανείς διαρκώς κοντά στις τέχνες, το design και τα ποικίλα πολιτιστικά δρώμενα που φιλοξενεί η Πρωτεύουσα.

Η ζωή στη Θεσσαλονίκη

Οι εγκαταστάσεις του ΑΚΤΟ στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται, επί της 26ης Οκτωβρίου 38-40 και Γεωργίου Ανδρέου, δίπλα στο ΤΗΕ MET HOTEL.

Το campus βρίσκεται στη νέα δυτική είσοδο της πόλης, σε ένα κομβικό σημείο με πολλές προοπτικές ανάπτυξης. Διαθέτει μοναδική θέα προς το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, άμεση και εύκολη πρόσβαση στους βασικούς οδικούς άξονες της πόλης ενώ η εγγύτητα του στο νέο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” (ΚΤΕΛ) και στο νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό (ΟΣΕ) το καθιστούν ιδιαίτερα προνομιακό.

Η περιοχή προσφέρει επίσης πολλές επιλογές ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το Μουσείο Ύδρευσης, ένα ιστορικό κτιριακό συγκρότημα ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος και ο πολυχώρος “Μύλος”, ο οποίος περιλαμβάνει γκαλερί, θέατρα, εστιατόρια και συναυλιακό χώρο.

Μια ανάσα από το ΑΚΤΟ εκτείνεται η μεγάλη παραλία κατά μήκος του κόλπου του Θερμαϊκού. Η αναζήτηση μιας νέας αστικής ισορροπίας στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης οδήγησε στην εντυπωσιακή ανάπλαση της Νέας Παραλίας και την ανέδειξε στο πιο “ζωντανό σημείο” που επιλέγουν οι κάτοικοι όλων των ηλικιών.

Στο τέλος αυτής της περιπατητικής διαδρομής, στην περιοχή Λαδάδικα -που πήρε την ονομασία της από τις αποθήκες λαδιού που υπήρχαν άλλοτε- βρίσκονται μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης.

143;18;topLeft;topRight
141;18;topLeft;topRight
181;18;topLeft;topRight
89;18;topLeft;topRight
110;20;topLeft;topRight
114;18;topLeft;topRight

 

British Accreditation Council

 

QAA

top-45

Η ζωή στον ΑΚΤΟ 26/04/2016

Campus Αθήνας

Ευελπίδων 11Α (έναντι Πανελληνίου Γ.Σ.)
Αθήνα, 113 62
Τηλ: 210 52 30 130, Fax: 210 38 13 700

Campus Θεσσαλονίκης

26ης Οκτωβρίου 38-40 & Ανδρέου Γεωργίου
(δίπλα στο MET HOTEL) Θεσσαλονίκη, 546 27
Τηλ: 2310 221 231, Τηλ/Fax: 2310 544 723


information@aktocollege.gr
AKTO Early Entry Plus