Βιβλιοθήκες

Οι δύο βιβλιοθήκες που διαθέτει το κολλέγιο συνεισφέρουν στην πνευματική εξέλιξη και κοινωνική ανάπτυξη φοιτητών και καθηγητών. Απαριθμούν πάνω από 30.800 τίτλους σε έντυπο και ψηφιακό υλικό, σε θεματικές κατηγορίες:

Τέχνης, Αρχιτεκτονικής, Γραφιστικής, Γλυπτικής, Ζωγραφικής, Χαρακτικής, Διακόσμησης, Φωτογραφίας, Κινηματογράφου, Θεάτρου, Διαφήμισης, Μάρκετινγκ, Λογοτεχνίας, Κόμικς, Κοινωνικών Επιστημών, Ιστορίας, Σχεδίου κλπ.

Όλες οι βιβλιοθήκες του κολεγίου παρέχουν:

 • Internet access
  Πρόσβαση στο internet με σταθμούς εργασίας & Wi-Fi

 • Πάνω από 20.000 βιβλία
  Δυνατότητα αναζήτησης τίτλων στον ηλεκτρονικό κατάλογο της βιβλιοθήκης

 • Βάσεις δεδομένων βιβλιοθηκών
  Δυνατότητα πρόσβασης σε βάσεις δεδομένων και σε on-line καταλόγους άλλων βιβλιοθηκών

 • Παραγγελία άρθρων περιοδικών
  Δυνατότητα παραγγελίας άρθρων περιοδικών μέσω του συστήματος ΕΡΜΗΣ από τις συνεργαζόμενες στο δίκτυο βιβλιοθήκες.

 • Οπτικοακουστικό υλικό
  Δυνατότητα χρήσης οπτικοακουστικού υλικού

 • Φωτοτυπίες – Σαρώσεις
  Δυνατότητα χρήσης φωτοτυπικών και σαρωτικών μηχανημάτων

Οι συλλογές και οι χώροι ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης είναι διαθέσιμοι και σε εξωτερικούς χρήστες, οι οποίοι μπορούν να αναζητήσουν υλικό και να μελετήσουν στο αναγνωστήριο.

Στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον, που πλέον ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, κάθε νέος καλλιτέχνης – designer πρέπει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να διέπεται από τη φιλοσοφία της διαρκούς μάθησης και έρευνας στον τομέα που ειδικεύεται.

Κάπως έτσι γεννήθηκε η ανάγκη φιλοξενίας του THE ARCHIVE στις βιβλιοθήκες του ΑΚΤΟ. Σε συνεργασία με το ηλεκτρονικό περιοδικό ΑRCHISEARCH.gr, ο ΑΚΤΟ πλέον προσφέρει στους σπουδαστές, καθηγητές και αποφοίτους του, μία ακόμη πηγή έρευνας και μελέτης στον τομέα των Τεχνών και του Design, που αφορά στα υλικά (δομικά, επικαλύψεων, διακοσμητικά).

Στόχος μας είναι να γίνει ένα εργαλείο δουλειάς όχι μόνο για σπουδαστές καθηγητές και αποφοίτους του κολεγίου αλλά και για επαγγελματίες από το χώρο του Design (αρχιτέκτονες, διακοσμητές, designers).

Το The Archive είναι ένα σύγχρονο και καινοτόμο εργαλείο έρευνας υλικών κατασκευής και design objects. Μία βάση δεδομένων, η οποία συνεχώς θα ενημερώνεται για τις νέες εξελίξεις στην τεχνολογία και τις εφαρμογές υλικών όπως: δάπεδα, φωτισμός, επικαλύψεις κτιρίων, εξοπλισμοί, ξυλεία, ταπετσαρίες, χρώματα κ.ά. Θα παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να έρθουν σε ρεαλιστική επαφή με μία πλούσια γκάμα επιλεγμένων υλικών –μέσα από καταλόγους που θα διατίθενται – και να ενημερωθούν για τις προδιαγραφές, τα τα ά χαρακτηριστικά και τις χρήσεις τους.

Υπεύθυνος σχεδιασμού και λειτουργίας για τα archive corners είναι ο Interior Designer, Παντελής Ποντικάκης, Pontikakis.p@aktocollege.gr , 210 5230 130.

Για την υλοποίηση του project χορηγός υλικών κατασκευής ήταν η ELTOP μέλος του ομίλου Interwood και υποστηρικτής τεχνολογίας η Samsung Hellas.

143;18;topLeft;topRight
141;18;topLeft;topRight
181;18;topLeft;topRight
89;18;topLeft;topRight
110;20;topLeft;topRight
114;18;topLeft;topRight

 

British Accreditation Council

 

QAA
Βιβλιοθήκες 24/04/2016

Campus Αθήνας

Ευελπίδων 11Α (έναντι Πανελληνίου Γ.Σ.)
Αθήνα, 113 62
Τηλ: 210 52 30 130, Fax: 210 38 13 700

Campus Θεσσαλονίκης

26ης Οκτωβρίου 38-40 & Ανδρέου Γεωργίου
(δίπλα στο MET HOTEL) Θεσσαλονίκη, 546 27
Τηλ: 2310 221 231, Τηλ/Fax: 2310 544 723


information@aktocollege.gr
face to face