Distance Learning

imerologio2

Το πρόγραμμα εξ’ αποστάσεως, με παρουσία στην Σχολή μια φορά τον μήνα (Παρασκευή και Σάββατο), απευθύνεται σε όσους διαμένουν μακριά από την έδρα της σχολής και επιθυμούν να σπουδάσουν διατηρώντας τον τόπο διαμονής τους.

Η εκπαίδευση στηρίζεται στην πολύ καλή οργάνωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και ολοκληρώνεται με επισκέψεις σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη μία φορά το μήνα, με δωρεάν μια διανυκτέρευση (Παρασκευή προς Σάββατο) σε ξενοδοχείο που συνεργάζεται ο ΑΚΤΟ.

Σε κάθε συνάντηση, για το σύνολο των μαθημάτων, πραγματοποιούνται workshops – εργαστήρια, στα οποία ο σπουδαστής δουλεύει εντατικά και συντονισμένα υπό την εποπτεία και καθοδήγηση των διδασκόντων. Μέρος της δουλειάς που έχει ξεκινήσει στα workshops, ολοκληρώνεται εκτός σχολής έως την επόμενη συνάντηση. Στο διάστημα αυτό, ο σπουδαστής έχει πλήρη επικοινωνία με την σχολή και τους συμβούλους εκπαίδευσης και στην περίπτωση που είναι κάτοικος Αθηνών και Θεσσαλονίκης ή βρίσκεται για δικούς του λόγους στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη έχει τη δυνατότητα να συναντήσει τους καθηγητές του, να παρακολουθήσει πρόσθετα εργαστήρια (ανάλογα με το χρόνο που διαθέτει) και γενικότερα να χρησιμοποιήσει ελεύθερα τα facilities του ΑΚΤΟ.

Μεταξύ των συναντήσεων, πραγματοποιούνται διορθώσεις στα τρέχοντα project. Με τη χρήση των νέων τεχνολογιών (μέσω ειδικής εφαρμογής), οργανώνονται group calls όπου οι σπουδαστές χωρίζονται σε ομάδες, παραθέτουν τυχόν απορίες, αλλά γίνεται και μια διεξοδικότερη ανάλυση του κάθε project, ώστε να μπορέσουν να επιλύσουν / σχεδιάσουν αποτελεσματικότερα τις δουλειές τους.

Το πρόγραμμα σπουδών Distance Learning είναι:

 • Διετούς διάρκειας (4 εκπαιδευτικά εξάμηνα) για τις σπουδές “Εικαστικός (Fine Artist)”.
 • Τριετούς διάρκειας (6 εκπαιδευτικά εξάμηνα) για τις σπουδές “Γραφίστας (Graphic Designer)” και “Διακοσμητής Εσωτερικών Χώρων (Interior Designer)”.

Στους αποφοίτους του προγράμματος απονέμεται βεβαίωση σπουδών (ΑΚΤΟ Κατάρτιση, Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου 2, με την αδειοδότηση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π) και στη συνέχεια τους δίνεται η δυνατότητα:

 • Για τους απόφοιτους Fine Art & New Media, με κάποια επιπλέον μαθήματα κατά τη διάρκεια του θερινού εξαμήνου, να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στο επικυρωμένο από το Middlesex University, τελευταίο έτος σπουδών και να αποκτήσουν Bachelor of Arts (Honours) Degree.
 • Για τους απόφοιτους των προγραμμάτων Graphic Design και Interior Architecture, με την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους, να εισαχθούν απευθείας στο τελευταίο πανεπιστημιακό έτος σπουδών και να αποκτήσουν Bachelor of Arts (Honours) Degree.
 • Η δυνατότητα Distance Learning προσφέρεται στα εξής προγράμματα:

  Γραφίστας (Graphic Designer)

  Διακοσμητής Εσωτερικών Χώρων (Interior Designer)

  Εικαστικός (Fine Artist)

  Ενημερωθείτε για τις Ειδικές Τιμές που ισχύουν για όσους έχουν επιτύχει στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και είχαν καλή επίδοση στο απολυτήριο Λυκείου ή στα ειδικά εξεταζόμενα μαθήματα, για σπουδαστές & αποφοίτους ΑΚΤΟ, για φοιτητές & αποφοίτους ΑΕΙ–ΤΕΙ, για ανέργους και για όσους ανήκουν σε ειδικές κοινωνικές ομάδες (πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες κλπ).

  Επικοινωνήστε, σήμερα, με τη Γραμματεία του AKTO στο information@aktocollege.gr ή τηλεφωνήστε στο 210 5230130 (Αθήνα) – 2310 221231 (Θεσσαλονίκη) για να ενημερωθείτε αναλυτικά για τα δίδακτρα, τις εκπτώσεις και τις δυνατότητες διακανονισμού.

