Σχεδιαστής Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής

Ακολουθώντας την φιλοσοφία για συνεχή ανανέωση και εξέλιξη, ο ΑΚΤΟ εντάσσει στα προγράμματα σπουδών του και διετή προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης – ΙΕΚ, καλύπτοντας πλέον όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες στον τομέα των Εφαρμοσμένων και Καλών τεχνών, του Design και των Media. Τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης ΙΕΚ προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία στην διάρκεια παρακολούθησης και τα δίδακτρα, με το κύρος και την αξιοπιστία του ΑΚΤΟ, του πιο εξειδικευμένου εκπαιδευτικού οργανισμού στις περιοχές του art & design.

Φιλοσοφία του προγράμματος

Ο απόφοιτος του προγράμματος κατάρτισης Τεχνικός Δομικών Έργων, διαθέτει ικανότητα στην χρήση, τόσο των παραδοσιακών, όσο και των σύγχρονων ηλεκτρονικών μέσων σχεδίασης και πλήρη γνώση του σχεδιαστικού αντικειμένου, με εφαρμογές από ένα κτίριο έως μια κατασκευαστική οικοδομική λεπτομέρεια και από ένα τοπογραφικό σχέδιο έως την σχεδίαση μηχανολογικών εφαρμογών.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών τα μαθήματα που διδάσκονται είναι:

Τοπογραφία, Τεχνολογία Δομικών Υλικών, Μηχανική, Αντοχή Υλικών, Γενική Δομική, Οικοδομικών, Συγκοινωνιακά Έργα, Οργάνωση Εργοταξίου και Κόστος κατασκευών, Υδραυλική, Σχέδιο κτιριακών Έργων, Πρακτικές Ασκήσεις γενικής Δομικής-Οικοδομικής.

Τίτλος Σπουδών

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του διετούς κύκλου σπουδών οι απόφοιτοι αποκτούν τη Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (AKTO IIEK), που τους δίνει δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργούνται από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., και οδηγούν στο Δίπλωμα Κατάρτισης. Με την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος, ο απόφοιτος έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Στις εξετάσεις του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. συμμετέχουν ισότιμα οι απόφοιτοι όλων των Ι.Ε.Κ. της χώρας, δημοσίων και ιδιωτικών, εξεταζόμενοι τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό μέρος. Οι Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.) που απονέμουν τα Ιδιωτικά Ι.Ε.Κ. είναι απολύτως ισότιμες των Δημοσίων Ι.Ε.Κ.

Επαγγελματική αποκατάσταση

Ο απόφοιτος της ειδικότητας μπορεί να εργαστεί ως στέλεχος αρχιτεκτονικών γραφείων, στατικών και μηχανολογικών μελετών, σε γραφεία τοπογράφων, γραφεία πολιτικών μηχανικών, σε τεχνικές και κατασκευαστικές εταιρείες, ως ελεύθερος επαγγελματίας με δικό του γραφείο παρέχοντας σχέδια (αξονομετρικά, προοπτικά, ογκοπλαστικές μακέτες κλπ) αλλά και γενικότερα σε οποιοδήποτε χώρο, που απαιτεί σχεδιαστική ικανότητα και ευχέρεια στην χρήση των σχεδιαστικών προγραμμάτων με τον Η/Υ.

Ακαδημαϊκή εξέλιξη

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας, έχουν την δυνατότητα αν το επιθυμούν να περάσουν – κατόπιν επίδειξης portfolio εργασιών – σε προχωρημένο εξάμηνο και έτος σπουδών στα πανεπιστημιακά προγράμματα Interior Architecture του κολεγίου μας και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους με την απόκτηση Bachelor Degree του Middlesex University.

Νέες ενάρξεις: Φεβρουάριος 2017

Κάνε Early Entry! Διάλεξε την ειδικότητα που σου ταιριάζει, πραγματοποίησε την εγγραφή σου άμεσα και επωφελήσου από τις μοναδικές προσφορές διδάκτρων του ΑΚΤΟ, με ειδική έκπτωση έως και 700 ευρώ και έναν ευέλικτο οικονομικό διακανονισμό.

Επικοινώνησε, σήμερα, με τη Γραμματεία του AKTO στο information@aktocollege.gr ή τηλεφώνησε στο 210 5230130 (Αθήνα) – 2310 221231 (Θεσσαλονίκη) για να ενημερωθείς αναλυτικά για τα προνόμια, που σου δίνει το Early Entry!

Δείτε περισσότερα:

top-45

143;18;topLeft;topRight

top-45

131;18;topLeft;topRight

top-45

141;18;topLeft;topRight

top-45

181;18;topLeft;topRight

top-45

110;20;topLeft;topRight

top-45

114;18;topLeft;topRight

 

British Accreditation Council

 

QAA

top-45

Σχεδιαστής Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής 29/04/2016

Campus Αθήνας

Ευελπίδων 11Α (έναντι Πανελληνίου Γ.Σ.)
Αθήνα, 113 62
Τηλ: 210 52 30 130, Fax: 210 38 13 700

Campus Θεσσαλονίκης

26ης Οκτωβρίου 38-40 & Ανδρέου Γεωργίου
(δίπλα στο MET HOTEL) Θεσσαλονίκη, 546 27
Τηλ: 2310 221 231, Τηλ/Fax: 2310 544 723


information@aktocollege.gr