Συνεργασία με την ΑΑ (Architectural Association School of Architecture in London)

Η ΑΑ συνεργάζεται με τον ΑΚΤΟ για δεύτερη συνεχή χρονιά! Από 1 έως 10 Ιουνίου 2016, το campus της Ευελπίδων θα φιλοξένησε το σεμινάριο – workshop SYMMETRY SENTIENCE | ZnO, με στόχο να βοηθήσει νέους ταλαντούχους αρχιτέκτονες να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να διευρύνουν τους ακαδημαϊκούς και επαγγελματικούς τους ορίζοντες, στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Programme Director του προγράμματος AA Athens Visiting School 2016 ο Αλέξανδρος Καλλέγιας.

Δείτε εδώ τις ανοιχτές διαλέξεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του workshop.

Περισσότερες πληροφορίες: http://ai.aaschool.ac.uk/athens/

Τον περασμένο Ιούνιο, η AA σε συνεργασία με τον ΑΚΤΟ διοργάνωσε το εκπαιδευτικό σεμινάριο – workshop, με τίτλο SYMMETRY SENTIENCE | ZnS. Το workshop πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 3-16 Ιουνίου 2015, στο campus του ΑΚΤΟ στην Αθήνα.

Οι συμμετέχοντες, εκπρόσωποι από 11 χώρες, είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις και εμπειρίες, και να υλοποιήσουν το μοντέλο της μελέτης τους real size. Το σεμινάριο έδωσε έμφαση στη σύνδεση της αρχιτεκτονικής με την τεχνολογία, σχέση η οποία απαιτεί αρχιτέκτονες ενήμερους και εκπαιδευμένους στις ψηφιακές μεθόδους σχεδιασμού και κατασκευών.

Στο πλαίσιο του SYMMETRY SENTIENCE | ZnS πραγματοποιήθηκαν και -ανοιχτές στο κοινό- διαλέξεις από τρεις ξεχωριστούς εισηγητές, οι οποίοι προσέγγισαν με τις ομιλίες τους θέματα που απασχολούν το σύγχρονο αρχιτέκτονα. Προσκεκλημένοι του AA ATHENS Visiting School 2015 ήταν οι:

Dr. George Jeronimidis (AA – MSc / MArck Emergent Technologies and Design, UK London)
Bio – Inspired Solutions for Architecture: Materials Systems, Structures and Functions

Enrico Dini (Monolite UK Ltd founder Italy Pisa)
D – Shape – Petrifying Voxels

Dr. Sean Hanna (UCL – Barlett School of Architecture, UK London)
Design and Intelligent Machines

AA Info
Η Architectural Association School of Architecture in London, ευρέως γνωστή ως ΑΑ, είναι η παλαιότερη σχολή Αρχιτεκτονικής στο Ηνωμένο Βασίλειο και αποτελεί μία από τις πιο εκλεκτές και ανταγωνιστικές σχολές στον κόσμο.

Έχοντας προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εκθέσεων, διαλέξεων, συμποσίων και εκδόσεων αλλά και μερικούς κορυφαίους αποφοίτους, όπως για παράδειγμα οι Rem Koolhaas και Zaha Hadid, κατέχει, πλέον, κεντρική θέση σε παγκόσμιο επίπεδο στις εξελίξεις της σύγχρονης αρχιτεκτονικής κουλτούρας.

Στην ευρύτερη φιλοσοφία της σχολής είναι η προσπάθεια περαιτέρω ανάπτυξης της αρχιτεκτονικής εκπαίδευσης σε παγκόσμια κλίμακα. Θέλοντας να δημιουργήσει προοπτικές για Έλληνες φοιτητές αρχιτεκτονικής και αρχιτέκτονες που ζουν και εργάζονται εδώ, έχει από το 2012 συνεργαστεί με ελληνικά πανεπιστήμια όπως το ΕΜΠ (Τμήμα Αρχιτεκτόνων) και η Πολυτεχνική Σχολή Πανεπιστημίου Πατρών.

back_button

Campus Αθήνας

Ευελπίδων 11Α (έναντι Πανελληνίου Γ.Σ.)
Αθήνα, 113 62
Τηλ: 210 52 30 130, Fax: 210 38 13 700

Campus Θεσσαλονίκης

26ης Οκτωβρίου 38-40 & Ανδρέου Γεωργίου
(δίπλα στο MET HOTEL) Θεσσαλονίκη, 546 27
Τηλ: 2310 221 231, Τηλ/Fax: 2310 544 723


information@aktocollege.gr
Seminars March 2017