Η διδασκόμενη ύλη αναπτύσσεται με απόλυτα προγραμματισμένο τρόπο και περιλαμβάνει:

 • Εργασίες (Projects) : Αναθέσεις εργασιών με ειδικά φύλλα εργασίας, στα οποία αναγράφονται όλα τα απαραίτητα στοιχεία, που χρειάζονται οι σπουδαστές, για την μελέτη τους και τον σχεδιασμό. Αναγράφονται ακόμα τα κριτήρια αξιολόγησης της εργασίας τους, η διάρκειά της, το πρόγραμμα επικοινωνίας με τον καθηγητή και η σχετιζόμενη με το θέμα βιβλιογραφία.
 • Σεμινάρια: Είναι συζητήσεις με ομάδα σπουδαστών για κάποιο θέμα ή ακόμα και παρουσιάσεις σχετικών θεμάτων από άλλους καθηγητές ή επισκέπτες – καθηγητές, που θα γίνονται σε κάθε μία από τις εννέα επισκέψεις των σπουδαστών στην Αθήνα.
 • Κριτική: Η κριτική είναι καθοριστική της ποιότητας της εκτελούμενης εργασίας και εποικοδομητική για τον κάθε σπουδαστή. Γι’ αυτό στο τέλος του κάθε “project” η κριτική γίνεται τόσο με τη χρήση αλληλογραφίας, όσο και κατά τις επισκέψεις στην Αθήνα.
 • Εφαρμογή λογισμικού Skype που επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν κλήσεις μέσω διαδικτύου, με μηδενικό κόστος και σε πραγματικό χρόνο. Οι φοιτητές μεταξύ των συναντήσεων δέχονται διορθώσεις για τα τρέχοντα project από τους καθηγητές τους. Μέσω του group call και του share screen χωρίζονται σε ομάδες των 5 ατόμων όπου και παραθέτουν τυχόν απορίες αλλά και γίνεται διεξοδικότερη ανάλυση του κάθε project ώστε να μπορέσουν να επιλύσουν – σχεδιάσουν αποτελεσματικότερα τις δουλειές τους.
 • Τηλεφωνική επικοινωνία: Ο υπεύθυνος καθηγητής θα είναι διαθέσιμος καθημερινά στο γραφείο του συγκεκριμένες ώρες, για επίλυση αποριών και διευκρινίσεις για τις ασκήσεις και τις εξετάσεις.
 • Αλληλογραφία: Είτε με τη χρήση του internet για αποστολή e-mail, είτε με τη χρήση του παραδοσιακού ταχυδρομείου, οι σπουδαστές λαμβάνουν γραπτά σχόλια από τους καθηγητές τους και συζητούν επί αυτών.
 • Εργαστήρια Η/Υ: Μαθήματα Η/Υ γίνονται στα εργαστήρια του ΑΚΤΟ και περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των επισκέψεων δευτεροετών και τριτοετών σπουδαστών στην Αθήνα.

Πλεονεκτήματα της Εκπαίδευσης από απόσταση:

 • Οι σπουδαστές μελετούν στην άνεση και την ησυχία του χώρου κατοικίας τους.
 • Δεν αλλάζουν τις προσωπικές, οικογενειακές, κοινωνικές και επαγγελματικές τους συνήθειες.
 • Οργανώνουν το χρόνο και τις εργασίες τους ανάλογα με τις υποχρεώσεις τους.
 • Εργάζονται σε συνθήκες, που οι ίδιοι έχουν διαμορφώσει και η επίδοσή τους είναι καλύτερη.
 • Φιλοξενούνται σε εγκαταστάσεις επιλογής του ΑΚΤΟ δωρεάν.
 • Μπορούν να αποκτήσουν πανεπιστημιακούς τίτλους Bachelor of Arts και Master of Arts του Middlesex University στην ειδικότητα της αρεσκείας τους.
143;18;topLeft;topRight
131;18;topLeft;topRight
141;18;topLeft;topRight
181;18;topLeft;topRight
110;18;topLeft;topRight
114;18;topLeft;topRight

 

British Accreditation Council

 

QAA


Middlesex University Partner

Distance Learning 29/05/2013

Campus Αθήνας

Ευελπίδων 11Α (έναντι Πανελληνίου Γ.Σ.)
Αθήνα, 113 62
Τηλ: 210 52 30 130, Fax: 210 38 13 700

Campus Θεσσαλονίκης

26ης Οκτωβρίου 38-40 & Ανδρέου Γεωργίου
(δίπλα στο MET HOTEL) Θεσσαλονίκη, 546 27
Τηλ: 2310 221 231, Τηλ/Fax: 2310 544 723


information@aktocollege.gr
Seminars March 2017