Συνεργασία του ΑΚΤΟ με το Πανεπιστήμιο Kingdom του Μπαχρέιν

Ο ΑΚΤΟ σε συνεργασία με το the Kingdom University of Bahrain διοργάνωσε ένα practicum με θέμα “Social Design in Public Spaces” το οποίο πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Κολεγίου (Eυελπίδων) μεταξύ 16ης και 22ης Μαρτίου 2013.

Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας ήταν η ανάπτυξη διαπανεπιστημιακών σχέσεων και η ανταλλαγή απόψεων και επιστημονικών δεδομένων μέσα από την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και τη συνεργασία των σπουδαστών.
Στο Practicum συμμετείχαν φοιτητές Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κingdom και σπουδαστές Interior Architecture Design του ΑΚΤΟ Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Χωρίστηκαν σε 8 μικτές ομάδες και εργάστηκαν συνολικά 85 φοιτητές, οι  οποίοι  δούλεψαν ομαδικά, πρότειναν και παρουσίασαν τα αποτελέσματα της εργασίας τους.

Εκπρόσωποι του Kingdom University, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την όλη διοργάνωση, ήταν ο Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου Dr Husain Almadani, ο οποίος συναντήθηκε και με τον κο Δημήτρη Τσίρκα, με στόχο την ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των πανεπιστημίων σε διάφορους τομείς, ο καθηγητής Nicolas Beucker (Γερμανός), οποίος ήρθε από τη Γερμανία για να εισάγει τους σπουδαστές στην έννοια του δημόσιου ανοιχτού χώρου,  καθώς και ο Dr Hesham El Marsafawy, Κοσμήτορας του Κολεγίου Αρχιτεκτονικής και Design, o oποίος συνδιοργάνωσε το practicum μαζί με τον Βαγγέλη Κανελλόπουλο Διευθυντή Προγράμματος Interior Αrchitectur Design AKTO.

Η δραστηριότητα ξεκίνησε το Σάββατο 16/3 με εισήγηση του Nicolas Beucker, ο οποίος παρουσίασε τον τρόπο εργασίας και τη μέθοδο ανάπτυξης του έργου, εξελίχθηκε όλη την εβδομάδα με τους σπουδαστές να δουλεύουν πυρετωδώς, και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 22/3 με την παρουσίαση των προτάσεων των ομάδων και την επιλογή της καλύτερης πρότασης από επιτροπή αρχιτεκτόνων. Συμμετείχαν στην επιτροπή ο Νίκος Χιωτάκης (του γραφείου ΧΙΩΤΑΚΗΣ -ΔΙΒΑΡΗΣ) και ο Τάσος Κουκούτσης της Α&Μ Αrchitects. H συνεργασία έκλεισε με την απονομή βραβείων στους νικητές και επαίνων σε όλους τους συμμετέχοντες. Αντηλλάγησαν και συμβολικά δώρα ανάμεσα στους υπεύθυνους των ιδρυμάτων και στα μέλη της επιτροπής.

Παράλληλα με το Practicum, οι φιλοξενούμενοι του ΑΚΤΟ επισκέφτηκαν μαζί με σπουδαστές του ΑΚΤΟ και τον κ.Κανελλόπουλο αξιοθέατα  της Αθήνας, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο της Ακρόπολης, τον Παρθενώνα, το Βυζαντινό και το Κυκλαδικό Μουσείο, κεντρικές πλατείες και κτίρια αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος. Την Τετάρτη 20/3 όλοι μαζί επισκέφτηκαν το Μουσείο Φωταερίου, στην Τεχνόπολη,- όπου με την ευκαιρία είδαν και την έκθεση του ΑΚΤΟ “Οpen Doors” που φιλοξενείται εκεί- ενώ ταυτόχρονα τους δόθηκε η δυνατότητα να γνωριστούν καλύτερα σε χώρο εκτός σχολής.

Η όλη διοργάνωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, οι εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου από το Μπαχρέιν έμειναν απολύτως ικανοποιημένοι από τη φιλοξενία και την οργάνωση του practicum  και οι σπουδαστές ενθουσιασμένοι από τη συνεργασία και τα αποτελέσματα.

Φωτογραφίες από το practicum με θέμα “Social Design in Public Spaces”

back_button

Campus Αθήνας

Ευελπίδων 11Α (έναντι Πανελληνίου Γ.Σ.)
Αθήνα, 113 62
Τηλ: 210 52 30 130, Fax: 210 38 13 700

Campus Θεσσαλονίκης

26ης Οκτωβρίου 38-40 & Ανδρέου Γεωργίου
(δίπλα στο MET HOTEL) Θεσσαλονίκη, 546 27
Τηλ: 2310 221 231, Τηλ/Fax: 2310 544 723


information@aktocollege.gr
Seminars March 2017