Ανοιχτές συζητήσεις από το περιοδικό “ΦΩΤΟγράφος”

Ο ΑΚΤΟ στο πλαίσιο ευρύτερων πολιτιστικών δραστηριοτήτων, φιλοξενεί στο αμφιθέατρο του, τις τακτικές μηνιαίες συναντήσεις του περιοδικού ΦΩΤΟγράφος. Διαφορετικά θέματα από τον κόσμο της τεχνολογίας, της τεχνικής και της τέχνης της φωτογραφίας παρουσιάζουν έγκυροι εισηγητές και οι αναγνώστες του περιοδικού και οι σπουδαστές του ΑΚΤΟ συζητούν μαζί τους και ανταλλάσσουν απόψεις.

Την Δευτέρα 16 Μαΐου ο “ΦΩΤΟγράφος” διοργάνωσε ανοιχτή δημόσια συζήτηση με αντικείμενο τους τρόπους επικοινωνίας, δημοσιοποίησης και προβολής του φωτογραφικού έργου με εισηγητές τους: Σίσσυ Βουργάνα (Communications specialist), Άλκη Ξ. Ξανθάκη (Ιστορικός, διευθυντή κλάδου φωτογραφίας ΑΚΤΟ), Μικαέλα Πλάκα (Digital Account Manager), Μάνο Στεφανίδη (αναπληρωτής καθηγητής ιστορίας της τέχνης Πανεπιστημίου Αθηνών) και Παύλο Φυσάκη (φωτογράφος, διοργανωτής φεστιβάλ MedPhoto).

Η φωτογραφία διανύει σήμερα τη χρυσή εποχή της, αφού εκατομμύρια φωτογραφίες παράγονται και ανεβαίνουν στο διαδίκτυο καθημερινά. Πως μπορούν όμως οι εικόνες μας να ξεχωρίσουν σε αυτό το “πολύβουο” αναλογικό και ψηφιακό περιβάλλον με τις πολυάριθμες εκθέσεις φωτογραφίας, τις εκδόσεις, τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και τα online portfolio;

Οι ομιλητές με τις εισηγήσεις τους επιχείρησαν να απαντήσουν στα ερωτήματα και ακολούθησε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με το κοινό σε εξαιρετικά ζωντανή ατμόσφαιρα!

Το raison d’être της φωτογραφικής τέχνης, οι υπαρξιακές ανησυχίες για τα συχνά ασαφή κίνητρα που μας ωθούν να φωτογραφίζουμε, ήταν το θέμα της δεύτερης ανοιχτής συζήτησης, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016. Με τίτλο “Γιατί φωτογραφίζουμε; Τα κίνητρα και τα βαθύτερα αίτια πίσω από τις φωτογραφίες μας!”, αναγνώστες του περιοδικού “ΦΩΤΟγράφος”, σπουδαστές και καθηγητές φωτογραφίας του ΑΚΤΟ, συμμετείχαν σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από τη διερεύνηση της φωτογραφικής δημιουργίας.

back_button

Campus Αθήνας

Ευελπίδων 11Α (έναντι Πανελληνίου Γ.Σ.)
Αθήνα, 113 62
Τηλ: 210 52 30 130, Fax: 210 38 13 700

Campus Θεσσαλονίκης

26ης Οκτωβρίου 38-40 & Ανδρέου Γεωργίου
(δίπλα στο MET HOTEL) Θεσσαλονίκη, 546 27
Τηλ: 2310 221 231, Τηλ/Fax: 2310 544 723


information@aktocollege.gr
Seminars March 2017