Βιβλιοθήκη Υλικών και Καινοτομίας THE ARCHIVE @ AKTO

Από τον Ιούνιο του 2013, τo THE ARCHIVE (μια ιδέα του Β.Μπαρτζώκα) περνάει σε μία νέα εποχή. Ο ΑΚΤΟ θα είναι ο νέος οικοδεσπότης της καινοτόμου πλατφόρμας, σε συνεργασία με το ηλεκτρονικό περιοδικό ΑRCHISEARCH.gr.

Στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον, που πλέον ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, κάθε νέος καλλιτέχνης – designer πρέπει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να διέπεται από τη φιλοσοφία της διαρκούς μάθησης και έρευνας στον τομέα που ειδικεύεται.

Κάπως έτσι γεννήθηκε η ανάγκη φιλοξενίας του THE ARCHIVE στους χώρους του ΑΚΤΟ. Έτσι, σε συνεργασία με το ηλεκτρονικό περιοδικό ΑRCHISEARCH.gr, ο ΑΚΤΟ προσφέρει στους σπουδαστές, καθηγητές και αποφοίτους του, μία ακόμη πηγή έρευνας και μελέτης στον τομέα των Τεχνών και του Design, που αφορά στα υλικά (δομικά, επικαλύψεων, διακοσμητικά).

Ήδη το Archive Corner ξεκίνησε την λειτουργία του στην βιβλιοθήκη του κεντρικού campus (Ευελπίδων 11α) και στη βιβλιοθήκη του campus Θεσσαλονίκης.

Στόχος μας είναι να γίνει ένα εργαλείο δουλειάς όχι μόνο για σπουδαστές καθηγητές και αποφοίτους του κολεγίου αλλά και για επαγγελματίες από το χώρο του Design (αρχιτέκτονες, διακοσμητές, designers).

Το The Archive είναι ένα σύγχρονο και καινοτόμο εργαλείο έρευνας υλικών κατασκευής και design objects. Μία βάση δεδομένων, η οποία συνεχώς θα ενημερώνεται για τις νέες εξελίξεις στην τεχνολογία και τις εφαρμογές υλικών όπως: δάπεδα, φωτισμός, επικαλύψεις κτιρίων, εξοπλισμοί, ξυλεία, ταπετσαρίες, χρώματα κ.ά. Θα παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να έρθουν σε ρεαλιστική επαφή με μία πλούσια γκάμα επιλεγμένων υλικών -μέσα από καταλόγους που θα διατίθενται – και να ενημερωθούν για τις προδιαγραφές, τα χαρακτηριστικά και τις χρήσεις τους.

Υπεύθυνος σχεδιασμού και λειτουργίας για τα archive corners είναι ο Interior Designer, Παντελής Ποντικάκης, Pontikakis.p@aktocollege.gr, 210 5230 130 – 210 5230 130.

Για την υλοποίηση του project χορηγός υλικών κατασκευής ήταν η ELTOP μέλος του ομίλου Interwood και υποστηρικτής τεχνολογίας η Samsung Hellas.

Ευελπιστούμε πως το Archive θα γίνει ένας “τόπος” συνεύρεσης ανήσυχων δημιουργών που έχουν ένα κοινό όραμα και στόχο· την ανάδειξη του καλού Design σε μία ισχυρή δύναμη που μπορεί να κάνει τον κόσμο μας καλύτερο!

Δείτε εικόνες του THE ARCHIVE

back_button

Campus Αθήνας

Ευελπίδων 11Α (έναντι Πανελληνίου Γ.Σ.)
Αθήνα, 113 62
Τηλ: 210 52 30 130, Fax: 210 38 13 700

Campus Θεσσαλονίκης

26ης Οκτωβρίου 38-40 & Ανδρέου Γεωργίου
(δίπλα στο MET HOTEL) Θεσσαλονίκη, 546 27
Τηλ: 2310 221 231, Τηλ/Fax: 2310 544 723


information@aktocollege.gr
Seminars March 2017